Koprologie
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Koprologie
Můžete mi každý napsat jak sbíráte bobky na koprologii? Docela by mě zajímalo jak to každý dělá, obecně by se mělo sbírat 3 dny, zakápnout vodou, uchovávat v temnu a hned poslat.
Posílala jsem do více laboratoří než jsem našla tu co mi vyhovuje a pokaždé po mě chtěli jiný systém sbírání.......jednou jen posbírat nejčerstvější, jednou sbírat 3 dny ale nezakapávat vodou, pak jen sebral pár bobků z klece....... zajímalo by mě jak to kdo dělá :wink:
Posílala jsem do více laboratoří než jsem našla tu co mi vyhovuje a pokaždé po mě chtěli jiný systém sbírání.......jednou jen posbírat nejčerstvější, jednou sbírat 3 dny ale nezakapávat vodou, pak jen sebral pár bobků z klece....... zajímalo by mě jak to kdo dělá :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Sbírám tři dny.První dva dny zakápnu vodou,třetí už ne a ještě ten den to zpracovávají v laborce.U nově příchozích jsem dělala třífázovou koprolku.Poprvé po třech týdnech,pak čtrnáct dní pauza a pak ještě za měsíc jednou.Bylo to na doporučení veta,aby se opravdu vyloučila možnost nějákých potvor
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Jablonec nad Jizerou- okres Semily
- Kontaktovat uživatele:
Já vždy vzala ty nejčerstvejší ( to když byl nějaký problém ) Jinak v březnu mám praxi ve Státním veterinárním ústavě v Hradci Králové, tak se tam zeptám osobně těch co to dělaj, a napíši :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
To já sbírám 3 dny a uchovávám je v ledničce. To, že se zakapávají vodou, slyším poprvé. Jinak bobečky sbírám ještě čerstvé.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
systém sbírat 3 dny a zakapat vodou mi byl doporučen MVDr.Jeklem z Brna a tomu já věřím, takže tak i praktikuji :)
sbírat se má víc dní proto, že ve střevech nějaké potvory být můžou, ale nestihnou se během jednoho dne vyloučit nebo se můžou vylučovat nepravidelně a v bobcích z jediného dne se nemusí objevit
vlhkost a tma je asi potřeba, aby zůstalo prostředí pro bakterie co nejvěrnější střevům
sbírat se má víc dní proto, že ve střevech nějaké potvory být můžou, ale nestihnou se během jednoho dne vyloučit nebo se můžou vylučovat nepravidelně a v bobcích z jediného dne se nemusí objevit
vlhkost a tma je asi potřeba, aby zůstalo prostředí pro bakterie co nejvěrnější střevům
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já taky sbírám 3 dny,nejčerstvější a zakapávám. Jen že na jedné klinice mi bylo psáno že mám posílat suché bobky a stačí sbírat jeden den,což mi připadalo fakt zavádějící- právě proto že se nemusí vylučovat paraziti pořád.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Mě vet říkal,že když ty bobky vyschnou,tak se v trusu nic nezjistí.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale když jsou v chladnu, tak nezaschnou. Vím, že to takhle dělám pokaždé a jednou tam něco našli. Ale ted to ve mě vrtá, jestli nemám nechat udělat koprolku ještě jednou, s tím, že ty bobky zakapu vodou. Ťapka stále hubne, co když v sobě něco má, ale díky špatně uchovaným bobečkům tam nic nenašli. Tak nevim. [-( [-(
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Chuckova Veverka napsal:Ale když jsou v chladnu, tak nezaschnou. Vím, že to takhle dělám pokaždé a jednou tam něco našli. Ale ted to ve mě vrtá, jestli nemám nechat udělat koprolku ještě jednou, s tím, že ty bobky zakapu vodou. Ťapka stále hubne, co když v sobě něco má, ale díky špatně uchovaným bobečkům tam nic nenašli. Tak nevim. [-( [-(
jo,tohle právě řeším taky proto se ptám jak to kdo dělá.mám obavy abych to nedělala špatně a kvůli tomu nic nevyšlo :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koprologie
