chlupy na čumáčku

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Katka
Nový uživatel

chlupy na čumáčku

Příspěvekod Katka » Út Led 09, 2007 10:29

Chtěla bych vás poprosit o radu. Před 14 dny jsem si přinesla ze zverexu 2 měsíční miminko činčily a vypadala zdravě. Teď asi před 2 dny jsem u ní objevila na pravé straně na čumáčku malou lysinku. Kůži zarudlou nemá a ani si neumím představit, že by si ty chlupy vykousla sama. Děkuji za radu

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Led 09, 2007 10:38

Mohla byto být plíseň. Nevím, jestli se může aplikovat fungistop v tak nízkém věku. Teoreticky si mohla chloupky vydrbat zadní nožičkou nebo strakala čumáček, kam neměla a pustila chlupy. Bylo by nejlepší, kdybys přiložila fotku.

P.S. můj chlupáč uvíznul mezi nábytkem, pustil chlupy a má lysinu asi 1,5x3 cm, koleno úplně holé, i to se stává.

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Út Led 09, 2007 10:47

Má to zatím malinký, možná 0,5 x 0,5 cm, ale neškrábe si to. Snad to má jen z toho, že ho strčila kam neměla. Ještě pár dní počkám a uvidím. A ještě se mi vůbec nechce koupat v písku, nevím, jestli ji to můžu nějak naučit.

Denča Bártková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Denča Bártková » Út Led 09, 2007 10:53

Stejný problém s koupáním jsem měla i já.. zkus změnit značku písku.. :wink:

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Led 09, 2007 10:53

Katka napsal:Má to zatím malinký, možná 0,5 x 0,5 cm, ale neškrábe si to. Snad to má jen z toho, že ho strčila kam neměla. Ještě pár dní počkám a uvidím. A ještě se mi vůbec nechce koupat v písku, nevím, jestli ji to můžu nějak naučit.

Pár lidí už si stěžovalo, že se malá činča nechce koupat v písku. Vždycky to přišlo časem.

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Út Led 09, 2007 11:07

A v nádobě není problém? Používám tu velkou flašku na okurky. Vždycky do ní přiběhne, packama toho co nejvíc vyhrne ven, pak čeká až to tam nahážu zpátky a znova.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Led 09, 2007 11:24

Lahev od okurek používáme taky, problém s ní nemáme, sice se to rychle vykope ven, ale to je holt riziko. Dřív jsme tam měli nalepenou destičku ze skla, která zakrývala část vchodu, aby písek nevylétal hned ven, akorát je problém s ohlodáváním hran skla. Nejsem si jistá, co všechno činčila je schopná ohlodat.

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Út Led 09, 2007 11:31

Tak z toho hlodání jsem měla taky strach (vím co dokáže osmák, jeho výlety nepřežil vysavač, kabel k anténě a kus obložení), takže při každém výběhu ostřížím zrakem sledu co vyvádí, ale s potěšením musím říct, že největší radost má z papírového pohledu, který si pořád tahá z jednoho kouta do druhého a papírový kapesníček (jo a taky moje ponožky).

Asconka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: okr. Opava

Příspěvekod Asconka » Út Led 09, 2007 12:47

Katka napsal:A v nádobě není problém? Používám tu velkou flašku na okurky. Vždycky do ní přiběhne, packama toho co nejvíc vyhrne ven, pak čeká až to tam nahážu zpátky a znova.

Taky používám flašku na okurky, pepča se v tom koupe bez problémů, ale jak jsem si dovezla nového vildu, tak ten tam taky nechtěl, tomu jsem musela koupit malé akvárko :wink: zkus ho přitom možná tak nesledovat, pak tam třeba vleze. Vilda ze začátku, když na mě nebyl moc zvyklý, tak tam asi nešel, protože neměl důvěru, teď už by tam možná vlezl...ale i když jsem mu dala prozatimní jinou nádobu, tak tam šel jen když jsem ho nesledovala :lol:

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Út Led 09, 2007 14:18

Tak já zkusím to malé akvárko, snad se jí to bude líbit víc. Už jsem koupila i jiný písek, trošku hrubší tak jsem zvědavá.
Ještě jsem se ptala na jiném tématu a nikdo mi neodpověděl - od jakého věku se může dávat ten ostropestřec? Jsou jí teprve 2,5 měsíce, tak se bojím abych něco nepokazila. Díky

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Út Led 09, 2007 15:22

Katka napsal:Tak já zkusím to malé akvárko, snad se jí to bude líbit víc. Už jsem koupila i jiný písek, trošku hrubší tak jsem zvědavá.
Ještě jsem se ptala na jiném tématu a nikdo mi neodpověděl - od jakého věku se může dávat ten ostropestřec? Jsou jí teprve 2,5 měsíce, tak se bojím abych něco nepokazila. Díky

ten ostropestřec se doporučuje dát zvířatku které mělo např nevhodnou stravu ve zveráku tzn. krmili ho jen směskama ... nebo když má zvířátko zdravotní potíže. Tady bych počkala na vyjádření Alice jestli 2,5měsíce není moc brzo???

