Voliéra venku

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Stř Dub 04, 2007 16:48

Naši myšani jezdí s náma na dovolenou (jsou to čeští Livingstoni :D ), auto zvládají bez problémů - prostě cestu prospí. Když je moc teplo, dávám do klece zabalené mrazící kostky do přenosných ledniček. V Rožnově jsme si chtěli prohlédnout město, a protože bylo moc horko i v autě, poprosili jsme paní prodavačku ve zverimexu, ať nám je pohlídá, ale měla je zakázáno prodat :D :D :D

Disable adblock

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Stř Dub 04, 2007 17:06

Já bych moc s tím venkovním prostorem neexperimentoval. Netvrdím že by je to mělo zabít ale stejně nelze spoléhat na to, že když jim to bude vadit, zalezou dovnitř. Myslím že v tomhle se činče podobají na děti, nedělají to co je vhodné ale to co jich napadne, popř. co je příjemné. Když tak je na to pomaly přivykat a bedlivě sledovat; kdo se nebojí obtíží může zkusit :roll: .

Domča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Domča » Stř Dub 04, 2007 17:23

My když jsme měli doma hodně otevřené okno, tak Mazlík začal kvíkat. Tak jsme okno přivřela a byl šťastný. Léto s činčilou jsem ještě nezažila, takže ani nevim, jestli má rád spíš chladno nebo teplo. :wink: :wink:

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Stř Dub 04, 2007 17:40

Domča napsal:My když jsme měli doma hodně otevřené okno, tak Mazlík začal kvíkat. Tak jsme okno přivřela a byl šťastný. Léto s činčilou jsem ještě nezažila, takže ani nevim, jestli má rád spíš chladno nebo teplo. :wink: :wink:

Nevadil mu spíš ten průvan? :roll: ........ naši činči, maj rádi tak 20°C :lol: :lol:

Disable adblock

Domča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Domča » Stř Dub 04, 2007 17:44

On je od okna ale docela daleko, takže možná mu vadila zima. Ale brzy se ozval. :wink: :D :lol:

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Stř Dub 04, 2007 21:50

Sepp napsal:
silva napsal:Taky jsem tuhle možnost zvažovala přes léto, ale k realizaci nedošlo. Myslím si, že ve dne chce činča spát a určitě jí na oči nedělá dobře prudké sluníčko a taky teplota. Naši myšani jsou celoročně v chodbě, kde není topení - v zimně 17 stupňů, v létě 20 stupňů a zdá se, že jim to vyhovuje. V místnosti, kde bylo v létě 28 stupňů a odpolední sluníčko si v létě lehali na bok a lapali po dechu. Mají raději nižší teploty.

28°C už je vážne krize. To už se jim začíná přehřívat organismus. Někdo tu měl baječnou věc, mramorové desky.
Jinak v přírodě se činčila právě přes den ukrývá v dutinách a norách, je tam přítmí a chládek.

Ja mam tie mramorove dosky. Su v mojej galerii.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Dub 04, 2007 21:59

A opravdu máte v Norsku tak teplo, že musíte chladit? :shock:

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Stř Dub 04, 2007 22:02

Terezka napsal:A opravdu máte v Norsku tak teplo, že musíte chladit? :shock:

V lete je tu niekedy aj nad 20.C :lol:
Mam teplo v byte a ked sa nevetra, moze tam byt pomerne vysoka teplota.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Dub 04, 2007 22:14

Poměrně vysoká, to je 22°C že ano :lol:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Stř Dub 04, 2007 22:47

Moje činčily asi pocházejí od rovníku, nejen že snesly teploty přes 30 stupňů, ale když jsem jim tam dal mramor, tak místo aby si chladily prdelky, rozkousaly utěrku ve které byl zabalen :twisted: .

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Stř Dub 04, 2007 22:49

STYRO napsal:Moje činčily asi pocházejí od rovníku, nejen že snesly teploty přes 30 stupňů, ale když jsem jim tam dal mramor, tak místo aby si chladily prdelky, rozkousaly utěrku ve které byl zabalen :twisted: .