Sbírám 3 dny, každej den tak 3-4 kousky, zakápnu vodou a dám do lednice, čtvrtý den posílám :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal:Sbírám 3 dny, každej den tak 3-4 kousky, zakápnu vodou a dám do lednice, čtvrtý den posílám :wink:
Nejlepší je každou činčilku prosit aby upustila bobek :lol: .Sbírám tak 2h :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky tak nějak... trochu je proháním po místnosti a ukecávám je, aby hodily bobek :D :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
to já taky,ale oni jako na potvoru nehodí.....a někteří jsou na to experti,prostě nedají a nedají :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je málo přemlouváš... :D
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
co vím a jak to praktikuju furt, tak se mají sbírat tři dny a ma se sebrat čerstvý, ale i z poliček a zakapnout vodou a dat do chladu. Na veterině si ze mě dělají už srandu, že tam furt litam s bobkama, ale nikdy si nestěžovali na to jak je sbíram. :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To já se sbíráním nemám problém. Jako by to celý den zadržovali, jak je pustím, tak to u nás vypadá, jak na minovém poli, všude bobky, takže stačí koukat z jaké činče to vypadlo, ale každá má jiný tvar, takže poznám čí jsou. A když se jim nechce, tak stačí podrbat na bříšku a za chvíli to z ní padá, ale to dělám jen když mi přestanou jíst. To je potom problém.
Kolik denně sbíráte bobečku? Někdo sbírá 3-4 kousky, ale to se mi zdá málo. Já jich mám vždycky tak min. 10 kousku. Mám strach aby tu koprolku měli z čeho udělat.
Kolik denně sbíráte bobečku? Někdo sbírá 3-4 kousky, ale to se mi zdá málo. Já jich mám vždycky tak min. 10 kousku. Mám strach aby tu koprolku měli z čeho udělat.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já sbírám 3 denně,prosit 24 činčil o víc se mi nechce :oops:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:já sbírám 3 denně,prosit 24 činčil o víc se mi nechce :oops:
:D :D :D Výhoda malého chovu ...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
A kam koprologii posíláte a zakolik jí máte? Na případné porovnání cen.
Já posílám do Jihlavy a mám negativní výsledek za 70kč, pozitivní za 100kč plus 35kč zpracování.
Já posílám do Jihlavy a mám negativní výsledek za 70kč, pozitivní za 100kč plus 35kč zpracování.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To já je dávám v Ostravě a platím 100,- a je jedno jaké jsou výsledky
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat, kam to v Ostravě dáváš?
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takhle pokaždé jsme dělali koprolku jinde. Jednou u MVDr. Raška Hynaisova 790/12, Mariánské Hory, podruhé na Bulharské tam je nová veterina pro malá zvířatka a teď jsem ji dělala na Alšáku, je tam Klinika Yorica.
Na tom Alšáku ordinuje doktor, který má doma osmáky, takže hlodavcům rozumí, jsem s ním spokojená.
V Mariánkách jsou dobří, ale pokaždé jsem tam čekala nejmín 1,5h a je to pro mě z ruky.
Na tom Alšáku ordinuje doktor, který má doma osmáky, takže hlodavcům rozumí, jsem s ním spokojená.
V Mariánkách jsou dobří, ale pokaždé jsem tam čekala nejmín 1,5h a je to pro mě z ruky.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já to dávam do laboratoře doktora Barneta v liberci a klasicka koprolka stoji 150 a velká koprolka 300.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
martej napsal:já to dávam do laboratoře doktora Barneta v liberci a klasicka koprolka stoji 150 a velká koprolka 300.
Jaký je rozdíl mezi klasickou a velkou koprolkou? 8-[ 8-[
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
klasická koprolka je jen na určité zaměření..třeba na giardie a velka koprolka je ta, kde to prozkoumaji uplně na vše.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”