musí mít čimčilky všechno sušené?
musí mít čimčilky všechno sušené?
Ahojky dneska jsme si pořídili nového člena rodiny a tak mám nějaké otázečky a moc bych byla vděčná za nějakou tu odpověď.
Musí mít činčila všechno sušené? co se stane když jí dam třeba mrkev nebo jablko a salátové lísky čersté?
Znáte nějakou knihu ale normální ztěch brožůrek za 150kč se nic co nevím nedozvím .
:P
Musí mít činčila všechno sušené? co se stane když jí dam třeba mrkev nebo jablko a salátové lísky čersté?
Znáte nějakou knihu ale normální ztěch brožůrek za 150kč se nic co nevím nedozvím .
:P
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Základem je aby měla granule pro činčily, seno a vodu. Pokud budeš činčilce dávat tohle. Bude spokojena:-) Jako pamlsek ji můžeš dát sušené jablka, mrkev, petržel, vločky, šípek. Jednou týdně můžeš dát bud osminku čerstvého jablka a nebo listek pampelišky. Slatu a věcí co nadymaji se raději vyhni.
Zkus tuhle knížku: ČINČILA, aktivní, veselá, hbitá - Heike Röger-Schmidt
Zkus tuhle knížku: ČINČILA, aktivní, veselá, hbitá - Heike Röger-Schmidt
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
mala by som podobnu otazku: smie cinca platok cerstvej uhorky? samozrejme prilezitostne, asi tak raz mesacne.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Nie nedavala by som ziaden platok uhorky.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
mame sa to snazim vysvetlit, ale je presvedcena, ze uhorka je ako kaktus... :?
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Co je to uhorka?
A můžu dávat kousek čerstvé meruňky nebo broskve?
A můžu dávat kousek čerstvé meruňky nebo broskve?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
uhorka je okurka
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)
d
ja davamsuseny :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Jablíčko čerstvé, pampelišky jenom kousek. Jinak vše sušený.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já bych té naší ráda občas dala i něco čerstvého, ale ona si to prostě nevezme. To raději čeká, než to uschne. Asi mám velmi konzervativní činčilku :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Někdy je to dobře.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
neprodejny vzorek napsal:Někdy je to dobře.
No jo, ale nedejbože abych do ní někdy potřebovala dostat čerstvé jablko :roll: :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Ivy napsal:Já bych té naší ráda občas dala i něco čerstvého, ale ona si to prostě nevezme. To raději čeká, než to uschne. Asi mám velmi konzervativní činčilku :D
Jo jo u nás je to stejné. Jednou po dešti jsme našim činčám natrhali pár lístků pampelišky, byli mokré. Normálně mi je trhají z rukou, ale jak byli mokré tak je nechali ležet, ale když oschly tak se o ně porvali.Dokonce křížaly, které nejsou dost vysušené jim nejdou pod nos. Oni ví co můžou a co jim chutná.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jana L napsal:Ivy napsal:Já bych té naší ráda občas dala i něco čerstvého, ale ona si to prostě nevezme. To raději čeká, než to uschne. Asi mám velmi konzervativní činčilku :D
Jo jo u nás je to stejné. Jednou po dešti jsme našim činčám natrhali pár lístků pampelišky, byli mokré. Normálně mi je trhají z rukou, ale jak byli mokré tak je nechali ležet, ale když oschly tak se o ně porvali.Dokonce křížaly, které nejsou dost vysušené jim nejdou pod nos. Oni ví co můžou a co jim chutná.
Tak tak. A nejenom to :D Když jsem tady četla, co všechno činčilky ostatních snědli, Myška by se toho ani nedotkla. Když se napiju mléka, to na ní nesmím ani promluvit a oklepává se :D K čokoládě si taky ani nečuchne (mamka jí jednou dala do klece kus perníku s čokoládou, nevím proč. Když jsem na to přišla, hned jsem jí to vyndala - ale do té doby se Myky k polici, na které to leželo, ani nepřiblížila).
Takže jsem asi "šťastný" člověk. Až na ty koberce :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: BÍLINA
čersvvvvtvé mi kluci také nepapkají jen sušené nebo trošku oschlé