fosfor a vápník v granulkách
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
fosfor a vápník v granulkách
Měla bych takovou prosbu mohlo by se tady napsat v jakých granulích pro činči je fosfor a vápník a v jakém množství?Včera mě na to přivedla doktorka na veterině,že je to hodně důležité pro kosti a zoubky a tak budu moc ráda za jakékoliv příspěvky.Napadlo ji to ohledně Jajinky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Re: fosfor a vápník v granulkách
já myslím,že ho obsahují všechny lepší granulky, ne li všechny alespon v nějakém množství. ted tu koukam třeba na VL supreme, VL complete, Vitakraft kuličky a tyto granulky je obsahují.Ale u vitakraftích normálních pelet jsem se toho nějak nedočetla.U ostatních krmiv nemam origoš krabici :)
-
- Zlatý uživatel
ve VL complete je třeba 08% fosforu a u VL supreme je 0,4% fosforu. U vitakraftích kuliček je 0,5%fosforu.u normálních vitakraftích peletek vůbec nevidiím ani vápník napsaný, možná pokud tam není, proto vyrábí vitakraft ještě vápníkové tablety pro činči.
Vitakraftí kuličky mají 0,8% vápníku, Supreme také 0,8% vápníku a VL complete má 1%vápníku.
Vitakraftí kuličky mají 0,8% vápníku, Supreme také 0,8% vápníku a VL complete má 1%vápníku.
-
- Stříbrný uživatel
Právě my používáme vitakraft kuličky,apetit,ovátor,darwins standard,jako doplněk vitacalci od vitakraftu ,sepiovku a nevím jestli je to dostačující i vločky.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Berkel Ca 1 / P 0,7
Ovator Ca 1,4 / P 0,6
Ovatro Kräuterkanin Ca 1 / P 0,5
Ovator Mohrengold Ca 0,42 / P 0,17
Versele Laga Ca 0,9 / P 0,6
Vitakraft for Kids Ca 0,8 / P 0,5
Ovator Ca 1,4 / P 0,6
Ovatro Kräuterkanin Ca 1 / P 0,5
Ovator Mohrengold Ca 0,42 / P 0,17
Versele Laga Ca 0,9 / P 0,6
Vitakraft for Kids Ca 0,8 / P 0,5
-
- Zlatý uživatel
nám třeba Lietavcová říkala,že jim stačí když to budou mít v granulkách, že by nějaké vápníkové tablety vůbec nedávala,protože by pak toho mohli mít moc a to neni dobré. Z přebytku vápníku jsou třeba ledvinové kameny.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
To ano, ale třeba březím, kojícím a v růstu je dobré ho dodávat, mají větší spotřebu. Já tablety nedávám, jen sépiovku, všeho moc škodí.
-
- Zlatý uživatel
chovamcoumim napsal:Právě my používáme vitakraft kuličky,apetit,ovátor,darwins standard,jako doplněk vitacalci od vitakraftu ,sepiovku a nevím jestli je to dostačující i vločky.
Já myslím,že co jim dáváš bohatě stačí :wink: pokud krmíš ovatorem a vitakraftíma kuličkama,tak mají dostatek z granulek a když přidáš sepiovku občas a nebo tu tabletku vápníkovou, tak mužeš byt v klidu.Určitě ho mají dostatek a nemyslím si,že by bylo potřeba ještě nějakou cestou ho přidávat :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havlíčkův brod
Teď krmím Apetit, Berkel a dávám pravidelně sépiové kosti aby vždy v kleci měli. Minerální kameny a tablety už nedávám, to by bylo moc.
-
- Stříbrný uživatel
Moc děkuji to jsem ráda doktorka to chce poslat Jeklovi co dávám jestli je to dostačující :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
S Lietavcovou jsem to už asi rok zpátky řešila. Říkala, že velice důležitá je hodnota vápníku a fosforu. Ale i vitamínu D. Vápník by měl být skoro dvojnásobek fosforu. Déčko maximálně 1000 měrných jednotek na kilo. To déčko jsem pak řešila i tady na diskuzi, s výrobci a s kde kým. Na to D má každý svůj názor.. Jestli si dobře pamatuji, vápníku by mělo být kolem 1%. Musím vyhrabat ten papírek, kam mi to doktorka napsala, nebo se jí lépe zeptám v úterý, až budu brát na Hůrku zase Mikuláše na zuby, znova :lol: Už dlouho chci sepsat nějak pořádně seznam s těmi nejpodstatnějšími položkami, jako je vláknina, tuk a to Ca s P. Akorát hloupé je, že na různých místech jsou uváděná různá data. Samozřejmě hlavně chci vycházet z udajů na stránkách výrobce a to v jejich nepřekládaných verzích a z konkrétních obalů. Ale oni to tam často neuvádějí. Pro některé údaje, jako třeba Professional Prebiotic, jsem se na vápník ptala až výrobců, protože údaje nikde žádné. No a hlavně si myslím, že úplně nejlepší by bylo takové hodnoty prověřit. Jaká je jistota, že jsou tyto údaje přesné a jak moc jim můžou haprovat v jednotlivých dávkách? I to je podle mě na celkovém zpracování a firmě. Stejně jako to vše, co se z obalu člověk nedočte, tedy z jak kvalitních surovin celé dranule jsou. Proto jsem tu pořádnou tabulku asi ani nedotáhla, protože tabulka hodnot je jedna věc, ale odvodit z nich pravdivě skutečnou kvalitu přímočaře, to samozřejmě nejde.. Jo a na ten vápník u dospívajících mláďat opatrně. Právě že i z předávkování můžou nastat velké problémy.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Docela by mě složení které mají mít zajímalo uvažovala jsem udělat granule svojí receptury mám kamaráda který dělá krmení tak by to nebyl problém jen to sestavit.