boulicka na brisku
-
- Zlatý uživatel
boulicka na brisku
Chtela bych tady vsechny upozornit na jednu vec o ktere jsme zde jiz kratce diskutovali. Ptala se zde na to jedna z cincilarek. jedna se o boulicku na brisku na kterou byl dotaz a kterou jsme vyhodnotlili, ze se jedna o pupik. Neni tomu vzdy tak, jak jsem se dnes presvedcila na jedne specializovane veterine. Jesteze jsem se na to zeptala. Veterinar ji prohlidnul brisko a konstatoval, ze ma kylu a ze by to v budoucnu mohlo byt nebezpecne a mohlo dojit k protzeni streva do brisni dutiny. Kyla musi byt odstranena vcas. Proto radeji, pokud neco takoveho nahmatate u cincily, vypada to jako maensi vzduchova bublina, tak doporucuji konzultaci s veterinarem, ale pouze s odbornikem. Je pravda, ze jsem psala, ze jsme podobny problem resili pred lety s jednom samickou take a bylo nam receno, ze se jedna o stav po porodu a ze je to od pupecni snury. Tenkrat to zrejme bylo tak, ale jak jsem se dnes presvedcila, je vzdy lepsi to probrat s odbornikem, ne s jakymkoliv veterinarem.
-
- Zlatý uživatel
Jinak k te boulicce, muze se jednat o pupik jak jsem psala, ale i o kylu a to musi posoudit jen odbornik. Jinak ta kyla muze zapricinit po nejake dobe protrzeni steny brisni a vyhrez streva do ni, coz je fatalni a je to mozna ta pricina, kdy tady nektere z vas psaly o tom vyhreznuti streva.Musi se to odstranit operativne, dokud je cas.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: České Budějovice
Moje činčilka to má taky nahmatala jsem jí před 4 roky a nic se neděje.Nehledě na to že kolem Českých Budějovic není žádný veterinární doktoe
-
- Zlatý uživatel
no, zalezi, jak velke to je.Pokud to je vetsi, nez spendlikova hlavicka, muze byt problem.
Ikdyz to ma 4roky, tak se to pry muze zvetsovat a cincilka nemusi mit zadne viditelne problemy, az se postupne stena protrhne a pak uz s tim nejde nic delat.
Asi by bylo dobre s tim tam zajet nekdy na prohlidku,uz jen pro klid pokud je to vetsi, nez ta spendlikova hlavicka
Muzes to i zkonzultovat s Jeklem pres mail, nebo telefon, ci s Lietavcovou.Mozna je v doporucovanych veterinarich take nejaka dobra veterina pobliz pres mala zvirata, tohle, pokud se neresi zubni problemy by mohly zvladnout a kdyztak se poradit s Jeklem, nebo Lietavcovou.Nekteri to tady tak delaji.
Ikdyz to ma 4roky, tak se to pry muze zvetsovat a cincilka nemusi mit zadne viditelne problemy, az se postupne stena protrhne a pak uz s tim nejde nic delat.
Asi by bylo dobre s tim tam zajet nekdy na prohlidku,uz jen pro klid pokud je to vetsi, nez ta spendlikova hlavicka
Muzes to i zkonzultovat s Jeklem pres mail, nebo telefon, ci s Lietavcovou.Mozna je v doporucovanych veterinarich take nejaka dobra veterina pobliz pres mala zvirata, tohle, pokud se neresi zubni problemy by mohly zvladnout a kdyztak se poradit s Jeklem, nebo Lietavcovou.Nekteri to tady tak delaji.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
U Českým Budějovic je to zabité.My bydlíme kousek a taky nemáme kam. :cry:
-
- Zlatý uživatel
Tak bliz asi ta Praha a Dr.Lietavcova?
-
- Nový uživatel
Re: boulicka na brisku
Já jsem dnes jedné ze svých činčilek při drbání na bříšku taky našla bouličku v místech pupíku. V první chvíli jsem si myslela, že je to cecíček, ale pak jsem zkontrolovala druhou a ta nic takového nemá :(
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nemůžeš to vyfotit? Jak je velká? Může to být jen tuková bulka.
-
- Nový uživatel
Tak jsem ji teď chudinku mučila a snažila se to vyfotit...
-
- Zlatý uživatel
Bylo by lepsi to zkonzultovat s odbornikem pres cincily.Pokud mas moznost objednat se do Brna k MVD.r Jeklovi?Lepsi, kdyz to zhodnoti odbornik, ponevadz pokud je malinka na pohmat, nemusi jeste znamenat pupecni kylu, ale to by Ti rekl on.Jinak se to musi zavcas operovat.
