Klec

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

vickyzav
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Klec

Příspěvekod vickyzav » Po Zář 03, 2007 15:19

Chtěla jsem se jen zeptat, budeme zřejmě dělat nové klece, tak mě zajímá, jestli není nějaká výška klece pro činči nebezpečná, třeba pro malinký nebo tak...

Disable adblock

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Zář 03, 2007 15:26

Zvířátko si může ublíži už při pádu z 1 m, takže by klec měla být dimenzovaná tak aby činčila nespadna např. ze dvou metrů. Stačí udělat patro a rozmístit poličky, tak aby nepropadla z vrchu až dolů :wink:.

vickyzav
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vickyzav » Po Zář 03, 2007 19:44

oki=) děkuju=)

Host

Akvárium

Příspěvekod Host » Út Zář 11, 2007 13:43

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit činčilku. Jsem začátečník a několikrát jsem se zde dočetl, že není vhodné pro chov akvárium, ale nikde jsem se nedočetl z jakého důvodu. Pokud by bylo ve velikosti vhodné klece z pevného skla, včetně bezpečně zabudovaných pater, dvířek, dostatečného větrání atd? Může mi prosím někdo poradit.
Předem děkuji

Disable adblock

parisse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod parisse » Út Zář 11, 2007 14:12

Tak já mám pro činče tuto klec http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... pos=3.Bydlí tam 2 a rozměry jsou (VxŠxH) 215x100x40.Myslím,že jsou celkem spokojený

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Út Zář 11, 2007 14:15

klec musí dobře větrat, pokud uvnitř stoupne vlhkost, činče to dělá problémy s kožíškem... Já sama používám akvárko, dole je tloušťka skla 5 vršek mám předek z 2 skla (nebo z 3?)... boky jsou z pletiva a činče jsou spokojený a já taky (nikde nelítají bobky, ani písek)... Teď budu dělat novou volieru a jen boky budou děrovaný, záda budou zase dřevo a předek asi plexisklo (kvůli váze)...

parisse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Akvárium

Příspěvekod parisse » Út Zář 11, 2007 14:16

david napsal:Dobrý den,
chtěl bych si pořídit činčilku. Jsem začátečník a několikrát jsem se zde dočetl, že není vhodné pro chov akvárium, ale nikde jsem se nedočetl z jakého důvodu. Pokud by bylo ve velikosti vhodné klece z pevného skla, včetně bezpečně zabudovaných pater, dvířek, dostatečného větrání atd? Může mi prosím někdo poradit.
Předem děkuji
V akváriu se udržuje vlhkost a to není dobré pro činčilí kožíšek.Můj názor je ten že pokud sklo,tak jen na spodek(cca10-15cm vysoké), aby nebyl na podlaze binec.Ten činčí umí udělat pořádnej.Jinak sklo NIKDY.Toto je pouze můj názor

parisse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod parisse » Út Zář 11, 2007 14:23

parisse napsal:Tak já mám pro činče tuto klec http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... pos=3.Bydlí tam 2 a rozměry jsou (VxŠxH) 215x100x40.Myslím,že jsou celkem spokojený
Pardon,pslala jsem to jinam

Host

Příspěvekod Host » Út Zář 11, 2007 14:26

Přesně tak jsem to myslel tím skutečně dostatečným odvětráním, tzn. kombinace sklo a klecové prvky zejména kvůli nepořádku.
Moc děkuji za pomoc.

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Akvárium

Příspěvekod lwici » Út Zář 11, 2007 20:22

david napsal:Dobrý den,
Předem děkuji

V akváriu se drží více vlhkosti. Vlhkost není dobrá pro činčilí kožíšek a zvířata monou trpět plísněmi. Také teplota je mnohem vyšší. Činčila potřebuje sucho a chladno, proto není vhodné akvárium.

Doporučuji www.cincily.cz nebo www.cincila.sk

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Út Zář 11, 2007 20:24

david napsal:Přesně tak jsem to myslel tím skutečně dostatečným odvětráním, tzn. kombinace sklo a klecové prvky zejména kvůli nepořádku.
Moc děkuji za pomoc.

Jj tato varianta je dobrá. Hlavně se musí zajistit cirkulace vzduchu :wink:.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”