budeme mít mimča???

Vše co se týká březosti a odchovu miminek

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Ples
Kontaktovat uživatele:

budeme mít mimča???

Příspěvekod Petunia » Čt Kvě 21, 2009 6:46

Ahoj prosím o radu, máme samičku činčilky, vše je v pořádku, má se krásně, ale když dostala svou první říji , za měsíc potom druhou už nedostala a za ten měsíc přibrala víc než 50 gramů. je možné, že by byla březí? Dávala jsem pozor, aby se k samečkovi nedostala, ale oba to jsou nezbedníci a na chvilku jsem nedávala pozor a ona mi k němu přeci jen vlezla... ( mají klece vedle sebe a pouštěla jsem je zvlášť) Zátku jsem ale nenašla a bylo to na čtvrt hodinky maximálně... Díky

Disable adblock

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Čt Kvě 21, 2009 11:41

Tak zátka se většinou nenajde. říji si mohla promeška. Nevim jak ostatní ale já říji zas až tak moc nekontroluju trvá jen pár dní nebo ji kontroluješ každy den??? váhový přírustek může znamenat že činčila roste. Ale pokud si je nehlidala těhotna být samozřejmě může. Je zvláštní že i u druhé samičky si myslíš že je těhotná. Já osobně mladé samice se samci ani nepouštím....

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Ples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petunia » Čt Kvě 21, 2009 18:10

On byl zavřený a ona běhala... říji denně nekontroluji, ale přibližně po tom měsíci jsem kontrolovala, jestli je vše v pořádku. Nemyslím si, že by byla těhotná, jen se spíš chci zeptat, jestli je normální, když samička prostě jednou říji vynechá... cyklus trvá u činčil 28- 35 dní a malá jí vynechala...

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Čt Kvě 21, 2009 18:19

ale ona ji mohla mit už dřív jak rikam nekontrolujes kazdej den tak sis toho proste jen nevsimla pokjud se malá chová normálně nic ji neni a je v pohodě...

Disable adblock

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » Čt Kvě 21, 2009 18:33

Moje těhotná samice měla říji pravidelně každý měsíc , někdy dokonce dvakrát , bylo to až k neuvěření , jak často byla otevřená a zavírala se - to po celou dobu těhotenství , to , že samice nemůže mít říji v těhotenství není vždy pravidlem .

Disable adblock

Vrátit se na “Březost a odchov mladých”