-
- Zlatý uživatel
Dle te fotky, pokud je to na brisku, tak to je vetsi a na tu kylu by to mohlo ukazovat.Bylo by lepsi tohle zkonzultovat s tim Jeklem a poslat mu i tu fotku mailem.Nejlepsi by ale bylo tam zajet s ni a nejdrive si tam ale zavolat, aby tam byl.Nebo Dr. Hauptman
-
- Nový uživatel
Já bydlím u Kladna, takže Brno mam hodně z ruky a ta cesta by se asi nelíbila ani činče...
Jinak je to velké asi jako antiperle, pokud pamatujete :lol:
Jinak je to velké asi jako antiperle, pokud pamatujete :lol:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Jestli u Kladna, tak to máte Bílou Horu celkem při cestě :), doktorka Chylíková je zlatíčko.
-
- Nový uživatel
Já byla už s jednou činčilkou na Stodůlkách u paní doktorky Lietavcové (nejsem si jistá, jestli to píšu správně :) ). Tu si činčiláři také chválí :) Silvinka skáče a lítá po kleci jako blázen a když jí bouličku zmáčknu, tak na to vůbec nereaguje, tak nevím :/
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ano, Lietavcová je taky super :). Já jen, že Bílá hora je po cestě z Kladna víc při cestě.
Ke Lietavcové jsem taky chodila s Ferdíkem. Je výborná a odborník na svém místě.
Ke Lietavcové jsem taky chodila s Ferdíkem. Je výborná a odborník na svém místě.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Odborník na slovo vzatá :roll:
Jeď na Bílou horu, Chylíková umí rozhodně více, než p. Lietavcová, která, když něco neumí řešit, tak činčilu radši uspí, než aby to léčila... :roll:
Jeď na Bílou horu, Chylíková umí rozhodně více, než p. Lietavcová, která, když něco neumí řešit, tak činčilu radši uspí, než aby to léčila... :roll:
-
- Zlatý uživatel
urcite zajed za tou Chylikovou, at se ji nato mrkne radeji odborne.Ty to nepoznas a ildyz se Ti zda, ze je vpohode,tak muze dojit, poku je to kyla k protrzeni do strev, coz je fatalni.A nemackej ji to do doby, nez bude jistota, ze to neni kyla, nebot pokud je, muzes dojit drive k protrzeni
-
- Nový uživatel
Tak jen tak pro zasmátí :) je to jen pupík :D
-
- Zlatý uživatel
A to rikal vet a ktery?Me se to zdalo jen na pupik uz docela velke.A prave, ze jsem si take tenkrat myslela nejdrive, ze to nic neni, jen pupik malinko vetsi, nez mela jeji sestricka.Jesteze jsme to nenechali byt, byla to kyla a nutna operace, jinak by uz hrozilo protrzeni do brisni steny a streva.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
:lol: tak aspon že tak, hlavně že jste nic nepodcenili, lepší se zeptat a být v klidu :)
-
- Nový uživatel
tak jsem zkoumala druhou činčilku a ta má ten pupík jak miniaturní pindík :D
-
- Nový uživatel
jasmin napsal:A to rikal vet a ktery?Me se to zdalo jen na pupik uz docela velke.A prave, ze jsem si take tenkrat myslela nejdrive, ze to nic neni, jen pupik malinko vetsi, nez mela jeji sestricka.Jesteze jsme to nenechali byt, byla to kyla a nutna operace, jinak by uz hrozilo protrzeni do brisni steny a streva.
Byla jsem na Bílé Hoře u Chylíkové... Vzala činčilu, vynadala mi, že se s ní asi moc nemazlím, když jsem si toho všimla až teď, řekla mi, že je to pupík, zaplatila jsem nějakých 250,- a jela domu :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
PO delší době jsem si pročítala příspěvky na fóru a zase se od srdce dvakrát zasmála. U tebe bych asi Chylíkové řekla v mém případě, že já bych se s činčilami muckala od rána do večera, ale moje dvě důvěrnosti ani náhodou, to se pak nadlouho urazí. Někdy můžu být přešťastná, že mi vlezou na záda ( skutečně - ne obrazně ) a dovolí mi pohladit je při výběhu. Amy když jedeme na Hůrku to je drama. Ale zase mám zkušenost jak mi činča sedne na nohu a nechce dolů, chce se mazlit - průšvih je na cestě, následuje vet. Zasmála jsem se u líčení údajného kolapsu Zoe - vet 750,-- pokousaný :lol: :lol: a činča živá jak drak. No hlavně když to dobře dopadne a jsme všichni zdraví :lol:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”