brusinky sušené mrazem

Zde se můžete ptát a radit o tom, co činčila smí či nesmí jíst.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: So Lis 27, 2010 23:32
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

brusinky sušené mrazem

Příspěvekod saskie » So Dub 23, 2011 13:34

O brusinkách se tu už dlouze diskutovalo. Vycházej (třeba) jako zdravější než rozinky. Rozinky i businky kupované v obchodech jsou ovšem sušené tak, že je pak na nich olej a sladidla, což je pro činču dost špatný. Já jsem si rozinky usušila sama z hroznů v sušičce, číči je dlabou, možná to neni taková mlska jako kupovaný, ale rozhodně je to zdravější. Co ale je bezkonkurenční mlska jsou brusinky a to mrazem sušené. Tedy bez sladidel/konzervantů či oleje. Musim se s vámi o to podělit, protože nález této mlsky v bilinko bio nebo tak něco obchodě kousek od mého domova mě naprosto rozsekal. Musela jsem je koupit, abych je ukázala činčám. Byly neuvěřitelně nadšený!!! Doporučuji. (Samozřejmě všechno s rozumem, je to mlska a podle toho dávat jen trošku a jednou za čas.) Píšu odkaz na firmu z obalu, aby mohl každý dohledat :) : www.gresik.cz

Disable adblock

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: So Lis 27, 2010 23:32
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » So Dub 23, 2011 13:36

No raděj dám přesný odkaz na výrobek, když už jsem ho tam vylovila :D :
http://www.gresik.cz/nase-vyrobky/ostat ... usena.html

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Příspěvky: 4367
Registrován: Pá Črv 18, 2004 8:40
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » So Dub 23, 2011 13:40

Tuhle metodu znám v souvislosti se sušením květin mrazem. Vypadají téměř jako živé, ale vydrží mnohem víc. Nechala jsem si takhle zamrazit svatební kytici. Zmrazí se a nějakou vakuovací technikou se z toho odstraní voda. Že se to dá použít i na jedné potraviny, to je pro mě novinka. Rozhodně je to zajímavé.

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: So Lis 27, 2010 23:32
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » So Dub 23, 2011 14:39

Právě, že jsem byla osvícna v této diskuzi:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4083

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Příspěvky: 4367
Registrován: Pá Črv 18, 2004 8:40
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » So Dub 23, 2011 16:24

Omlouvám se za OT, ale neodpustím si dát odkaz na kytku, co jsem si nechala zakonzervovat mrazem:
https://lh6.googleusercontent.com/_qyDi ... 512/23.jpg

Avatar uživatele
Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 4033
Registrován: Út Črc 13, 2010 10:26
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wulfina » So Dub 23, 2011 16:48

Ahojky, makám v biopotravinách a mrazem se suší mrkev, řepa, rajčata, brusinky, jahody, jablka, meruňky atd... prakticky všechno se dá sušit mrazem :-) touto metodou se zachovává více vitamínů a než sušení horkem či šušením pozvolna - normální :wink:
a také sušení mrazem nemění tolik vzhled potravin i květin :wink:

Avatar uživatele
Lenca
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1575
Registrován: Čt Kvě 27, 2010 19:18
Místo/Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Lenca » So Dub 23, 2011 17:13

Terezka napsal:Omlouvám se za OT, ale neodpustím si dát odkaz na kytku, co jsem si nechala zakonzervovat mrazem:
https://lh6.googleusercontent.com/_qyDi ... 512/23.jpg


krása :) takže vydrží takhle na památku?

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Příspěvky: 4367
Registrován: Pá Črv 18, 2004 8:40
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » So Dub 23, 2011 17:26

Vydrží, ale barvy budou u každé kytky jiné, než byla živé. Tyhle červené růže jsou ve skutečnosti po usušení takové fialové. Ten břečťan zůstal víceméně stejný.

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: So Lis 27, 2010 23:32
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » So Dub 23, 2011 19:02

Wulfina napsal:Ahojky, makám v biopotravinách a mrazem se suší mrkev, řepa, rajčata, brusinky, jahody, jablka, meruňky atd... prakticky všechno se dá sušit mrazem :-) touto metodou se zachovává více vitamínů a než sušení horkem či šušením pozvolna - normální :wink:
a také sušení mrazem nemění tolik vzhled potravin i květin :wink:

No to je paráda, že se tim suší, řekni kde to nakoupim - pro činči :D

Avatar uživatele
Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 4033
Registrován: Út Črc 13, 2010 10:26
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wulfina » So Dub 23, 2011 19:18

saskie napsal:
Wulfina napsal:Ahojky, makám v biopotravinách a mrazem se suší mrkev, řepa, rajčata, brusinky, jahody, jablka, meruňky atd... prakticky všechno se dá sušit mrazem :-) touto metodou se zachovává více vitamínů a než sušení horkem či šušením pozvolna - normální :wink:
a také sušení mrazem nemění tolik vzhled potravin i květin :wink:

No to je paráda, že se tim suší, řekni kde to nakoupim - pro činči :D


Až mi doneseš to mlíko do práce, tak tam i něco málo z tohodle mám :wink:

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 3275
Registrován: Čt Bře 18, 2010 11:19

Příspěvekod jasmin » So Dub 23, 2011 22:49

Tak to je urcite super ty brusinky, take je koupim urcite.

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: So Lis 27, 2010 23:32
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » So Dub 23, 2011 22:53

to Wulfina: :lol: taky jsem si říkala, kdy ti ta dovolená skončí :lol:

Avatar uživatele
Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 4033
Registrován: Út Črc 13, 2010 10:26
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wulfina » Ne Dub 24, 2011 8:48

Skončila před tejdnem. Budu tam celý pondělí :lol:

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: So Lis 27, 2010 23:32
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » Út Dub 26, 2011 13:51

Tak jsem koupila sice ne sušené mrazem, nicméně zjímavé :) , ovocné plátky, co mi doporučila Wulfina a Gadgetka se toho nemohla nabažit :lol: takže dík :wink:

Avatar uživatele
Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 4033
Registrován: Út Črc 13, 2010 10:26
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wulfina » Stř Dub 27, 2011 11:39

Sem ráda, že chutná :D
U nás je to nejoblíbeňější pamlsek :wink:

Avatar uživatele
Lenca
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 1575
Registrován: Čt Kvě 27, 2010 19:18
Místo/Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Lenca » Ne Pro 04, 2011 11:57

chtěla bych se zeptat, jestli jste už někdo sušil brusinky doma? mám je na topení už 5 dní a nějak se nescvrkávají ani se nijak nemění :D jsou to ty velké,kanadské.Činča mi jednu kradla čerstvou a hrozně rychle ji zhltla a chtěla další :D jak dlouho to asi trvá usušit??

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Příspěvky: 3275
Registrován: Čt Bře 18, 2010 11:19

Příspěvekod jasmin » Ne Pro 04, 2011 17:32

Ja uz je susim na topeni asi 3nedele a porad drzi tvar:-)
Muzes davat i cerstve ale, to nevadi.Me byly holky v cizine zvykle zenkrat pit i dzus, cistou stavu z nich, ktera byla tak trpka, ze jsem mela ja co delat, ale oni se me o ni vzdy male skrtily, ktera bude u pitka prvni:-).Myse jsem dala tez cerstvou brusinku kanadskou a vpohode ji sbastila.

Disable adblock


Vrátit se na “Strava”