Očka...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Očka...
Mám pocit,jakoby jí z jednoho oka neco teklo,koutek má takový pořád mokrý a chlupi kousek kolem koutku taky.A vždycky,asi každý den má od koutku skoro ke čumáčku takovou,jak to napsat,cestičku,jako kdybi jí s toho oka neco teklo :roll: ...Ta cestička je asi přibližne 0,5 až 1mm,široká a asi cca 3cm dlouhá :!: .Nevíte co by to mohlo být?Zánet?Prosím poradte :cry: :P :P .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
může mít něco se zoubkama, ale taky jí mohlo do oka spadnout zrnko písku... těžko říct, sleduj, jak papá...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pozoruju to u ní takových 14 dní :roll: ...Papá asi dobře,nedávno jsem jí koupila granule Vitakraft,byla totiž na smeskách,blééé :cry: Nejdříve jí asi moc nechutnali,ale ted už je jí :wink: ,vyjí do rána skoro všechny,mlsky si taky bere normoš,vždycky je slupne jedna básen :lol: ...Dneska sem koukala a máto tam zase :!: :x :cry: ...???...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
možná to bude jen obyčejný zánět spojivek, nic vážného ale musí se to léčit, jestli už to má tak dlouho... skoč s ní k veterináři, všechno bude v poho... mě se osvědčil Maxitrol kapky, ale je na recept tak musíš k tomu doktorovi... neboj, brzo to bude v pořádku :wink:
Určitě běž k veterináři. Woody měl plíseň na tváři, když mu to začínalo, tak jsem si toho všimla a chtěla jsem jít k vet.,ale každý mi říkal,že tam nic nemá a byla zima, tak jsem byla odkázaná na auto :? Potom se mu to rozrostlo a až to bylo tak cm velké,tak jsme tam konečně jeli,ale už tam byl i zánět a muselo ho to bolet, miláčka mojeho :cry: Takže od té doby vím, že cokoli se mi nezdá,okamžitě k doktorovi...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už to tam nemá,NAŠTESTÍ :P ...Jůlinka mela taky jednou plísen,na čumáčku,tak jsme volali chovateli,od kterého Julču máme,tak ten nám poradil,aby sme jí potírali čumáček tím prážkem,co se dává do písku,tím proti plísním...do dvou tejdnů to bylo O.K. :P :wink: ...
Woodymu se to naštěstí už nevrátilo a teď jsme se přestěhovali, takže už nebude mít ani tak vlhko, hurááá a navíc jsme konečně sami tři 8) :lol:
To jsem byla já, nějak jsem se zapomněla přihlásit :oops:
Chtěla jsem se zeptat jak dlouho může zůstat splihlá srst u očiček po zánětu spojivek?Mé činčilce teklo z očí a tak jsme na radu veterinářky kapali Opthal. Taď to prý vypadá dobře (mě se to těžko posuzuje, nerada bych něco zanedbala ani bych to nerada přeháněla :oops: ).Děkuji
.
Msje cinca Bady ta měla taky neco s okem ..... jeli sme teda k veterinarce kousek od nas asi 3km ... cekali sme tam asi 2 a pul hodiny a ja se bala co smoji Badykou je ..... kdyz sme konecne prisli na radu tak mi rekla ze to nic neni dala mi masticku na oci normalni co se sezene v lekarne pro lidi OPHTHALMO-FRANYKOIN ocni mas stála mě 47,- .... mazala jsem jí trikrat denne ... docela se ji to i libylo ... :) a bly jsme s Badynkou OK ja se nebala o ni a ono zas emela klid :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Mně zase doktorka říkala, že činčilám se mastička do očí dávat nemá, protože prý jsou od toho jejich kožíšky celé umaštěné a blbě to snášejí, my jsme dostali na výplach borovou vodu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Terezka napsal:Mně zase doktorka říkala, že činčilám se mastička do očí dávat nemá, protože prý jsou od toho jejich kožíšky celé umaštěné a blbě to snášejí, my jsme dostali na výplach borovou vodu.
Jednoznačný souhlas. Mám to vyzkoušeno, mastička je pro činči utrpení. Pak jsme dostali kapky (už jsem je tu někde jmenovala) a nemělo to chybu, líp účinkovaly a i činčilce to vyhovovalo.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Iva napsal:Terezka napsal:Mně zase doktorka říkala, že činčilám se mastička do očí dávat nemá, protože prý jsou od toho jejich kožíšky celé umaštěné a blbě to snášejí, my jsme dostali na výplach borovou vodu.
Jednoznačný souhlas. Mám to vyzkoušeno, mastička je pro činči utrpení. Pak jsme dostali kapky (už jsem je tu někde jmenovala) a nemělo to chybu, líp účinkovaly a i činčilce to vyhovovalo.
my dřív používali Maxitrol mast, a po radě tady jsem poprosila veta o stejné kapky - on sice říkal, že mast je lepší, protože se nemusí dávat tak často (kapky víc vytečou), ale musím potvrdit (a taky jsem mu to pak řekla), že je to fakt změna k lepšímu - činči si pak očičko tolik neškrábou, což je pro léčbu určitě výhoda... Takže doporučuju Maxitrol kapky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Ano, Maxitrol, to je ono :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
kapky
Můžete mi poradit, které lepší Ophtal nebo borová voda? Musím Matyldě vyplachovat to očičko co nenarostlo..... borová voda je levnější ale nevím co obsahuje ophtal........
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Borová voda je na to obyčejné vyplachování, není nepříjemná.
Ophtal je léčivější, léčí záněty, podráždění atp. Záleží na situaci.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
záněty
no takže mě může stačit borová, záněty tam kde chybí oko asi být nemůžou čistou vodou jí to ale nechci proplachovat, díky za odpověď
M.
M.
Terezka napsal:Borová voda je na to obyčejné vyplachování, není nepříjemná.
Ophtal je též na běžné vyplachování, je to v podstatě dražší borová voda.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”