WWW.MIMCZ.NET

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Ketka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Pilníkov
Kontaktovat uživatele:

WWW.MIMCZ.NET

Příspěvekod Ketka » Po Dub 24, 2006 18:59

Podívejte na tu stránku http://WWW.MIMCZ.NET :wink: Co vás trkne do oka?Me ta činčila na tráve :x !Co kdyby tu trávu snedla?Na to asi nemyslí :x ...

Disable adblock

vilverin
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Košice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vilverin » Po Dub 24, 2006 19:03

Mne netrkne nič, lebo ma to hodí na stránku o chove morčiat :?:

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » Po Dub 24, 2006 20:00

Taky jsem to chvilku hledala je to v tech starych strankach a je to v ostatni-obrazky cincil :(

vilverin
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vilverin » Po Dub 24, 2006 20:25

Ahaa, našla som... No ale mne sa nezdá, že by tú trávu jedla, skôr ju zaujalo to morča :wink:

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Dub 24, 2006 22:18

Já myslím, že činča je v pohodě. Podle mě to má jen jako hlídaný výběh a rozhodně tam není ubytovaná, aspoň má nějaké rozptýlení. Já bych dotyčného(dotyčnou) pozvala k nám do diskuse emailem, co říkáte? Taky má činčilku ;-).

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Út Dub 25, 2006 8:20

Já si taky nemyslím, že je to něco hrozného. Pokud jí panička hlídá, tak proč ji nenechat proběhnout venku ve výběhu. Je to určitě příjemná změna.

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Út Dub 25, 2006 10:46

Ja si taky myslim ze to neni tak hrozne, urcite ji je takhle lip nez kdyby byla zavrena v kleci. A urcite ji nekdo hlida, neni tam sama kdyz ji nekdo fotil. Ja bych se nebala.

Ketka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Pilníkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ketka » Út Dub 25, 2006 17:31

Aha,já myslela že tu trávu i jí :oops: !To sem ale blbá :cry: :oops: !Jestli jí nejí,tak je to v pohode :wink: ,omlouvám se!!!... :wink: .

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Stř Dub 26, 2006 12:39

já jsem asi slepá, nebo co?

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Stř Dub 26, 2006 12:41

jo ono je to jen na staré verzi stránek, tak to jo. No ale stejně - je vidět, že je to focený přes den a ještě fakt venku, to nevim, teda, :?

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Dub 26, 2006 15:00

Cincila by ven prijit vubec nemela, obzvlast ne pres den, kdy ma spat v klidu a ne byt nekde venku a jeste k tomu na trave. Cerstvou travu nesmi pozrit kvuli nafouknuti vubec. Opravdu by neskodilo to te dotycne napsat a pozvat ji k nam:-)

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Dub 26, 2006 15:03

Ina napsal:Cincila by ven prijit vubec nemela, obzvlast ne pres den, kdy ma spat v klidu a ne byt nekde venku a jeste k tomu na trave. Cerstvou travu nesmi pozrit kvuli nafouknuti vubec. Opravdu by neskodilo to te dotycne napsat a pozvat ji k nam:-)

Je to pár dní, co jsem jí sem pozvala. Nevím, jestli mail četla nebo ne, ale nikdo mi nenapsal. Tak kdo ví?

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Ivanka » Stř Dub 26, 2006 22:16

:( :( :(
hmmm, činčila ve dne vzhůru aještě k tomu venku??? :cry:
to se mi teda taky vůbec nelíbí!
asi to má opravdu jen jako výběh, ale ve dne? a venku? fakt divný a hlavně ne moc o.k.! :? :cry:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Dub 27, 2006 2:40

S tou dennou dobou by to nemuselo tak vadiť, pokial by išlo iba o výnimku. Mne sa tiež už stalo, že som sa vrátil z nočnej niekedy o 11tej doobeda a chcel som jej ešte vybrať nejaký bordel z klietky, a tá potvora :lol: sa už hrabala von, že si pôjde zabehať. Mi to tak pripadá, že si pospala cez noc, veď načo by buntošila, keď som nebol doma :oops:? Ale s tým výbehom tiež nesúhlasím, neviem si predstaviť ako jej zabrániť v žraní trávy, je úplne jasné že robia najradšej veci ktoré im škodia :twisted:.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Dub 27, 2006 8:28

Ferda nám ožírá kytky na okně, ale nejspíš jen proto, že to má zakázané a je jich málo. Kdyby toho bylo neomezeně a měl to dovolené, nejspíš by ho to rychle přestalo bavit žrát. On už je takovej naschválník ;-).

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Dub 27, 2006 15:50

Jedna moudra chovatelka v zahranici, ktera leta chova cincily mi kladla na srdce, ze ikdyz cincilu vyrusime a zda se byt pres den cila a vzhuru, tak mame delat tak, jako kdyby neexistovala a nevsimat si ji. Protoze jinak hrozi prevraceni biorytmu a muze to mit spatne nasledky.Kdyz si jich nebudeme vsimat, prestane je to bavit a zalezou a budou opet spat.

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » Čt Dub 27, 2006 17:12

Ina napsal:Jedna moudra chovatelka v zahranici, ktera leta chova cincily mi kladla na srdce, ze ikdyz cincilu vyrusime a zda se byt pres den cila a vzhuru, tak mame delat tak, jako kdyby neexistovala a nevsimat si ji. Protoze jinak hrozi prevraceni biorytmu a muze to mit spatne nasledky.Kdyz si jich nebudeme vsimat, prestane je to bavit a zalezou a budou opet spat.
To jsem dokonče četla i v knížce. Takže souhlasím :-)

vilverin
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vilverin » Čt Dub 27, 2006 17:31

Ja som to tiež čítala v knižke, ale neviem.... Mne sa to zdá divné. Veď to je jedno, kedy spí, nie? Veď keby som si teoreticky kúpila činču v Amerike a potom ju priviezla sem, tiež by som jej zmenila biorytmus, nie? Mala by to posunuté o ten časový posun 12 hodín. (A vlastne činčily aj sú z Ameriky :)) Alebo to akože dokáže spať len keď je svetlo a v tme je hore? Ale to by tiež nesedelo, veď v noci keď sa celý čas v izbe svieti, je svetlo....
Napríklad o škrečkoch sa tiež hovorí, že v noci sú hore, ale v knižke písali, že sa im dá režim obrátiť, keď sa im budeme venovať cez deň, potom v noci budú unavené.
Aký by mal byť dôvod, aby museli spať cez deň?

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Čt Dub 27, 2006 17:58

ja mam cincilu z Ameriky a nevyzera ze by mala zmeneny biorytmus. :lol:

vilverin
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vilverin » Čt Dub 27, 2006 18:12

Alice napsal:ja mam cincilu z Ameriky a nevyzera ze by mala zmeneny biorytmus. :lol:

No veď dobre, ale chápeš, čo som tým chcela povedať?

Nehnevajte sa na mňa, ale ja činču nebudem púšťať v noci... ale cez deň. Dúfam, že jej tým neublížim, ale mne to tak viac vyhovuje... No ak mi niekto prednesie logický a pravdivý argument, prečo musí cez deň spať, tak si to možno rozmyslím...

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Dub 27, 2006 21:33

To záleží na činčile, kdy je vzhůru. Přeci ji nebudu pouštět, když spí a nechce a naopak když chce, tak ji spíš pustím ;-).

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 13:44

Proste je to tak dane, ze musi byt pres den v klidu a spat nerusene, je to nocni zviratko a vzhledem k jejich nachylnosti na stres a vse nezvykle, by se to mohlo osklive casem podepsat na jejich zdravi, kuprikladu krece, zachvaty a pokud by byla soustavne rusena pres den, tak by mohla i uhynout.Nezlob se, ale clovek by se mel prizpusobit svemu zviratku, ne ono jemu v tomto pripade a pokud Ti nevyhovuje, ze pres den ma byt nerusene v klidu a je to jen zviratko s vecerni aktivitou a nocni, tak sis mela radeji poridit v tom pripade treba morce. Jsou take roztomila, nebo osmaka.Proste drive, nebo pozdeji se to na ni muze projevit a projevi, stejne, jako nevhodna strava.Uz jsem zachranovala vicero cincil, ktere byly pres den rusene detmi a moc dobre vim, v jakem byly stavu.:-(

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 13:46

Casovy posun s tim nema co delat, ale to, ze je zkratka den a noc. sice by cincilka dovezena z Ameriky mela chvilku problem, nez by privykla, ale opet by spala pres den a v noci a vecer byla aktivni.A cincily pochazi z jizni Ameriky a ty, co se prodavaji zde, jsou uz domestikovane spoustu let u nas a v nasich podminkach.

Givana

Příspěvekod Givana » Pá Dub 28, 2006 15:02

Myslím si, že si tohle zvířátko dokáže docela dobře řídit svůj režim samo a není až tak nutné se držet nějakých striktních nařízení. My jsme si pořídili svou první činčilku v době, kdy tady ještě nebyly nic moc informace o chovu.Nebo tedy první informace pouze ze zverimexu a pak až postupně jsme se dovídali víc.Věděli jsme o tom, že je to noční zvíře,ale ne že mu můžem způsobit nějaké problémy, když je vzhůru.Chtěli jsme si s ním prostě hrát i ve dne, takže jsme ho pouštěli vždycky, když byl někdo doma. Myslím si, že tohle nemělo žádný vliv na jeho další žití.Celý život byl zdravý až na jeden úraz a věk 9let není zas tak málo.(I když se píše 15let, moc takhle starých činčil tady nevidím...) Stejně si rozhodl sám, když chtěl spát, někam si zalezl a tam si spokojeně několik hodin pochrupoval. Pak si přiběhl pohrát.V noci samozřejmě vyváděl nejvíc.Takže jeho biorytmus jsme mu nijak nepřevrátili a myslím, že ani nějakým vystresovaným životem nežil.
Takže myslím Terezko, že máš pravdu. :D Samozřejmě bych zvířátko netahala násilím z klece, ale když stojí o to si pohrát i přes den, proč ne?Ono stejně za chvilku zaleze a spí dál.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 18:16

Proste se to nedoporucuje a ikdyz je cincila vzhuru, tak si ji vsimat clovek nema, aby si na to nezvykla, jak jsem psala a nemam to ze sve hlavy. Ja to proste respektuju a respektovat budu, ponevadz si myslim, ze ta svetova chovatelka a uznavana odbornice pres cincily a i ta veterinarka, ktera to pise ve sve knizce asi nejsou zadni blbci a neuvadeji to jen tak.Vyjimka by pro me byla, kdyz cincila potrebuje prevezt k veterinari, nebo brat leky, ci ji nekam prevezt, cili pouze ojedinele a ve vyjimecnych pripadech. Pokud by se cincila mela dozit minimalne okolo 15 let a ta chovatelka mela cincily, kterym bylo i pres 20let, tak je 9 let malo.Vzdy jsem cincily nechavala do vecera byt, az se sami probudi a jsou uz aktivni, vetsinou to bylo mezi 18-20hodinou, nektere byly aktivni uz v 6vecer.A navic me to perfektne vyhovuje, ponevadz pres den stejne nemam cas.Takze cekat do noci nemusi nikdo, vetsinou, kdyz jim nic neni jsou vzhuru uz vecer.:-)

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”