Zotavování po operaci zoubků
Zotavování po operaci zoubků
Ahoj všem milovníkům činčil.
Moje činča prodělala před 14 dny operaci stoliček u pana doktora Vlacha. Z narkózy se probrala do druhého dne. 9 dnů po zákroku dostávala injekční stříkačkou antibiotika. Při kontrole se totiž zjistilo, že kromě zoubků má zánět na plicích. Dokrmujeme ji směsí acidofilního mléka a rozdrcených granulí. Moje činča váží 400g a dení dávka je cca 9-10 ml.
Problém je v tom, že nechce sama nic jíst dokonce ani své oblíbené pamlsky. Můžete mi prosím sdělit svoje zkušenosti. Moc by mi to pomohlo.
Díky Fanda
Moje činča prodělala před 14 dny operaci stoliček u pana doktora Vlacha. Z narkózy se probrala do druhého dne. 9 dnů po zákroku dostávala injekční stříkačkou antibiotika. Při kontrole se totiž zjistilo, že kromě zoubků má zánět na plicích. Dokrmujeme ji směsí acidofilního mléka a rozdrcených granulí. Moje činča váží 400g a dení dávka je cca 9-10 ml.
Problém je v tom, že nechce sama nic jíst dokonce ani své oblíbené pamlsky. Můžete mi prosím sdělit svoje zkušenosti. Moc by mi to pomohlo.
Díky Fanda
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jsem na tom takřka stejně. Přečti si to v tématu Zase zuby...
Bylo mi porazeno, že mám dávat kaši sunarka-osmizrnná bez mléka 6 ml asi 3x denně stříkačkou(my to děláme ale trošku jinak) a doktorka mi poradila do toho dávat rozmixované granulky, smetanu do kávy v prášku a případně ještě jablíčko, ale to by se muselo rozmixovat, když je to do stříkačky. Ferdíček mi nejdřív nechtěl papat vůbec, tak jsme chodili na injekce pro podporu chuti k jídlu, jenže to zabíralo dočasně. Takže teď dáváme rozpuštěnou čtvrt-tabletku b-komplexu(ten obyčejný za 30 Kč) a po ní i trošku sám papká, na to se ale raději zeptej pana doktora.
My jsme na zákroku se zoubkama byli už někdy v červnu a Ferdíček sám dál hubne. Ale prý ho nemáme do jídla nutit, sám papat může, ale musí chtít.
Bylo mi porazeno, že mám dávat kaši sunarka-osmizrnná bez mléka 6 ml asi 3x denně stříkačkou(my to děláme ale trošku jinak) a doktorka mi poradila do toho dávat rozmixované granulky, smetanu do kávy v prášku a případně ještě jablíčko, ale to by se muselo rozmixovat, když je to do stříkačky. Ferdíček mi nejdřív nechtěl papat vůbec, tak jsme chodili na injekce pro podporu chuti k jídlu, jenže to zabíralo dočasně. Takže teď dáváme rozpuštěnou čtvrt-tabletku b-komplexu(ten obyčejný za 30 Kč) a po ní i trošku sám papká, na to se ale raději zeptej pana doktora.
My jsme na zákroku se zoubkama byli už někdy v červnu a Ferdíček sám dál hubne. Ale prý ho nemáme do jídla nutit, sám papat může, ale musí chtít.
Ahoj, díky za radu. Určitě to vyzkouším!!! Myslím si, že činča může jíst, ale prostě se jí nechce.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Anonymous napsal:Ahoj, díky za radu. Určitě to vyzkouším!!! Myslím si, že činča může jíst, ale prostě se jí nechce.
Nám to tak doktorka říká. Je to na něm, jestli začne jíst, až se mu bude chtít. Nejspíš jsme ho rozmazlili, jenže kdo zvířátko miluje, nemůže se na něj dívat, jak chřadne, tak jsme mu pořád podstrojovali, aby snědl aspoň něco.
Ahojky,naše Myšutka také nepapala a vážila necelých 400g.Byl na ní hrozný pohled.Teď už trošku přibrala a papá sama.Dávali jsme ji OSMIZRNOU BIFIDUS kaši od NESTLE 3x denne po 8 ml (=24 ml denně).Těch 8-10 ml je velmi málo na to,že sama nic nespapá.Hlavně si dejte pozor,aby nic z toho,co ji budete dávat neobsahovalo mléko.Kaše musí být v každém případě rozmíchaná ve vodě.Mléko nedokáží činčilky strávit a mohlo by to vašeho miláčka zabít.POZOR NA TO! :wink: Držíme palečky.
Zdravim Vas, dikuji za rady.
Nechci to zakriknout, ale myslim, ze se nase cincila zacina pomalu vzpamatovavat z kazdodenich navstev lekare. Vecer se dozduje vypusteni z klece, aby se mohla probehnout.
