rentgen bez anestezie

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

mersinkamarci
Nový uživatel

rentgen bez anestezie

Příspěvekod mersinkamarci » So Ún 15, 2014 23:11

Ahojte/Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat na názor, zda máte někdo zkušenosti s rentgenem zubů bez anestezie. Moje činčilka má nějakou dobu problém se zoubkama, 2 krát jsme byly zkracovat spodní hlodáky, ale teď to vypadá na problém se stoličkami. Kvůli nízké váze (cca 400g ....z původních 580g) je narkóza vyloučena. Na klinice nám doporučili přibrat min. 50 g kvůli narkóze a vyšetření zoubků. Činčilka baští kašičky, ale nechci čekat až přibere (kdoví za jak dlouho). Činčilka je přátelská, takže myslím, že na pár vteřin bych ji na rentgenu udržela. Díky za info.

Disable adblock

Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: rentgen bez anestezie

Příspěvekod Dantha » Ne Ún 16, 2014 0:27

Nám dělali RTG zlomené pacinky bez uspání a v pohodě se dala myš udržet. Ale zuby jsem nikdy nerentgenovala, tak nevím, v jaké poloze je potřeba zvíře přidržet. Ale mohlo by to jít.

mersinkamarci
Nový uživatel

Příspěvekod mersinkamarci » Ne Ún 16, 2014 1:09

no právě nám bylo řečeno, že je potřeba udělat několik snímků, ale činčilka je teď díky dokrmování taková přátelská....nikdy se nenechala chytit, jako teď... můžu ji mít nějakou dobu u sebe a v pohodě to zvládá...takže myslím, že bych ji u těch snímků udržela... psala jsem ohledně názoru několika veterinářům a uvidím, co mi odpoví

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Ne Ún 16, 2014 8:38

Nám dělali RTG nejen nožky, ale i zubů bez uspání. Ani v jednom případě nebyla možná narkóza. Činčilku jsem přidržela dle rad paní doktorky a počkali jsme, až zjistí, že se nevyvleče a zklidní se. Pak ležela úplně v klidu a mohli se udělat snímky.

Disable adblock

mersinkamarci
Nový uživatel

Příspěvekod mersinkamarci » Stř Ún 19, 2014 14:24

Tak jsme nakonec s myškou navštívily, po nabrání několika gramů, jinou kliniku, kde provedli RTG pod sedativy. Následně jsme se však broušení nevyhnuly a myška musela pod narkózu. Bojovala statečně a přežila. Ale musíme navštívit kliniku v Brně, protože horní stoličky rostou směrem do líc :-( a na navštívené klinice neměli dostačující vybavení na tento zákrok.

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

Příspěvekod Jitka Řeháková » Ne Ún 23, 2014 10:16

Držím palce, zuby jsou, pardon, svině, my s tím bojujeme třetí rok, ale úspěšně, takže při dlouhověkosti činčilky - ona je macek a jinak fit, to bude opravdu vzácné kožichové zvířátko :D :D Po korekci dávám granule namočené v trošce vody, tu sleju jako u brambor a dávám z polévkové lžíce 2 x denně, jednak vím co mi zbaští a hlavně s tím tak nešeredí. Granulky dávám ty její nejoblíbenější.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”