Průjem
-
- Bronzový uživatel
Průjem
Dobry den,
Včera jsem si domů přivezl novou 3 mesíční činčilku, dnes jsem u ni zjistil průjem. bobky jsou vetší a hodně měkké, světle hnědé a zapachají. Může to být jen ze stresu z nového prostředí?
Děkuji za pomoc
Včera jsem si domů přivezl novou 3 mesíční činčilku, dnes jsem u ni zjistil průjem. bobky jsou vetší a hodně měkké, světle hnědé a zapachají. Může to být jen ze stresu z nového prostředí?
Děkuji za pomoc
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Určitě může.Stres,změna prostředí atd. se dost často projeví zažívacími obtížemi.
Dej jí ke granulkám lžíci vloček,sušený heřmánek (květy,seženeš v lékárně),nedávej jí žádné mlsky a nech jí v klidu.Pokud průjem neustoupí nebo se zhorší bylo by potřeba udělat koprologii jestli není nemocná.
http://www.cincilkyzvetrni.eu/vseocincilkach/nemoci/
průjem,koprologii je v půlce stránky.
Dej jí ke granulkám lžíci vloček,sušený heřmánek (květy,seženeš v lékárně),nedávej jí žádné mlsky a nech jí v klidu.Pokud průjem neustoupí nebo se zhorší bylo by potřeba udělat koprologii jestli není nemocná.
http://www.cincilkyzvetrni.eu/vseocincilkach/nemoci/
průjem,koprologii je v půlce stránky.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
máš jí v karanténě v jiné kleci a v jiné místnosti??
-
- Bronzový uživatel
je v karantene, v uplne nove kleci, nova miska, nova napajecka, nove zradlo... vsechno nove. do styku s jinym zviretem neprisla. Koprologie vim co je, jiz jsem neco nacetl. vlocky? normalni klasicky vlocky? mlsky nedostala jeste zadny. jen seno, granule.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Dej ji vločky a granule....průjem může být právě z nových granulí, na které neni zvykla.
-
- Bronzový uživatel
Granule jsem dostal od pana, co jsem kupoval. tim to nebude. zkusim vlocky. Dekuju za radu
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Snad to bude jenom změnou ale určitě jí kontroluj a kdyby to nepřestalo tak s ní zajdi k vetovi.My byli včera protože činčilka měla pět dnů průjem nic nezabíralo a včera začala sípat.Tak má zápal plic chudinka dostala antibiotika a nějaký sirup.Tak snad ta tvá bude jen vystresovaná
-
- Bronzový uživatel
Jejdam z ceho chytila zapal plic? No doufam, ze je jen vystresovana, kdyby nebyla jen 3 mesice stara, tak ani tak neplasim :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
chovamcoumim napsal:Snad to bude jenom změnou ale určitě jí kontroluj a kdyby to nepřestalo tak s ní zajdi k vetovi.My byli včera protože činčilka měla pět dnů průjem nic nezabíralo a včera začala sípat.Tak má zápal plic chudinka dostala antibiotika a nějaký sirup.Tak snad ta tvá bude jen vystresovaná
to je mi líto,držím place,my jsme bohužel se zápalem plic prohráli :cry:
-
- Bronzový uživatel
A z ceho muze činčila chytit zápal plic?
-
- Bronzový uživatel
to je mi líto,držím place,my jsme bohužel se zápalem plic prohráli :cry:[/quote]
To je mi líto.
To je mi líto.
-
- Zlatý uživatel
Koprologii bys mel nechat udelat stejne jak u nove, tak i sve.Ma se delat aspon jednou rocne preventivne, tak bych ji nechala udelat urcite u te nove.Nemusi to byt nic, jen stres, ale muze mit nejakou bakterii, parazita a bohuzel i stresem se stava, ze se premnozi girardie a to je potreba okamzite prelecit.Taktez se muze stat, ze muze byt i prenasec nejakych vnitrnich parazitu.
Snad to ale dopadne dobre.Urcite ale zatim dietu, seno, min granuli a jen obycejne, s co nejmensim obsahem tuku a zadne pamlsky.Muzes i hermanek pridat a dat tak dve susene boruvky denne
Snad to ale dopadne dobre.Urcite ale zatim dietu, seno, min granuli a jen obycejne, s co nejmensim obsahem tuku a zadne pamlsky.Muzes i hermanek pridat a dat tak dve susene boruvky denne
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
hugoprd napsal:A z ceho muze činčila chytit zápal plic?
Stačí menší průvan na který není zvyklá,v kombinaci se stresem např. z převozu,miminek a je to.... :cry:
-
- Bronzový uživatel
A jak se zapal plic projevuje u činčil?
-
- Zlatý uživatel
To musi nekdo, kdo ho mel.Myslim, ze sipa, muze ji tect z nosu, oci a ma teplotu.Celkove je apaticka atd., kejcha
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Kýchá,má zalepený nos i oči,chraptí a nemůže se pořádně nadechnout,vůbec nežere a nepije,apatická,neběhá.
-
- Stříbrný uživatel
U nás to začalo tím průjmem je docela čilá samozřejmě že míň jako předtím.Strašlivě sípe až to rve srdce má mokro kolem oček.Teplotu má taky.Snad se z toho dostane máme o ní hrozný strach.A začíná hubnout ale pořád jí i když míň.Prostě příznaky jako u člověka.Chci se zeptat jestli ji máme přikrmovat a když tak čím jestli to nevadí u těch antibiotik a toho sirupu ten má jen na tři dny.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
u nás byli oči úplně zalepený ze dne na den,začala jsem hned přikrmovat kaší,ale vzdal to než zabrali atb
-
- Bronzový uživatel
Jenom se jeste zeptam, kolik ji mam dat tech vlocek na ten prujem? Jinak normalne zere.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
lžíci ,můžeš klidně ob den,ale když budouz bobečky tužší přestaň ať nemá zácpu.
-
- Bronzový uživatel
Děkuji za rady, dám vědet jak to dopadne a průběžně se kdyžtak optam o další rady.
-
- Stříbrný uživatel
Chci se ještě zeptat můžu jí dát mléčné granule už průjem nemá nezačne jí zase.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
mléčný granulky s vločkama,ale pouze pokud nemá průjem.
-
- Bronzový uživatel
Tak činčila normálně běha, žere, ale pořád má průjem. Tak měla hladovku dneska, tědka večer dostala trochu granule. Včera dostala trochu vloček. Tak snad se z toho dostane.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Hladovkou si nepomůžeš,spíš uškodíš.Průjem z ní dostává živiny,potřebuje je doplnit.Dej jí seno,granulky,vločky a heřmánek,bez mlsek,do té doby než průjem ustoupí.Pokud trvá již déle jak 3-5 dní,pošli koprologii,může tam být nějaký problém zdravotní.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”