Po čem činčila ztloustne
Po čem činčila ztloustne
Mám problém..můj činčilák je po broušení stoliček a musím ho vykrmit, jinak mi umře :( Můžete mi prosím poradit, co mu dát, aby trochu ztloustnul? Děkuju moc...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Kolik váží a kolik mu je?
Vločky,rozinky,sušené kočičí mléko Kitty Milk,možná i piškot (ten sice zdravý teda fakt není,ale nejdůležitější je aby přibral),svatojánský chlebíček.Teď bych asi dávala,vše co mu chutná,aby nabral a pak až bych řešila zdravou výživu :wink:
Vločky,rozinky,sušené kočičí mléko Kitty Milk,možná i piškot (ten sice zdravý teda fakt není,ale nejdůležitější je aby přibral),svatojánský chlebíček.Teď bych asi dávala,vše co mu chutná,aby nabral a pak až bych řešila zdravou výživu :wink:
no jsou mu tři roky..a váží žalostných 250 gramů..ty problémy se zubama se táhnou už asi čtyři měsíce, a dneska byl podruhé na operaci..
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
250 g? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ježkovo oči to je fakt hrozně málo.Krm ho vším co mu chutná,ať rychle nabere.A asi bych i zkusila dokrmovat jako miminko http://www.parisse.estranky.cz/clanky/dokrmovani-miminek/jak-dokrmovat
Moc držím palečky,ať rychle přibere,prďola malinkatej [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Moc držím palečky,ať rychle přibere,prďola malinkatej [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
jako miminko určitě ne ..................žere sám a nebo ho musíš dokrmovat ? Jestli žere sám. Dej mu granule smíchany s vločkama. Seno. Zkus někde taky sehnat nappříklad oves - jako pamlsek mu můžeš dát slunečnici, kukuřici ...ale to ne moc často a hlavně ne na stalo.
Pokud ti sám nežere a musíš ho dokrmovat, tak mu udělej kaši : 1 lžíce granuli, 1 lžíce špaldových vloček, 1lžička mlíka pro kotata a jedna lžička glukopuru.
ale určitě tu je spoustu činčilářu, kteří uspěšně rozkmily dospěle činčily, tak ti snad poradi lepe ;-)
Pokud ti sám nežere a musíš ho dokrmovat, tak mu udělej kaši : 1 lžíce granuli, 1 lžíce špaldových vloček, 1lžička mlíka pro kotata a jedna lžička glukopuru.
ale určitě tu je spoustu činčilářu, kteří uspěšně rozkmily dospěle činčily, tak ti snad poradi lepe ;-)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proč se nehodí to pro miminka? :wink:Martej napsal:jako miminko určitě ne ..................žere sám a nebo ho musíš dokrmovat ? Jestli žere sám. Dej mu granule smíchany s vločkama. Seno. Zkus někde taky sehnat nappříklad oves - jako pamlsek mu můžeš dát slunečnici, kukuřici ...ale to ne moc často a hlavně ne na stalo.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Protože do ni dáváš vlastně jen vodu a ty střeva pak začnou špatně pracovat. Nejsou už zvykle na takovouhle stravu. Taky když budeš jen pít, tak ti to neuděla dobře
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha,tak dík moc :wink:Martej napsal:Protože do ni dáváš vlastně jen vodu a ty střeva pak začnou špatně pracovat. Nejsou už zvykle na takovouhle stravu. Taky když budeš jen pít, tak ti to neuděla dobře
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jako, když vůbec neji, tak je samozdřejmý, že je potřeba do ni dostat aspon něco, ale nejde to pořád..pokud ji sama, tak je to v pohodě.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Dělala jsem Ferdíkovi kašičky z rozmixovaných granulí, strouhaného jablíčka, trošku vloček, sušenou smetanou, hroznovým cukrem...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Terezka napsal:Dělala jsem Ferdíkovi kašičky z rozmixovaných granulí, strouhaného jablíčka, trošku vloček, sušenou smetanou, hroznovým cukrem...
a neměl pak z tý sušený semtany průjem? Ona totiž obsahuje laktozu, kterou stejně jako kočky nesnesou?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Průjem rneměl, radila mi to doktorka, samozřejmě se mi to zdálo trochu zvláštní, ale když je člověk zoufalý, bere každou radu.
Martej napsal:jako miminko určitě ne ..................žere sám a nebo ho musíš dokrmovat ? Jestli žere sám. Dej mu granule smíchany s vločkama. Seno. Zkus někde taky sehnat nappříklad oves - jako pamlsek mu můžeš dát slunečnici, kukuřici ...ale to ne moc často a hlavně ne na stalo.
no sám jí jen někdy..a to fakt málo, takže většinu mu musím nutit..no a dělám mu kašičky - vločky, rozmočené granule, piškoty..ale připadá mi to málo..
jinak, děkuju za tipy:)
:( v pátek mi bobišek umřel :( :( už se neprobral...aspoň se už nebude trápit...všem moc děkuju za rady.. :(
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
up římnou soustrast :-( davala si ho na pitvu, aby se zjistilo, proč přestal jist?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Veri,přeji upřímnou soustrast. Dělala jsi vše,co bylo v Tvých silách a on to ví, i když je v rozinkovém nebíčku. Teď už ho nic nebolí a je mu dobře. Hopsá s ostatníma činčilíma andělíčka a vzpomíná na Tebe. Drž se. :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
to je mi moc lito zuby jsou nejčastější problém :( drž se on se má ted dobře;)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je mi moc líto,upřímnou soustrast. :cry: :cry: :cry:
Martej napsal:up římnou soustrast :-( davala si ho na pitvu, aby se zjistilo, proč přestal jist?
no on měl problémy se stoličkama, takže byl v úterý na operaci..a ještě ke všemu měl v tlamičce mykózu, tak jsme ho museli krmit, ale nepovedlo se :cry: :cry:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to je mi lito :-( ale ted mu je určitě lip i když ses starala vyborně:-(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
:( Upřímnou soustrast...
-
- Zlatý uživatel
je mi to lito:(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Dobřany
- Kontaktovat uživatele:
je mi to moc líto :cry: upřímnou soustrast,drž se! :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
Teké mi je to líto >:*B
-
- Nový uživatel
upřímnou soustrast, nedovedu si představit, že by se něco takový stalo buryšoj :cry: