Veterinář Náchod a okolí
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Veterinář Náchod a okolí
Prosím vás, můžete mi někdo poradit veterináře z Náchodska a okolí, který má zkušenosti s činčilkami? Moje činčilka má dlouhé spodní zuby, mají bílou barvu a u tlamičky se mi zdá, jakoby zoubky byly černé.....před pár týdny porodila, může to mít souvislost? Je něco, co můžu pro činčilku udělat já? Mají tam minerální kámen na okus, dostávají tvrdý chleba, ale nic z toho nechce kousat....
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Veterinář Náchod a okolí
Bílé zpubky značí odvápnění. Měly by být oranžové. Hlodáky občas vypadají že se do tlamičky ani nevejdou i když nejsou přerostlé. Zkusila bych přidat činčilce ovesné vločky pokud nedávno porodila může být jen utahaná po porodu a proto nechce tvrdý chleba. Zkusila bych vyfotit zoubky jak vypadají a zaslat na konzultaci někam na veterinu, kde dělaji hlodavce, než u Vás v okolí seženete odborníka. Jinak zoubky, pokud by byly přerostlé nenechat štípat. Vždy jen brousit.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moc děkuji za radu. Vločky přidávám, ale jen občas, zkusím je tedy dávat každý den. Dnes je to 4 týdny, co porodila. O mláďátko se stará, mlíčka má asi taky dost, protože prcek roste jak z vody. Zkusím jí ještě vážit, jestli nehubne, ale nezdá se mi, že by hubla. Zoubky zkusím vyfotit a poslat k nějakému veterináři, který má s činčilkami zkušenosti. Moc děkuji za pomoc.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
zkuste ji dát sepiovou kost na doplnění vápníku
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Určitě zkusím, má v kleci minerální kámen, ale toho si ani nevšimne. Někde jsem četla, že se může dávat na hlodání i ytong?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
jj ytong taky může
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Dobré jsou také kuličky pro miminka, obsahují více vápníku. Dávám je všem kojícím a časem je začnou papat i miminka.
http://zravamrska.eu/vicedruhova-krmiva ... -600g.html
http://zravamrska.eu/vicedruhova-krmiva ... -600g.html
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, kuličky pro miminka dávám, ale Amálka je taková potvůrka, celou misku přehrabe, co nechce, tak vyháže (což většinou bývá skoro všechno). Během pár minut vyhrabe celou misku pryč...
Každopádně všem děkuji za rady, doufám, že to s těma zoubkama nebude tak hrozné....
Každopádně všem děkuji za rady, doufám, že to s těma zoubkama nebude tak hrozné....
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
sépiovka není tak tvrdá jako ten minerální kámen, mohlo by to stačit, jinak můžu doporučit veterinu v HK, jsou tam moc ochotní a mají zkušenosti i s činčilkama, myslím, že poradí i po mailu nebo telefonu: http://www.hkvet.cz/
-
- Zlatý uživatel
Nejblize to mas do Hradce a tam je pry dost dobry i pres hlodavce Dr.Bartos, najdi si ho v tematech doporucovani veterinari.Dokonce pry dela i zuby a maji inhalacni narkosu
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska byla s činčilkou u veterináře. Na doporučení jsem jela do Hradce Králové na kliniku Zoovet, kde mě odkázali na MVDr. Truhlářovou. Amálku prohlédla, udělala RTG a ortel byl nemilosrdný: všechny 4 řezáky pryč, protože rostou ve špatném postavení, některé stoličky byly potřeba obrousit, kořeny horních zubů se tlačí k oku, naštěstí zatím nemá potíže a s kořeny spodních zubů je taky nějaký problém.....Musím říct, že to jsem fakt teda nečekala......Zítra si pro Amálku jedu, doufám, že to nějak zvládneme, a že Amálka bude OK.
Děkuju všem za rady:-)
Děkuju všem za rady:-)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”