V poslednich dvou dnech uz si ze strikacky veme temer sama. Nemusime ji tolik nutit a na jedno nakrmeni sni cca 6 ml. Snazime se ji krmit pravidelne (4x denne)rodrcenymi grnulemi ve vode - diky Evo. Taky myslim, ze se v noci pustila do senicka. Granule ji zatim moc nechutnaji.
Nechci to zakriknout, ale myslim, ze se nase cincila zacina pomalu vzpamatovavat z kazdodenich navstev lekare. Vecer se dozduje vypusteni z klece, aby se mohla probehnout.
V poslednich dvou dnech uz si ze strikacky veme temer sama. Nemusime ji tolik nutit a na jedno nakrmeni sni cca 6 ml. Snazime se ji krmit pravidelne (4x denne)rodrcenymi grnulemi ve vode - diky Evo. Taky myslim, ze se v noci pustila do senicka. Granule ji zatim moc nechutnaji.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Super zpráva!!! Držíme palce, ať je to už jen a jen dobré. :lol: :lol: :lol:
Ahoj, naše činča úspěšně přibírá na váze a je už hodně čiperná. Na jedno nakrmení sní až 12 ml rozdrcených granulí smíchaných s vodou. Nemusíme ji nutit, sama si vezme a dá packou najevo, kdy má dost. Máme takový pocit, že si nato zvykla a vyžaduje pozornost. Dá se nějak odnaučit. Nechceme ji nechávat bez krmení, protože nemá ještě optimální váhu. Během dvou předchozích měsíců totiž hodně zhubla.
Máte někdo nějaký fígl, jak ji znovu přimět papkat.
Díky Fanda
Máte někdo nějaký fígl, jak ji znovu přimět papkat.
Díky Fanda
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Liliana napsal:Nechat o hladu? ...... No je to rochu kruté, ale třeba když činčily odmítají jíst granule, a mají hladm tak je prostě sníst musí. Hlad je přeci nejlepší kuchař... :oops: :oops:
U mně to zabírá :lol:. Některé druhy granulí nemaj moc v lásce, ale když nic jinýho v misce není... :roll:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Doktorka mi říkala, že když si činčilka řekne, že nebude jíst, tak jíst nebude. Žádné hladovění nanpomůže tomu, aby začala jíst. Na druhou stranu nám říkala, nedokrmovat stříkačkou, když může jíst sám, protože si zvykne na pohodlí a sám nebude schopný přijímat potravu jinak než stříkačkou. Takže je to dost paradox a s nemocnou činčilkou je to složité. Stále dáváme čtvrtku b-komplexu rozpuštěnou na lžičce čaje a zdá se, že to aspoň trochu pomáhá. Ovšem váhově stále nepřibíráme :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
nesouhlasím
Liliana napsal:Nechat o hladu? ...... No je to rochu kruté, ale třeba když činčily odmítají jíst granule, a mají hladm tak je prostě sníst musí. Hlad je přeci nejlepší kuchař... :oops: :oops:
Barča sice problémy nemá... Ale granule začla baštit až s příchodem Matyldy (teda teď už zase zlobí).... Podařilo se mi ji jednou vyhladovět s granulemi a senem až jsem cítila kosti, to byl pro mě nepříjemný pohled. Teď ji i Matyldu sleduju aby žádná z nich nebyla moc hubená (vždyť činče maj být holky baculatý), jen pohledem a dotykem, protože váhu nemám.
M.
-
- Zlatý uživatel
Moje jsou tvrdohlavé :evil:... ale pouze jeden den :lol:.
Predevčírem jsem jim zkusil dát granule Biostan. Samozřejmě skončily rozházené po kleci. Tak je na druhý den dostali zase (kdyby stále štrajkovali, mohou se nacpat senem). Měl jsem noční, takže ňákým rachotem s miskou by neuspěli :lol:. A když jsem na druhý den přišel z práce, miska byla komplet vybílená :roll:.
Predevčírem jsem jim zkusil dát granule Biostan. Samozřejmě skončily rozházené po kleci. Tak je na druhý den dostali zase (kdyby stále štrajkovali, mohou se nacpat senem). Měl jsem noční, takže ňákým rachotem s miskou by neuspěli :lol:. A když jsem na druhý den přišel z práce, miska byla komplet vybílená :roll:.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
vybílená miska
to já mám ráno misku komplet vybílenou.... dokážou už ty granule protlačit i skrze pletivo... včera jsem načapala Barču jak jde i s granulí do nejvyššího patra a tam ji uklízí mezi oka pletiva... no jo senem se futrujou obě dvě, ale nejen ze sena je činča živa...
-
- Zlatý uživatel
Tak to musím ty moje myši pochválit, nic jiného než vyházet granule z misky je ještě nenapadlo.
P.P.: Tím vybílením jsem myslel, že to všechno sežrali :twisted:.
P.P.: Tím vybílením jsem myslel, že to všechno sežrali :twisted:.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”