je tohle vyhovující klec?
-
- Bronzový uživatel
je tohle vyhovující klec?
Ahoj všichni, jsem budoucí chovatel jednoho krásného činšiláka. Sháním pro něj klec. Prý čím větší, tím lepší. Protože ale činčilák nebude spát s námi v pokoji, bude tam jen přes den, ty krásný skříňový klece nepřícházejí bohužel v úvahu. Hledala jsem na netu v klecích pro ptáky a našla jsem jednu velkou, krásnou. Zajímal by mě váš názor - je vhodná? Jsou ty mezery mezi dráty dostačující? Co ta umělá hmota? Vadí to moc?
Kde se popř. dají sehnat větší klece za dobrý peníze? Díky všem:-)
Kde se popř. dají sehnat větší klece za dobrý peníze? Díky všem:-)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Těžko říct, neuvádíš nikdy odkaz, fotku, ani rozměry klece.
-
- Bronzový uživatel
šmarjá, jsem tele:-( pardon...
http://www.exo-eko.cz/Klece-pro-ptaky/K ... ion-II-M12
http://www.exo-eko.cz/Klece-pro-ptaky/K ... ion-II-M12
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
No myslim, že to není moc ideální výška.....kvůli čemu nemůžeš mít dřevěnou? Kvůli ceně? Mě osobně se líbí takhle klec http://www.happyanimals.cz/klece-pro-fretky/midwest-klec-ferretnation-pro-fretky-a-ostatni kdybych s nima nespala ve stejnym pokoji, tak už jí mám koupenou ;-)
Naposledy upravil(a) martej dne So Črv 23, 2007 23:05, celkem upraveno 1 x.
-
- Bronzový uživatel
Myslis, ze je moc malanizka? Pro jednu cincilku? Drevenou mit nemuzeme kvuli tomu, ze pres den bude bydlet s nami v pokoji, pres noc v kuchyni. Drevenou skrin bych neunesla. Az se prestehujeme, tak bude nova, ale to je vyhledove.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
orlando napsal:Myslis, ze je moc malanizka? Pro jednu cincilku? Drevenou mit nemuzeme kvuli tomu, ze pres den bude bydlet s nami v pokoji, pres noc v kuchyni. Drevenou skrin bych neunesla. Az se prestehujeme, tak bude nova, ale to je vyhledove.
jj, myslim, je na kolečkách, takže se ti bude dobře přesouvat i když odle mě by si ji měla nechat na jednom místě. Odkaz sem už opravila, nějak sem si spedla ikonky :-D
-
- Bronzový uživatel
Tu uzvednu, toho se nebojim, proto bych chtela dratenou klec. Spis me zajimaly ty draty a plast.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
orlando napsal:Tu uzvednu, toho se nebojim, proto bych chtela dratenou klec. Spis me zajimaly ty draty a plast.
ja nevim no mě se zdá malá i pro jednu čičnilu..podle mě by měla bejt 1m vysoká 60cm široká a nejmíň 40 cm hluboka, ta platová vanička by vadit neměla, ale ty ostatní packy pro ptáky by si musel sundat
-
- Bronzový uživatel
Jasne, ty bidylka pujdou pryc:-) ta klec je takova prechodna, ted bydlime v byte s dalsima dvema lidma, je malo mista...Vyhledove prijde ta skrin, ty me proste uchvatily. Je to spis provizorni reseni tak na rok...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ja to chápu, ale čičnilka ti zarok stejně docela vyroste a mě se tak klec zdá docela mala........ co třeba koupit z činčilího obchodu http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html?PHPSESSID=aa9d2e51df89bff5419460cc1ea9ee0c tu třetí ze shora? Klec fretka chrom?
