Ten zvuk v noci
-
- Nový uživatel
Ten zvuk v noci
Ahoj, kdo poustite cincilky ven, jste urcite slyseli zvuk bolesti, kdyz do neceho narazi - takove to hlasite piskani, pripomina brek mladat. osledni dobou ten zvuk mi moje cincila dela 2-3x v noci, pritom slysim, ze se niceho neprastil, jen se treba pohne a hned takto jeci. Poprve jsem letela za nim, pac to bylo tak nahlas, jako kdyby se malem zabil. A co myslite? Vesele kouka, skakal ke dvirkam jako ze chce ven, tak jsem ho vzala, byl uplne v pohode. Odchazim, jen zhasnu a zase - nekam lehce skocil a zase krici. Vratim se - je v pohode... Poustim ho ven, nema zadne priznaky bolesti - kulhani, malatnost, naopak, beha, skace, leze vsude. Dobre zere, vsechno... ale nechapu, proc ten zvuk bolesti v noci, kdyz se nic nedeje.
Jsou mu 3 roky, klec ma 3 roky, zadne zmeny v pokoji, zadne dalsi zvire... Nejake podobne zkusenosti?
Diky
Jsou mu 3 roky, klec ma 3 roky, zadne zmeny v pokoji, zadne dalsi zvire... Nejake podobne zkusenosti?
Diky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ten zvuk v noci
Nechápu, kde si vzala, že je to zvuk bolesti... :wink:
To je naprosto normální svolávání se...
Činčily na sebe takhle "halekaj" a hledaj se...
Takže tvůj činčil nechce být sám, tak tě volá :wink:
Zvuk bolesti je jako když brečí malý dítě, je to opravdu pláč.. to poznáš... Obvykle před tímto zvukem se ozve tupá rána a pod... :)
To je naprosto normální svolávání se...
Činčily na sebe takhle "halekaj" a hledaj se...
Takže tvůj činčil nechce být sám, tak tě volá :wink:
Zvuk bolesti je jako když brečí malý dítě, je to opravdu pláč.. to poznáš... Obvykle před tímto zvukem se ozve tupá rána a pod... :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mě činčilka dělala asi půl roku to, že lítala po kleci, najednou do něčeho narazila (tupá rána jak píše Wulfina :D ), celkem to zadunělo a činčila začla vřískat. Je normální, že občas do něčeho narazí nebo neodhadnou poličku... ale takhle se rozběhla proti stěně klece a narazila. Začalo to nevinně, pak to bylo častější a častější, v té době začla hubnout a přestávala žrát a za pár měsíců bylo po ní - přerostlé kořeny. Tak nevím, jestli byla jen vyšašená nebo to mělo spojistot s těmi zuby...
-
- Nový uživatel
Tak zvuk bolesti poznam. Vim jak zni, kdyz se nudi, kdyz se me snazi prilakat a jak zni, kdyz pri rychlem behu narazi hlavou do nohy od zidle..
Jinak ty zoubky me taky napadly. Zajdeme na veterinu. Diky
Jinak ty zoubky me taky napadly. Zajdeme na veterinu. Diky
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Někdy dělají divné zvuky i jen tak ze spaní... Pokud činčilka normálně žere a nehubne, má normální bobíky a vše je ok, tak bych to neřešila...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Mně občas taky nějaký myšák v kleci vyloženě zaječí. Taky bych řekla, že to je jako když se uhodí. Přiběhnu a nikde nic, myši dělají, že spí.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Třeba se jim zdá,že se jim něco stalo :D taky mi to občas udělají ze spánku. Ale častěji teda ze spánku dělají varovný zvuk.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”