To jsou ale šibalové :lol: :lol: :lol:.

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Příspěvekod Sepp » Stř Dub 04, 2007 22:57

STYRO napsal:Moje činčily asi pocházejí od rovníku, nejen že snesly teploty přes 30 stupňů, ale když jsem jim tam dal mramor, tak místo aby si chladily prdelky, rozkousaly utěrku ve které byl zabalen :twisted: .

A proč si ho balil do utěrky? Se nediv chtěli vědět co hezkého jsi jim schoval do tak chutného obalu.

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Čt Dub 05, 2007 0:26

já mám v pokojíčku kvůli činčám většinou 18 stupňů a chundeláčům se to líbí :D :D

naší první činču jsme někdy večer pouštěli na balkón, měla tam svoje oblíbené dřevěné bludiště.. a měla to moc ráda. na stálé bydlení to sice není, ale myslím, že když budou mít třeba u žandy možnost výběru, určitě se jim to bude líbit :)

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Čt Dub 05, 2007 2:35

yanka napsal:já mám v pokojíčku kvůli činčám většinou 18 stupňů a chundeláčům se to líbí :D :D

naší první činču jsme někdy večer pouštěli na balkón, měla tam svoje oblíbené dřevěné bludiště.. a měla to moc ráda. na stálé bydlení to sice není, ale myslím, že když budou mít třeba u žandy možnost výběru, určitě se jim to bude líbit :)

můžu potrvdit, že Yanka máu sebe fakt zimu půro činčily i umrzne :-D:-D:-D:-D:-D

pigina
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pigina » Čt Dub 05, 2007 8:09

ti moji dva grázlíci mají v pokoji průměrnou teplotu 22-23 °C a nic nemamítají, ale v létě se tam pohybují dost vysoké teploty, tak budou přesunuti nejspíš do o něco chladnější chodby ... Sice nevím, jestli jim to pomůže, protože v létě je u nás vedro všude :(

janielik
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava

Příspěvekod janielik » Čt Dub 05, 2007 8:31

ja mam najchladnejsiu izbu z celeho bytu, takze moje potvorky sa tam maju dobre....len mna obcas oziabaju moje "labky" :D :D :D

Mišulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišulka » Čt Dub 05, 2007 9:08

tak to já začínám mít docela strach, jak se ty moje potvůrky budou tvářit, až udeří opravdu teplo. Teď co bydlím v bytu, v 6. patře, tak mám okna na jih a velký :oops: Myšáky mám právě bokem klece ke zdi, kde je okno, tak mám strach, jestli jim tam nepůjde přímé sluníčko (ale spíše půjde níže, takže do horních pater k domečku by nemělo mít šanci) . Jenže tu jejich klec asi nikam jinam nedám... :oops: :oops: Dá se to třeba řešit tak, že jim přes den dám přes pletivo nějaké plátno, nebo jinej prodyšnej hadr???? U rodičů to bylo v poho. tam měli klec pěkně v rohu ve stínu a zádama (tý klece) k oknu, takže byli vysmátí. :D Je fakt, že jsem tam mívala v létě taky okolo 25, někdy více a zřejmě jim to nevadilo. Teď se doma teploty asi moc nezmění, ale mám strach z toho přímého slunce.... Aj, doufám, že nenastane problém :shock:

janielik
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod janielik » Čt Dub 05, 2007 9:18

Mišulka napsal:tak to já začínám mít docela strach, jak se ty moje potvůrky budou tvářit, až udeří opravdu teplo. Teď co bydlím v bytu, v 6. patře, tak mám okna na jih a velký :oops: Myšáky mám právě bokem klece ke zdi, kde je okno, tak mám strach, jestli jim tam nepůjde přímé sluníčko (ale spíše půjde níže, takže do horních pater k domečku by nemělo mít šanci) . Jenže tu jejich klec asi nikam jinam nedám... :oops: :oops: Dá se to třeba řešit tak, že jim přes den dám přes pletivo nějaké plátno, nebo jinej prodyšnej hadr???? U rodičů to bylo v poho. tam měli klec pěkně v rohu ve stínu a zádama (tý klece) k oknu, takže byli vysmátí. :D Je fakt, že jsem tam mívala v létě taky okolo 25, někdy více a zřejmě jim to nevadilo. Teď se doma teploty asi moc nezmění, ale mám strach z toho přímého slunce.... Aj, doufám, že nenastane problém :shock:

Cincilky by nemali byt vystavene priamemu slnku....nedalo by sa to nejako vyriesit zavesmi pripadne nejakymi zaclonami?

Mišulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišulka » Čt Dub 05, 2007 10:42

no právěže to zatím pořádně nevím, chodím domů, když už sluníčko moc nesvítí a přes víkend teď bývám přes den u našich :oops: Ale budu to muset pořešit a vychytat. Zřejmě by ve výsledku stačilo kvůli činčám dát závěsy a přes den zatahovat. Co naplat, že já se tam pak v létě upeču 8-[ Tohle je prostě zádrhel - umístit obrovskou klec do 2+1.... Jaj, snad to bude dobré :D

janielik
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod janielik » Čt Dub 05, 2007 10:44

Mišulka napsal:no právěže to zatím pořádně nevím, chodím domů, když už sluníčko moc nesvítí a přes víkend teď bývám přes den u našich :oops: Ale budu to muset pořešit a vychytat. Zřejmě by ve výsledku stačilo kvůli činčám dát závěsy a přes den zatahovat. Co naplat, že já se tam pak v létě upeču 8-[ Tohle je prostě zádrhel - umístit obrovskou klec do 2+1.... Jaj, snad to bude dobré :D

nejako to urcite vyriesis, aby ste boli spokojne ty aj tvoje mysicky :D

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Dub 05, 2007 10:55

Nech si namontovat do oken žaluzie. To mi přijde jako lepší řešení, než závěsy.

Mišulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišulka » Čt Dub 05, 2007 11:32

Taky bych za ně byla ráda, ale momentálně na ně nemám, protože bych je musela dát do všech oken a těch je dost a ne malý. A ani nevím, jestli by táta souhlasil, vrtat do plastovek...

Obrázek

takhle to teď vypadá - to modré je okno, hnědě dvoje dveře a růžový čtverec je klec (je celodřevna, akurát předek je pletivo, právě směrem k oknu). Defakto sedí i poměr velikostí. Klec je právě krytá za otevřenými dveřmi, které se otvírají do obýváku z kuchyně. Takže tam maj myšouni klid a nenarušuje to koncept obýváku. Jenže to okno je tam prevít, no.

janielik
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod janielik » Čt Dub 05, 2007 11:38

Mišulka napsal:Taky bych za ně byla ráda, ale momentálně na ně nemám, protože bych je musela dát do všech oken a těch je dost a ne malý. A ani nevím, jestli by táta souhlasil, vrtat do plastovek...

Obrázek

takhle to teď vypadá - to modré je okno, hnědě dvoje dveře a růžový čtverec je klec (je celodřevna, akurát předek je pletivo, právě směrem k oknu). Defakto sedí i poměr velikostí. Klec je právě krytá za otevřenými dveřmi, které se otvírají do obýváku z kuchyně. Takže tam maj myšouni klid a nenarušuje to koncept obýváku. Jenže to okno je tam prevít, no.

Uvidis, ako ti tam v lete bude svietit slnko a podla toho sa zariadis...ale ja by som to videla aspon zatial na tie zavesy...

Mišulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišulka » Čt Dub 05, 2007 11:43

ty tam dám určitě!!! Aby se mi tam myšátka nepařili. :( Pak by ještě mohli zatouchat :lol: :lol: :lol:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Dub 05, 2007 11:45

Do plastových oken se nevrtá, protože v nich musí zůstat vakuum. Žaluzie jsou na straně do bytu. Jen se připevní k horní části okenního rámu, připevní se tam to vodící vlákno a je to. Taky máme nová plastová okna.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”