Já mám třeba tuhle http://www.exo-eko.cz/Potreby-pro-fretky/Klec-fretka-Freddy-2 A myslim, že pro jednu činčilu je dobra.....ja tam měla i dvě, ale to sem je pak pouštěla 5 hodin, teď mám 3 klece a v ni tři činčili a venčim po dvou hodínách:-)
Já mám třeba tuhle http://www.exo-eko.cz/Potreby-pro-fretky/Klec-fretka-Freddy-2 A myslim, že pro jednu činčilu je dobra.....ja tam měla i dvě, ale to sem je pak pouštěla 5 hodin, teď mám 3 klece a v ni tři činčili a venčim po dvou hodínách:-)
-
- Stříbrný uživatel
:lol: a s tím přenášením to je taky jenom tvoje představa :wink: Činča z toho moc nadšená nebude, nemají rádi takovýhle změny, to můžu říct zvlastní zkušenosti! Jestli můžu doporučit, tak ubytování v kuchyni natrvalo :wink:
Nakonec to u nás taky tak dopadlo :wink:
Hodně činč žije v kuchyni :wink:
zde odkaz:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3668
a máš klid :wink: a činča taky :wink:
Nakonec to u nás taky tak dopadlo :wink:
Hodně činč žije v kuchyni :wink:
zde odkaz:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3668
a máš klid :wink: a činča taky :wink:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Bruntál
No nějak se mi nezdá ale já zháněl novou klec... A Martina jsem dala odkaz na tu chromovanou... Je pěkná a velká a poměrně levná takže si ji asi koupím :). ( Dík)
-
- Bronzový uživatel
U ty klece pro fretky jsou draty od sebe 2,6 cm. To se mi ta mala cincilka prece musi dostat ven?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 13
- Kontaktovat uživatele:
ta klec fretka-chrom za 1400 Kč je dobrá, mám jí na činči, dala jsem tam navíc poličky a roury od koberce a činči jsou tam oba spokojený. Můžu jí jen doporučit. To plastové dno až tak nevadí, nám to činčové nekoušou, mají dostatek větviček. I když skříňová klec je hezčí. A s tím přetahováním - klec je na každodenní přenášení těžká, vzhledem k tomu, že jsou tam činčové, poličky, koule s pískem a velká siporexová kostka, tlustá větev, hobliny a keramický džbánek :roll:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
orlando napsal:U ty klece pro fretky jsou draty od sebe 2,6 cm. To se mi ta mala cincilka prece musi dostat ven?
A kd emáš, že má tak velký mezery mezi drátama? :-) Podle mě jsou menší, ale i 2.6 cm je málo na to, aby ti tím prolezla......pokud tam nebudeš mít uplně malý mikrošky, tak to vadit nebude:-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Podle mne je ta úplně první klec pro činču vhodnější, protože je orientována na výšku, kdežto Freddy 2 spíš na šířku. Rozměry zhruba zodpovídaj. Pokud je rozteč drátů pro fretky 2,6 cm, tak to je dost, to by se asi činča procpala ven. Takže já jsem spíš za tu první, ale s tím přenášením nevím, uvidíš jak bude činča na to reagovat :roll: .
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:Podle mne je ta úplně první klec pro činču vhodnější, protože je orientována na výšku, kdežto Freddy 2 spíš na šířku. Rozměry zhruba zodpovídaj. Pokud je rozteč drátů pro fretky 2,6 cm, tak to je dost, to by se asi činča procpala ven. Takže já jsem spíš za tu první, ale s tím přenášením nevím, uvidíš jak bude činča na to reagovat :roll: .
Ja nevim, třeba ta fredy se mi zdá uplně vyhovující...činčila tam skákat může skákat a neublíží si..... podle mě ta uplně prnví je hrozně uzounka a stejně ji tam nebudeš moc dát tolik poliček a moc si tam neužije:-) Ta chrom činčila nevim....mě se nezdá, že by měla tak dalko od sebe ty draty, ale fatk nevim, doma ji nemam:-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam doma tu KLEC fretka chrom a odchovala som v nej spustu mladat. Myslim si ze je velmi dobra koli rozlozeniu policiek.Mozu tam lepsie skakat. Ked budes mat male tak to potiahnes mensim pletivom a hotovo. Mne odtial nikdy mlada neuslo :-)
-
- Zlatý uživatel
Možná je to věc činčil, ale ty moje mají raději klec na výšku než na délku. Nahoru a dolu skáčou a šplhají po pletivu, když byly v podlouhlé, tak se jim nechtělo lítat z jedné strany na druhou :wink: .
