Zranění..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Zranění..
moje kamarádka má činčilku a má ji nově.pořídila si ji proto že jsem jí řekla že když se rozhoduje mezi nějakým hlovavcem tag at si pořídí činčilku.holka je klidné povahy a je velmi pečlivá už měla několik zvířátek a o všechny se hezky starala.Ale asi před třemi dny mi volala že si její činčilák rotrhl u nosu ty dva "?pysky?" a já jí řekla že mu to normálně zaroste a bude po všem ale před asi půl hodinkou mi volala zas že mu zase z toho teče krev...na nic sem nečeklala a že bydlí jen pár baráků od nás šla jsem za ní.ten její činčilák to měl roztrhlí a šlo vydět ža ta kůžička co ty dva "?pysky?" spojuje je natrhlá...chudinka malej :cry: .tekla mu z toho krev ale po chvilce zaschla,měl jí i na zubech :roll: .a tak mě zajímá jestli sme udělali správně a nechali to jen tag zaschnout a at mu to zaroste a nebo sme měli jít na veterinu at se na to někdo podívá :oops: :?: Děkuji za jakou koli odpověd
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Návštěva doktora by byla to nejlepší. Ale pokud to není nic hrozného, tak bych to rozhodně desinfikovala nějakým jodisolem neb betadinem nebo čímkoliv. Případně bych to mazala nějakou hojivou mastí, nejdostupnější je asi Calciová mast. Kontrolujte, jestli zvířátko papá. Kontrolujte velikost bobků, jestli tedy něco jí.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nevypadá to nějak hrozně a nemyslím si že veterina je to nejlepší řešení protože by mu to asi zašít nemohli nebo něco takového...vydezinfikovali jsem to ano a mast se jí pokusím nějak sehnat :wink: jinak normálně papká to co mu dává (občas sušený banán jako pamlsek,jakýsi granule které se osvedčili jsou v nich šípky a prostě vše co má být,a občas trochu to jablíčko a tag)bpbky stejné jako vždy.odhadujeme to na to že se kousl ale přerostý zoubky nemá!
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně kontrolujte, jestli žere. Jestli nežere, můžou jí přerůst zuby, a to tak, že snad i během týdne. Jestli mast nemáte, zeptejte se v lékárně, co by vám doporučili na hojení a zároveň, aby byla trochu desinfekční. Taky je možné, že než se ty nebo kámoška dostanete do lékárny, bude to téměř zahojené.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
děkuji :wink:(poctivě ohlodává všechny větvičky co mu dává div že tu klec nerozkouše) :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Dávejte taky pozor, jestli se ranka nezanítí, myšáci hůř odolávají infekcím. Peroxid, genciana, ale vodová, ne lihová, ta by ho štípala. Genciana je takový ten tmavofialový roztok, prodává se v lékárně. Naší čičnilce tím natírali jizvu po operaci. Ta fialová barva časem zmizela :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
děkuji ti! :P
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tag co sem se byla koukat na činčilku kámošky tag už to má zahojený teda né upe ale má tam docela velký stroupek...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
To je dobře. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Asi veterina nutná nebude, když se to tak hezky hojí. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taky mi to tag připadá a uvědomte si že to je jen kvůli vám že ste mi dokázali poradit a já už to jen řekla kamošce :wink:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”