Střevní potíže činčilek
Střevní potíže činčilek
Ahoj, opět se po dlouhé době hlásím a všechny Vás s Kubíčkem zdravím. Nevím si teď rady s prckem, má už od pátku průjem, dá-li se tomu tak říci, mazlavý a lepkaví.Přestala mi jíst a je celá schoulená v růžku klece. Byli jsme u zvěrolékaře v Mostě, MVDr. Konštiak, překvapil mě že ani nechtěl vzorek trusu :x Jsem vzteklá :evil: Doporučil mi upravit stravu, Kuba teď bude bez pamlsků, stejně jsem mu dávala jen rozinku denně a doporučil fenyklový čaj. Volala jsem známé, pracuje u veterináře v Karlových Varech, ta mi zase nasadila brouka do hlavy, že málá by mohla mít i žloutenku? Nemáte s tím někdo zkušennost? Nevím jak se mám uklidnit, nechci zase hysterčit, ale Kuba se mi trápí. Děkuju Míša
-
- Zlatý uživatel
No, ja nevi, to by chtelo urcite zkuseneho veterinare a urcite udelat koprolku. Ma to jen mlade a samice zatim ne? Pokud by to bylo bakterilani, ci parazitalni, chytne to stopro taky, ale muze to trvat chvilku. Nejdriv bych se odrazila od te koprolky, zatim bych malemu nasadila dietku, tri susene boruvky denne, hermanek, nebo stomoran ctvrt alzicky a pouze kvalitne ususene seno, vodu.
Inuš, mám jen v péči roční samičku "Kubu". Na stravě jsem mu neubrala a seno je opravdu kvalitn, na to dávám pozor. Co se týče borůvky, také mě to napadlo, ale lékař mi to zakázal i s ostatním sušeným ovocem. Nenapadá mě nic, z čeho by najednou vznikly tyto potíže. Sanžím se maximální o její pohodlí. :cry: Inuš děkuju.
-
- Zlatý uživatel
Zatim hodne cincilkam susene boruvky pomohly, pokud se nejednalo o ty parazity, borucvky susene maji i mirny dezinfekcni ucinek, takze by ublizit nemely. Ten veterinar je odbornik pres cincily?I pro lidi jsou ty susene boruvky vybornr na prujem, jen dej pozor, kdyz je budes kupovat, aby nebyly konzervovane v oleji! Ja je kupuju v bioprodejne a v takovem pytliku, v jakem jsou caje. ale urcite bych se dorazila tou koprolkou.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
Na ten prujem muzes dat i jablicko. Nekde jsem cetla, ze pusobi oboustrane - kdyz ma zacpu pusobi projimave a kdyz mas prujem tak to zase zpevnuje nebo jak to mam rict :wink: Proste oboustrane vyuziti :wink:
Odborníka přes činčilky asi těžko najdu,hlavně časově je to se mnou na štíru, jsem odkázaná na klasického veterináře,co se týče borůvek bude to asi pro mě problém, ale pokusím se je někde sehnat. Bříško má dost citlivé, mrzí mi to, stále zpětně přemýšlím, kde jsem udělala chybu, je to moje první zkušennost s takovým drobečkem. Uvidíme jak nám bude zítra, dnes jsem si vzala kvůli Kubovi dovolenou a sleduju prcka celý den.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
při průjmu ordinuju sušený heřmánek, zabírá.... Vždycky když vidím, že by mohlo dojít k průjmu, dám trochu heřmánku mezi granule. Můžou se po něm doslova utlouct. A trochu ovesných vloček... Může to být i těmi vedry. Rozinku dávám tak 1 kousek za 3 dny, radši suším jabka...
Teď jsem jí vyndala z klícky, moc se mi to nelíbí, ani se nehne. Musím jí čast čistit klícku. To jablíčko bych mohla zkusit hned, mám tu sušené ale právě ten zvěrolékař mi dal zákaz. Tak já to vyzkouším :cry: Kamčo.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Míša teď volala na tuto veterinu v Lounech http://www.veterina.xf.cz/
chceme to tam zkusit, zítra tam jede...
:wink:
Doktoři mají skvělou pověst...
