Ten zvuk v noci

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Božiňka
Nový uživatel

Ten zvuk v noci

Příspěvekod Božiňka » Stř Bře 12, 2014 21:19

Ahoj, kdo poustite cincilky ven, jste urcite slyseli zvuk bolesti, kdyz do neceho narazi - takove to hlasite piskani, pripomina brek mladat. osledni dobou ten zvuk mi moje cincila dela 2-3x v noci, pritom slysim, ze se niceho neprastil, jen se treba pohne a hned takto jeci. Poprve jsem letela za nim, pac to bylo tak nahlas, jako kdyby se malem zabil. A co myslite? Vesele kouka, skakal ke dvirkam jako ze chce ven, tak jsem ho vzala, byl uplne v pohode. Odchazim, jen zhasnu a zase - nekam lehce skocil a zase krici. Vratim se - je v pohode... Poustim ho ven, nema zadne priznaky bolesti - kulhani, malatnost, naopak, beha, skace, leze vsude. Dobre zere, vsechno... ale nechapu, proc ten zvuk bolesti v noci, kdyz se nic nedeje.

Jsou mu 3 roky, klec ma 3 roky, zadne zmeny v pokoji, zadne dalsi zvire... Nejake podobne zkusenosti?

Diky

Disable adblock

Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Ten zvuk v noci

Příspěvekod Wulfina » Stř Bře 12, 2014 22:18

Nechápu, kde si vzala, že je to zvuk bolesti... :wink:
To je naprosto normální svolávání se...
Činčily na sebe takhle "halekaj" a hledaj se...
Takže tvůj činčil nechce být sám, tak tě volá :wink:
Zvuk bolesti je jako když brečí malý dítě, je to opravdu pláč.. to poznáš... Obvykle před tímto zvukem se ozve tupá rána a pod... :)

Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dantha » Stř Bře 12, 2014 22:25

Mě činčilka dělala asi půl roku to, že lítala po kleci, najednou do něčeho narazila (tupá rána jak píše Wulfina :D ), celkem to zadunělo a činčila začla vřískat. Je normální, že občas do něčeho narazí nebo neodhadnou poličku... ale takhle se rozběhla proti stěně klece a narazila. Začalo to nevinně, pak to bylo častější a častější, v té době začla hubnout a přestávala žrát a za pár měsíců bylo po ní - přerostlé kořeny. Tak nevím, jestli byla jen vyšašená nebo to mělo spojistot s těmi zuby...

Božiňka
Nový uživatel

Příspěvekod Božiňka » Čt Bře 13, 2014 13:00

Tak zvuk bolesti poznam. Vim jak zni, kdyz se nudi, kdyz se me snazi prilakat a jak zni, kdyz pri rychlem behu narazi hlavou do nohy od zidle..

Jinak ty zoubky me taky napadly. Zajdeme na veterinu. Diky

Disable adblock

Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dantha » Pá Bře 14, 2014 0:33

Někdy dělají divné zvuky i jen tak ze spaní... Pokud činčilka normálně žere a nehubne, má normální bobíky a vše je ok, tak bych to neřešila...

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Dub 07, 2014 11:26

Mně občas taky nějaký myšák v kleci vyloženě zaječí. Taky bych řekla, že to je jako když se uhodí. Přiběhnu a nikde nic, myši dělají, že spí.

Lenca
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Lenca » Po Dub 07, 2014 12:43

Třeba se jim zdá,že se jim něco stalo :D taky mi to občas udělají ze spánku. Ale častěji teda ze spánku dělají varovný zvuk.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”