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:Možná je to věc činčil, ale ty moje mají raději klec na výšku než na délku. Nahoru a dolu skáčou a šplhají po pletivu, když byly v podlouhlé, tak se jim nechtělo lítat z jedné strany na druhou :wink: .
to moje si to vynahrazujou při výběhu :-D:-D
-
- Stříbrný uživatel
:lol: :lol: :lol: :lol: každej podle svýho vkusu :lol: :lol: :lol: :lol:
-
- Bronzový uživatel
Tu rozteč jsem našla na jedné stránce, kde Freddy prodávali. Ten činčilák bude malinkej, tak aby si neublížil. Přečetla jsem celou diskuzi, na kterou tady byl odkaz, dvě knížky, x stránek chovatelů a jsem DOST zmatená. Rozměry klecí se liší dost, někdo říká hlavně klec do výšky, že činčilky rády skákají, další tvrdí, raději širokou, aby si neblížily, třetí říká, že klec přímo na činčily je celkově malá, další ti doporučí klec pro fretku...Já fakt už nevím:-( Kdo se v tom má vyznat...S tím přenášením tedy uvidíme, třeba mě to přestane brzy bavit;-)
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
orlando napsal:Tu rozteč jsem našla na jedné stránce, kde Freddy prodávali. Ten činčilák bude malinkej, tak aby si neublížil. Přečetla jsem celou diskuzi, na kterou tady byl odkaz, dvě knížky, x stránek chovatelů a jsem DOST zmatená. Rozměry klecí se liší dost, někdo říká hlavně klec do výšky, že činčilky rády skákají, další tvrdí, raději širokou, aby si neblížily, třetí říká, že klec přímo na činčily je celkově malá, další ti doporučí klec pro fretku...Já fakt už nevím:-( Kdo se v tom má vyznat...S tím přenášením tedy uvidíme, třeba mě to přestane brzy bavit;-)
Takhle....musíš vědět, jestli ho budeš pouštět dlouho, nebo krátce a nebo vůbec. A podle toho vybrat klec. Ja je je musim pouštět na směny, takže pouštim po dvou hodinách každou klec. Mám tu klec pro fredy, pro fretky. A měla sem tam i mimink a vůbec neutekli, protože ta mezera je asi půl cetimetru:-) Jelikož zatim nechceš velkou klec, tak bych ti doporučila spíš nižžší...tak 90cm a širší, když budeš dělat novou dřevěnou klec. Která kledině může bejt 2 m vysoká, ale cca v metru bych dala po celý ploše poloičku s dírou, protože někdy čičnilám skok nevýjde a spadtnou z 2 m na podlahu neni moc dobre.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
já bych rozhodně nedoporučovala klece freddy (i když martě vyhovují..), protože mně takovou klec dokázali zrušit osmáci - normálně se jim podařilo vyhlodat mříže ven a zdrhli. potom stačí aktivnější znuděná činčila, která si chvilku bude hrát jako moji osmáci a máte po kleci--
ta ptačí se mi taky nezdá, k té výšce je moc úzká a přecejen ptačí, to znamená nižší dno, ze kterého bude lítat spousta nepořádku..
nejvíc doporučuju fretka chrom (ne činčila chrom..), která má sice velkou rozteč, ale je pevná, pomer ceny a rozměrů je nejvýhodnější, dno má dostatečně vysoké.. a pokud se tím alici neprotáhl ani malý mikroš, tak není problém..:) já jsem si tyhle klece chtěla původně pořídit a radši jsem kvůli mikrošům zaváhala a pustila se do dřevěné.. no a teď vidím, že jsem mohla dost ušetřit, když tím neprolezou.. :D
ta ptačí se mi taky nezdá, k té výšce je moc úzká a přecejen ptačí, to znamená nižší dno, ze kterého bude lítat spousta nepořádku..
nejvíc doporučuju fretka chrom (ne činčila chrom..), která má sice velkou rozteč, ale je pevná, pomer ceny a rozměrů je nejvýhodnější, dno má dostatečně vysoké.. a pokud se tím alici neprotáhl ani malý mikroš, tak není problém..:) já jsem si tyhle klece chtěla původně pořídit a radši jsem kvůli mikrošům zaváhala a pustila se do dřevěné.. no a teď vidím, že jsem mohla dost ušetřit, když tím neprolezou.. :D
-
- Zlatý uživatel
To vyhlodaly dráty z umělý hmoty nebo co :roll: ?