-
- Zlatý uživatel
camilla napsal:Míša teď volala na tuto veterinu v Lounech http://www.veterina.xf.cz/
Ta klinika vypada dobre, aspon podle tech fotek...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
to je dobře
Tak jsem volala do Loun na kliniku a potvrdili mi to, nad čím jsem v Mostě jen žasla, mám zítra přinést trus na vyšetření bakterií atd, našla jsem tam trošičku krve. Na víc, mi teď pan doktor zavolal zpět, že mám vzít zítra Kubu rovnou na odběry krve :shock: potěšil mě jejich zájem, Kamčo děkuju za typ.
-
- Zlatý uživatel
Prejeme prijemny pristup doktoru a rychle uzdraveni :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
není za co. Sama s nima nemám zkušenosti, ale plno mých známých z Loun mě ujišťovalo, že jsou v okolí ti nejlepší.
Bylo by super, kdybychom i tady, na druhé straně republiky (tím myslím od Brna), měli možnost jít k super veterinářům - je vidět, když volali zpět, že jim na zvířátkách opravdu záleží. A od nás ze Žatce je to jen 1/2 hodinky cesty autem... :wink:
Bylo by super, kdybychom i tady, na druhé straně republiky (tím myslím od Brna), měli možnost jít k super veterinářům - je vidět, když volali zpět, že jim na zvířátkách opravdu záleží. A od nás ze Žatce je to jen 1/2 hodinky cesty autem... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Držíme Kubě s Julčou pěstičky at to dobře dopadne :wink: !!!
Ahoj Míšo,zkus dát Kubíkovi sušené květy heřmánku,už dvakrát mi to zabralo :wink: Přejeme hodně štěstíčka.
-
- Zlatý uživatel
Tak to je super, ze se nasla dalsi dobry klinika, kde jsou jak vidno take skvele vybaveni a jsou schopni delat ty odbery. Pokud ma krev v trusu a prujem, tak to muze byt uz pokrocilejsi stadium giradii, ale nechme odborniky, co ukaze vysetreni. Rozhodne odber krve bude v takovem pripade take nezbytny. Dejte prosim tu kliniku do sekce doporucovanych veterinaru.Pokud mas jeste dalsi cincily a potvrdi se ty paraziti, tak musis prelecit okamzite vsechny cincily, dat je do jine klece a tuhle mezitim poradne umyt horkou vodou, nejlepsi je horka para a predtim pomaha hodne a tyto potvory nici, ponevadz nemaji radi kysele omyt klec roztokem octove vody a potom dobre oplachnout vodou. To jablicko mu zatim nedavej, pokud ma prujem, na prujem neni dobre a nesmi se podavat zadne cersve ovoce, ani susene vyjma tech susenych boruvek.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myško, kdepak je ti konec :?: Nevíme nic novýho, ani na ICQ mi neodpovídáš :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na to zrovna myslela?
Zdravím vás drahé přítelkyně,
Dlužím vám informaci o mojí raubířce Kubovi, omlouvám se že až teď, ale byla jsem stále u prcka v Mostě a bohužel notebook jsem tam neměla, vypadalo to opravdu zle :cry: …. Nejsem vůbec dobrý chovatel jako vy všichni, jsem totálně bez zkušenností.. :oops:
Bylo to špatný, měla průjem a bohužel s příměsí krve. Ten den co jsem mluvila s Kamilkou to nebylo tak hrozné, ale hned druhý den se to zhoršilo, začala strašně těžce dýchat, frekvence dechu tak na 50-60 za min., to mě dostávalo :shock: :cry: . Schoulila se do rohu a klopila ouška do zadu :cry: , nesnesu když zvíře trpí a já nemůžu okamžitě pomoci, na víc malá není moje. Jeli jsem do Loun i s bobíkama a následovala koprologie, museli jsme vyčkat na výsledky, je to docela dlouhá doba od středy do pondělka ani jsem se nezeptala kam to vozí??,vzorky vyšly negativně, plánovaný odběr krve přišel na řadu okamžitě. Dostala vitamínovou injekci, která ji měla uklidnit a dodat vitamíny, byla dehydratována z těch průjmů, doktor mi řekl, že to vypadlo jako počínající zánět jater, byla zvětšená, od minulého týdne jezdím s malou denně na injekci (jsou to něco jako antibiotika a obsahují látku na ochranu jaterní buňky) až do pondělka a bobky budeme muset ještě párkrát přivést. Kuba (nejraději bych si ji pojmenovala jako samičku) tak tedy Kubík zabojovala a nenechala se zastrašit nemocí, mám ji zpátky :lol: a daří se jí lépe. Proboha, tohle jsem u činčilek netušila :? :( ,…zhubly jsme, ale pomalu to nabereme zpět.