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Út Led 09, 2007 16:56

Mne sa to zda moc skoro.Predsa len v takom mladom veku sa toho nemohlo este tak vela pokazit kedze tvrdu stravu zere max 1 mesiac. Nedaval by som mu ho.Nemyslim, ze je to potrebne. :D

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Stř Led 10, 2007 9:13

Tak včera jsme měli první pokrok s koupáním, sice se v té flašce asi 3x otočila a pak to zase všechno packama vyhrnula na koberec, ale aspoň něco.
Ten ostropestřec teda nechám na později (chtěla jsem to jako prevenci a pochoutku). A ty kopřivy, šípky, bodláky můžu normálně dávat i v tak nízkém věku, nebo mám taky radši počkat?

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Stř Led 10, 2007 10:50

Katka napsal:Má to zatím malinký, možná 0,5 x 0,5 cm, ale neškrábe si to. Snad to má jen z toho, že ho strčila kam neměla. Ještě pár dní počkám a uvidím. A ještě se mi vůbec nechce koupat v písku, nevím, jestli ji to můžu nějak naučit.

Vypadá to asi takhle?

Obrázek

Bobík to měl už když jsme ho vezli ze zverimexu. Plíseň to snad není, nezvětšuje se to ani to nijak nemizí. Nevím, co s ním v tom zverimexu všechno dělali /byl tam rok/, chybí mu i jeden prstík. :cry:

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Stř Led 10, 2007 11:24

No skoro ano, ale má to takový neohraničený, není to vyloženě lysinka že by tam neměla žádný chlup. Má to takový prořídlý ale holá kůže přes to jde vidět. Ještě mě napadlo, jestli to nemá z klece - včera docela často strkala čumáček skrz pletivo, tak jestli to nemůže mít z toho.
A když tady pročítám, co všechno se děje ve zverimexu - to je šílený. Ale Tvůj prcek je moc krásnej, podle výrazu to vypadá že to na něm nenechalo žádný následky. To ta moje měla větší štěstí, ve zveráku byla sice v akvárku - ale v prostorným, s domečkem a paní prodavačka skoro brečela když jsem si ji odnášela.

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Stř Led 10, 2007 12:37

Tohle je ještě fotka, když u nás byl "čerstvej". Teď už vypadá o 100% líp. Přinesli jsme si ho fakt v hrozným stavu. Měli ho tam jako "erárního". Kožíšek měl ošklivej a byl takovej moc hubenej. Navíc tam byl rok na směskách a bez domečku. Teď už se potvora spravil :wink: Akorát ten čumáček má pořád stejnej... a prstík už mu taky nedoroste :roll: :wink:

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Stř Led 10, 2007 13:18

Však to není nic hroznýho, není to nic, co by mu vadilo v normálním životě a většinou se stává, že zvířátka který něčím takovým prošli jsou pak o moc přítulnější a vděčnější za to, že se k nim někdo chová hezky. A jak dlouho ho máš? Já ji v pátek budu mít teprve 14 dní, měla jsem strach že se bude bát, ale je do ďáblík.

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Stř Led 10, 2007 13:21

Jasný, Bobíkovi to nevadí vůbec. Je v pohodě :lol: Máme ho teprve od června, ale jak jsem psala, ze zveráče jsme ho brali jako ročního. A kdoví jestli tomu můžu vůbec věřit :roll:

Katka
Nový uživatel

Příspěvekod Katka » Stř Led 24, 2007 15:44

Tak ta lysinka, o které jsem psala na začátku vypadá na plíseň. Už to má úplně holé a o kousek se jí to zvětšilo a dokonce tam má malé šupinky suché kůže. Dneska jedeme k paní doktorce, tak snad nás toho nějak zbaví. Vůbec netuším jak k tomu přišla - nevíte někdo, proč to vzniká?

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Stř Led 24, 2007 15:48

Vlhko, seno, podestýlka,... příčiny mohou být jakékoliv z čehokoliv. :? Úspěšnou léčbu :wink:

inuska.tufik
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Velké Tresné

chlupy na čumáčku

Příspěvekod inuska.tufik » Stř Led 24, 2007 18:36

Plíseň je infekční a nejčastěji se přenáší kontaktem s infikovanou činčou. Jinak může být taky způsobena vlhkem. My sme si Čikynka taky přinesli ze zverimexu a do týdne se u něj projevila plíseň. Kamarád si kupoval ve stejném zverexu asi za dva týdny po nás a jeho činča měla taky plíseň. Ale nasadili sme FungiStop a Čiko je už v pohodě. Takže hodně štěstí s činčou, je nádherná :D

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”