Nová klietka
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
Nová klietka
Ahojte, tak sa mi konečne podarilo našu novú klietku ako-tak dokončiť. Chcela by som sa spýtať na názor skúsenejších, čo by sa dalo ešte vylepšiť pre spokojné bývanie mojich potvoriek, keďže toto je naša prvá klietka. Uvažovala som aj nad hojdačkou, len neviem ako ju upevniť
Tiež mám prolém s naučením činčilky na záchod. Hobliny mali pôvodne len úplne dole, mladšia Ňufinka sa mi tam hneď naučila chodiť, ale staršie sa nie a nie naučiť a čúra takmer všade po klietke. A keďže je to surové nelakované drevo, je to dosť problém. Rozmýšlala som že poličky zalakujem, len potrebovala by som tip na nejaký nezávadný priesvitný lak, ktorý by im neuškodil. Hobliny som nakoniec dala aj na horné poschodie, ale nepomáha. Vždy si nájde miesto kde si urobí vlastný záchodík, samozrejme na drevo, mimo hoblín....
:cry:
Tiež mám prolém s naučením činčilky na záchod. Hobliny mali pôvodne len úplne dole, mladšia Ňufinka sa mi tam hneď naučila chodiť, ale staršie sa nie a nie naučiť a čúra takmer všade po klietke. A keďže je to surové nelakované drevo, je to dosť problém. Rozmýšlala som že poličky zalakujem, len potrebovala by som tip na nejaký nezávadný priesvitný lak, ktorý by im neuškodil. Hobliny som nakoniec dala aj na horné poschodie, ale nepomáha. Vždy si nájde miesto kde si urobí vlastný záchodík, samozrejme na drevo, mimo hoblín....
:cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Moc pekne bydleni.dala bych tam jeste treba nejakou rouru nebo hamaku .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Miletínky,Prachatice
- Kontaktovat uživatele:
je suprová 8)
moc se mi líbí ty kolečkové schůdky :)
moc se mi líbí ty kolečkové schůdky :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
krásná klec! činčilka se má :D a ty schůdky jsou fakt pěkný no :)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Klec je krásná. Může zůstat taková jaká je :-) Jinak pokud čůrá mimo hobliny, tak doporučuji dát hobliny po celé ploše a provizorně přidělat zepředu prkno, aby nepadali ven. Po třech měsících bych zkusila hobliny dát úplně pryč a do každého patra dala misku s hoblinami, jako záchod. U našich to pomohlo, chodili mi také čůrat na poličky. :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
jéé ty schudky jsou suprový =D> moc hezky a zatim neokousany :lol:
-
- Nový uživatel
Schodíky som obkukala tu na fóre a v podstate celá klietka je taký mix toho čo som tu videla. Som zvedavá koľko vydržia v takomto stave, lebo evidentne im chutia :D
-
- Nový uživatel
No neviem či sa mi podarí tú staršiu naučiť na záchodík. Pred tým som ju mala v menšej klietke a skúšala som asi všetko čo som sa dočítala aby som ju naučila na jedno miesto ale zbatočne. Je to taký moj malý čuník :lol:
Ale určite vyskúšam aj toto.
Ale určite vyskúšam aj toto.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
moc krásná klec, hotový pětihvězdičkový hotel :lol: jo a s tím čůráním, u nás by záchůdek taky neprošel :cry: Ralfík občas chodí čůrat na poličky i do houpačky :lol: takže furt čistíme a perem ........
-
- Nový uživatel
NNikisek napsal:moc krásná klec, hotový pětihvězdičkový hotel :lol: jo a s tím čůráním, u nás by záchůdek taky neprošel :cry: Ralfík občas chodí čůrat na poličky i do houpačky :lol: takže furt čistíme a perem ........
To poznám, každý večer strávim minimálne pol hodinu čistením poličiek :cry:
-
- Zlatý uživatel
Nadherne vybaveni klece, pekna moc.Akorat ten lak, nelakovala bych v te kleci policky a drevo absolutne zadnym lakem, ponevadz budou kousat drevo i policky a otravili by se, nebo by doslo k poskozeni jater.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Je možno nalakovat bezbarvým lakem s atestem pro lakování hraček pro děti :wink:
-
- Nový uživatel
minlub napsal:Je možno nalakovat bezbarvým lakem s atestem pro lakování hraček pro děti :wink:
Som uvazovala nad tym lakom na detske hracky len teraz neviem...nechcem cincilkam ublížit
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
já osobně myslím, že ani ten testovaný pro děti nesmějí jíst. Lepší bude poličky vyměnit a nebo dát na hrany lišty:-)
-
- Stříbrný uživatel
nebo ještě možná potáhnout linem a konce schovat v lištách na hranách. z lina se to lehce setře
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Bubinka napsal:minlub napsal:Je možno nalakovat bezbarvým lakem s atestem pro lakování hraček pro děti :wink:
Som uvazovala nad tym lakom na detske hracky len teraz neviem...nechcem cincilkam ublížit
Máme tak nalakované všechny klece, jak z venku, tak zevnitř už 3 roky. A hlodají statečně, nikdy jim nic nebylo. Hrany nenatírám, ale vršek poličky určitě 2x.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
- Kontaktovat uživatele:
Překrásná činčiliéra!!!!! :D
-
- Nový uživatel
Som veľmi rada že sa bývanie páči :D Chcem ešte pridať rebrík z dreva na vrchné poschodie, videla som ho tu vo viacerých klietkach.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchodsko
- Kontaktovat uživatele:
Moc krásná a povedená klícka, takovou bych taky brala pro tu naši lumpici. Toho laku bych se nebála ale jen pokud to bude ten s tím atestem pro děti, jen nevím jestli ti to pomůže, asi budou čůrat stejně. :?
-
- Nový uživatel
Kitty1a1 napsal:Moc krásná a povedená klícka, takovou bych taky brala pro tu naši lumpici. Toho laku bych se nebála ale jen pokud to bude ten s tím atestem pro děti, jen nevím jestli ti to pomůže, asi budou čůrat stejně. :?
Urcite im zalakovanie nezabrani v čúrani ale mne to ulahči upratovanie. Cistit mlačky na surovom dreve nedoprajem ani nepriatelovi :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchodsko
- Kontaktovat uživatele:
jooo táák jasan, to já měla zase dlouhé vedení :lol: :oops: :)