Ptali se mě na seno a stravu, bohužel si nejsem vědoma žádné chyby, nic co bych mohla opomenout, každopádně jsem se i styděla. Možná bych měla dávat převařenou vodu,???? Granule pouze Vitacraft. Koupila jsem na rychlo novou klec o trochu větší, Kubíkovi za jeho statečnost jsem pořídila novou hračku.
Je mi to moc líto :cry: …mám ji ráda :oops:
Kamilce děkuju za podporu :wink: a pomoc!!!
Dlužím vám informaci o mojí raubířce Kubovi, omlouvám se že až teď, ale byla jsem stále u prcka v Mostě a bohužel notebook jsem tam neměla, vypadalo to opravdu zle :cry: …. Nejsem vůbec dobrý chovatel jako vy všichni, jsem totálně bez zkušenností.. :oops:
Bylo to špatný, měla průjem a bohužel s příměsí krve. Ten den co jsem mluvila s Kamilkou to nebylo tak hrozné, ale hned druhý den se to zhoršilo, začala strašně těžce dýchat, frekvence dechu tak na 50-60 za min., to mě dostávalo :shock: :cry: . Schoulila se do rohu a klopila ouška do zadu :cry: , nesnesu když zvíře trpí a já nemůžu okamžitě pomoci, na víc malá není moje. Jeli jsem do Loun i s bobíkama a následovala koprologie, museli jsme vyčkat na výsledky, je to docela dlouhá doba od středy do pondělka ani jsem se nezeptala kam to vozí??,vzorky vyšly negativně, plánovaný odběr krve přišel na řadu okamžitě. Dostala vitamínovou injekci, která ji měla uklidnit a dodat vitamíny, byla dehydratována z těch průjmů, doktor mi řekl, že to vypadlo jako počínající zánět jater, byla zvětšená, od minulého týdne jezdím s malou denně na injekci (jsou to něco jako antibiotika a obsahují látku na ochranu jaterní buňky) až do pondělka a bobky budeme muset ještě párkrát přivést. Kuba (nejraději bych si ji pojmenovala jako samičku) tak tedy Kubík zabojovala a nenechala se zastrašit nemocí, mám ji zpátky :lol: a daří se jí lépe. Proboha, tohle jsem u činčilek netušila :? :( ,…zhubly jsme, ale pomalu to nabereme zpět.
Ptali se mě na seno a stravu, bohužel si nejsem vědoma žádné chyby, nic co bych mohla opomenout, každopádně jsem se i styděla. Možná bych měla dávat převařenou vodu,???? Granule pouze Vitacraft. Koupila jsem na rychlo novou klec o trochu větší, Kubíkovi za jeho statečnost jsem pořídila novou hračku.
Je mi to moc líto :cry: …mám ji ráda :oops:
Kamilce děkuju za podporu :wink: a pomoc!!!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Držíme pacinky, aby to bylo co nejdříve úplně v pořádku! Kubík je šikulka, zase to bude dobré :D
Děkujeme moc :oops: také v to doufám, malá si už zaslouží pohodu. Ty vedra a dusna tomu moc dobrého nepřidají.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Míšo, držím palce. Aspoň že ti v těch Lounech pomohli...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
to je fakt super zpráva... a s tou vodou... radši kupuj normální neperlivou balenou, je to nejjistější... někdetý oblasti maj pitnou vodu příšernou, jiný lepší, takže se špatně odhadne, jestli stačí převařená nebo už ne...
Vrátit se na “Nemoci a potíže”