může mít jedenáctiletá činčilka miminka ????
může mít jedenáctiletá činčilka miminka ????
ahojky mám doma činčilku,kterou sem v zaří dostala od jedné paní z rodinných důvodů.Činčilce je teď kolem jedenácti let a tak sem se chtěla zeptat jestli i v tomto věku může mít mláďata.Předem moc děkuji za odpovědi :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
neviem...mozno by som to uz neriskovala...je to uz staria dama :D a porod je namahavy :( ale nie som az taky odbornik....
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že činčilka by měla zabřeznout nejdéle v 8. roce života, po této době už je to pro ní po zdravotní stránce nevhodné :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi od zdravotneho stavu cincily. kedze si ju nemala 11 rokov bude tazke pre teba posudit, ci je este fit. Ja osobne by som to neriskovala.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Mazlíkova maminka zabřezla tuším v šesti letech a umřela, takže bych to neriskovala. :wink: :wink:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
No, ale to je zase jinej případ. V šesti letech by měla bejt samice v produktivním věku....má před sebou ještě minimálně stejnou čáast života. Asi měla nějakou vadu a nebo měla porodní komplikace.
Já osobně bych ji nechala mít mladý do osmi let. 11 se mi zdá moc :wink: Už by v tomto věku měla odpočívat a užívat si života, jako správná babička:wink:
Já osobně bych ji nechala mít mladý do osmi let. 11 se mi zdá moc :wink: Už by v tomto věku měla odpočívat a užívat si života, jako správná babička:wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ona ale už měla asi 22 miminek před tim než umřela. Tak je možný, že už byla vyčerpaná a mohla mít problémy s porodem.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
Domča napsal:Ona ale už měla asi 22 miminek před tim než umřela. Tak je možný, že už byla vyčerpaná a mohla mít problémy s porodem.
nojo, tak pokud stihla mít v době pěti let (nepočítám jeden rok, než mohla mít mladé) nějakých 22 mikrošů, tak to je průměrně 4,4 za rok.. to je úctyhodný, ani bych se nedivila vyčerpání..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsme se nemohli divat na to, jak se Bony trapi a jeli jsme se podivat na novou cincilku.Maji nadherneho bileho samecka, ja se ale bojim, ze uz by Bony nemusela mladata zvladnout.Na jare ji bylo sest let a mladata jeste nikdy nemela.Mame moznost si vybrat bud tohohle samecka, ktery uz je odstaveny, nebo si pockat na samicku, ktera bude k mani za tri tydny.Klidne bych pockala, ale ten samecek je tak kraaasny.Vim ze se tady psalo, ze mladata do osmy let veku samice, ale ja mam strach z kazde mensi komplikace.Ale zase nez abychom ho nechali kastrovat, to si radsi vezmeme tu holcinu.Jaky na to mate nazor?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Barča by mohla mít podobný věk, veterinář mi to loni, když jsem přemýšlela nad dalšíma potvůrkama nedoporučil, aby měla mimča....
M.
PS? Ale prý má nějaký slabší šelest na srdíčku
M.
PS? Ale prý má nějaký slabší šelest na srdíčku
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Hani, máš to za plotem, skoč se optat na Palackého. Jsou tam vážně milí, taky jsem tam z doktora tahal nějaké informace. Určitě mají více skušeností, my bychom tu jenom plácali do vody. Možná ti doporučí vyšetření, možná to rovnou zamítnou, ale za optání nic nedáš. A kdybys to měla daleko, můžeš tam skusit zavolat, čísla najdeš někde tady. Stoprocentní jistotu ti ale nikdo nedá, tak jako ti nikdo nezaručí že se tvoje činča dožije 10 let. A nezapomeň nás pak obeznámit s výsledkem :idea: .
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:Hani, máš to za plotem, skoč se optat na Palackého. Jsou tam vážně milí, taky jsem tam z doktora tahal nějaké informace. Určitě mají více skušeností, my bychom tu jenom plácali do vody. Možná ti doporučí vyšetření, možná to rovnou zamítnou, ale za optání nic nedáš. A kdybys to měla daleko, můžeš tam skusit zavolat, čísla najdeš někde tady. Stoprocentní jistotu ti ale nikdo nedá, tak jako ti nikdo nezaručí že se tvoje činča dožije 10 let. A nezapomeň nás pak obeznámit s výsledkem :idea: .
To me nenapadlo, dekuji za radu.Zkusime.Jistotu mi asi neda nikdo, ale snad mi aspon trochu poradi.Uz nechci nic riskovat :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrej nápad zavolat na Palackého. Všichni si je tam moc chválí. :wink: :wink:
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”