Prosím o radu, děkuji.

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Lis 08, 2006 11:58

Doporucila jsem mu tu kliniku v Brne, pokud by se to nezlepsilo. Muze to byt cokoliv a jde o cas, zvlas, pokud neji a nepije, to je velmi nebezpecne a dlouho to nevydrzi. Mel bys ho zatim dokrmovat rozdrcenyma granulema ve vode,nebo nemlecne kase Nomina, Milupa, ale nesmi obsahovat mleko.Take nejakou stavu cistou z jablek, musi do sebe dostat tekutiny, nez s nim pojedes na veterinu.V tom Brne uz to bude vpohode, maji tam vyzivy v techto pripadech.
Muzou to byt i zuby, vnitrni poraneni,krece zpusobene nemocnymi jatry, ktera muzou byt napadena vnitrnimi parazity, cukrovka, cokoliv. Takhle na dalku Ti tezko poradime, to chce odbornika.
Kylu bys poznal, kdyby mel po prosahani briska na brisku takovou mekci boulicku, ale v tomhle stavu bych ho netrapila.

Disable adblock

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Re: Prosím o radu, děkuji.

Příspěvekod Sepp » Stř Lis 08, 2006 12:34

Lucie Fludrová napsal:Ahojky lidičky, chtěla bych vás všechny moooooooooooc poprosit o radu. Mám doma 5,5 letého samečka Skipiho (je to moje zlatíčko), ale...........
Celou dobu co ho mám jsem s ním neměla nikdy žádné problémy, až teď. Koupila jsem mu novou klec (ať se má lépe, výška 1,5 m). Když už jsem byla u koupi té klece, tak jsem si řekla, že je pro jednu činčilku hooooooooodně velká, tak že mu dokoupím kamaráda. Koupila jsem tedy Montyho. A pak to začalo: ze začátku celkem v poho, ale pak dostal Skipi zápal plic a musela jsem ho dát do vedlejší klece. Cca po 14 dnech, když jsem ho vrátila zpátky, tak si Skipi s Montym nesnesou, takže musím mít 2 klece. Tak, toť můj problém.
Chtěla jsem se vás tedy zeptat:
1) čím to je, že se tak nemají rádi a budou se mít někdy rádi, máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
2) dále bych se chtěla zeptat na nemoci: (sice mám Skipiho 5,5 let, ale vždy byl zdraví a teď si právě nevím rady). Mám pocit, že je strašně moc hubený a to jí celkem hodně. No a proto, že je tak hubený, tak má podle mě i ty kozí záda, co s tím? Jo a bříško má teď tak divně zbarvené (do žluta). A aby toho nebylo málo, tak mu hnisá očičko :( :( :( . Jsem z něho celkem hotová, prosím o pomoc. Děkuji moc moc
3) a nevíte někdo, kolik by tak měla vážit cca 5 letá činčila?

Jen dodatek k "navratu" do klece...
I cincily jsou teritorialni zvirata, takze co byl tvuj Skipi "pryc", vzal Monty klec za sve teritorium a logicky si do nej nechce pustit druhou cincilu. Reseni je jednoduche - musis Montyho "presvedcit", ze to neni jeho prostor - nejlepe je na par dni ho z klece dat jinam /tu vycistit, nebo treba i prestavet vnitrni policky/. Pote do "nove" klece vpus obe cincily najednou. Je to pro ne nove prostredi a v nem si sou rovni :)

Lucie Fludrová

Re: Prosím o radu, děkuji.

Příspěvekod Lucie Fludrová » Stř Lis 08, 2006 12:38

Jen dodatek k "navratu" do klece...
I cincily jsou teritorialni zvirata, takze co byl tvuj Skipi "pryc", vzal Monty klec za sve teritorium a logicky si do nej nechce pustit druhou cincilu. Reseni je jednoduche - musis Montyho "presvedcit", ze to neni jeho prostor - nejlepe je na par dni ho z klece dat jinam /tu vycistit, nebo treba i prestavet vnitrni policky/. Pote do "nove" klece vpus obe cincily najednou. Je to pro ne nove prostredi a v nem si sou rovni :)[/quote]

No tak přesně to jsem už udělala, ale nepomohlo to. Vyčistila jsem ji, poličky dala jinak a pustila je tam ..............chvíli OK a pak to zase začalo. Tak teď je Monty už nějakou dobu ve vedlejší kleci.

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Stř Lis 08, 2006 13:35

MilanAlan - řeš tento problém hned! Evidentně má myšan bolesti a trápí se. Tohle chce kvalitní veterinu. Můžeš o činčiláka přijít. Nejdůležitější je, že je to činčilí kamarád a přece si nezaslouží, aby se trápil!
Brněnská veterina - veterinární fakulta, Palackého, Brno, od nádraží tramvaj č. 1 směr Řečkovice, doptáš se. Pracovní doba 8.00 - 15.00 hod., ve zbývajícím čase funguje pohotovost, pokud tam přijedeš po 15.00 hod., je určený lékař, kterého zavolejí, samozřejmě odborník na činčily.

Disable adblock

Lucie Fludrová

Příspěvekod Lucie Fludrová » Stř Lis 08, 2006 13:41

silva napsal:MilanAlan - řeš tento problém hned! Evidentně má myšan bolesti a trápí se. Tohle chce kvalitní veterinu. Můžeš o činčiláka přijít. Nejdůležitější je, že je to činčilí kamarád a přece si nezaslouží, aby se trápil!
Brněnská veterina - veterinární fakulta, Palackého, Brno, od nádraží tramvaj č. 1 směr Řečkovice, doptáš se. Pracovní doba 8.00 - 15.00 hod., ve zbývajícím čase funguje pohotovost, pokud tam přijedeš po 15.00 hod., je určený lékař, kterého zavolejí, samozřejmě odborník na činčily.

Už to řeším. Včera večer jsem mluvila s jednou holkou, co chová taky činčilky a už s něma měla taky problémy a doporučila mi přímo tady v Havířově jednoho veterináře, říkala, že jim rozumí. Dneska tam teda jdu a uvidím, jak se bude chovat, když uvidí činčilu a jak bude postupovat ...atd. A podle toho pak budu řešit to Brno.
Neboj se, řeším to, je to moje zlatíčko a mám o něho strach.

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Stř Lis 08, 2006 13:55

Lucko, to se netýkalo Tebe, Ty víš, co máš dělat. To reaguji na jednu z předchozích zpráv nového uživatele. Umístil svůj dotaz do Tvého tématu.
Držíme tlapky a palce.

Lucie Fludrová

Příspěvekod Lucie Fludrová » Stř Lis 08, 2006 14:09

silva napsal:Lucko, to se netýkalo Tebe, Ty víš, co máš dělat. To reaguji na jednu z předchozích zpráv nového uživatele. Umístil svůj dotaz do Tvého tématu.
Držíme tlapky a palce.

Aha, já myslela, že se to týká mě. Jo jo, já už vím co mám dělat. Dneska s ním jdu a zítra dám vědět, jak to dopadlo, ju?

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”