Rychlá změna stravy
-
- Stříbrný uživatel
Rychlá změna stravy
Potřebovala bych poradit,prosím.
Dnes jsme přivezli činčilku ze špatných podmínek (útočil na její klec pes,nekoupaná,prostě zanedbaná jak se dalo)a týká se to také stravy-k ní mi chtěli přibalit směsku-snad Avicentra,taková ta klasická s banány,oříšky a barevný příměsky,kterou jsem odmítla.Navíc ze samičky se vyklubal cestou sameček,ale to jen bokem :D
Otázka je-může mu hodně ublížit,když jsem mu teď dala normální pelety ?Nechtěla jsem ho dál podporovat v ničení jater :( To mi bylo proti srsti.
Děkuji za každou odpověď.
Dnes jsme přivezli činčilku ze špatných podmínek (útočil na její klec pes,nekoupaná,prostě zanedbaná jak se dalo)a týká se to také stravy-k ní mi chtěli přibalit směsku-snad Avicentra,taková ta klasická s banány,oříšky a barevný příměsky,kterou jsem odmítla.Navíc ze samičky se vyklubal cestou sameček,ale to jen bokem :D
Otázka je-může mu hodně ublížit,když jsem mu teď dala normální pelety ?Nechtěla jsem ho dál podporovat v ničení jater :( To mi bylo proti srsti.
Děkuji za každou odpověď.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
My jsme přešli taky na granule najednou když jsme zjistili že směsku nesmí.
Problémy nebyli,jen ze začátku mu granulky moc nejeli.Trochu zhubl,ale pak to hned nabral.
Když mu dáš k tomu dostatek sena když hned nebude chtít granulky,problém nebude.
Je to lepší než mu dávat směsku a přecházet.
Držím klučíkovi pěsti,ať se z toho hroznýho zacházení zberchá a má se u tebe dobře. :D
Problémy nebyli,jen ze začátku mu granulky moc nejeli.Trochu zhubl,ale pak to hned nabral.
Když mu dáš k tomu dostatek sena když hned nebude chtít granulky,problém nebude.
Je to lepší než mu dávat směsku a přecházet.
Držím klučíkovi pěsti,ať se z toho hroznýho zacházení zberchá a má se u tebe dobře. :D
-
- Stříbrný uživatel
No oni mu nedávali ani to seno :? Teď ho tam má a zkusil stéblo.
Ještě ty granulky neochutnal.
Dala jsem mu aspoň kousek jablíčka,tak k němu šel opatrně jako by to neznal a koupel mu trvala 40 minut-fakt se celou dobu blaženě koupal a jde to znát i na té srsti.
Nechci raději ani vědět,jak se k němu chovali :( A nechápu,jak ho mohli zaměnit s holkou,protože má vystouplá varlata a je to fakt kus chlapa :lol: :oops:
Ještě ty granulky neochutnal.
Dala jsem mu aspoň kousek jablíčka,tak k němu šel opatrně jako by to neznal a koupel mu trvala 40 minut-fakt se celou dobu blaženě koupal a jde to znát i na té srsti.
Nechci raději ani vědět,jak se k němu chovali :( A nechápu,jak ho mohli zaměnit s holkou,protože má vystouplá varlata a je to fakt kus chlapa :lol: :oops:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nechápu lidi,kteří si činčilku pořídí a pak se k ní chovají takhle.Tohle je týrání,aspoň že ti jí dali.
Chvilku mu bude trvat než granulky ochutná,ale nepolevuj.Zkus mu k nim do misky dát trochu vloček,pomůžou na vykrmení a chutnají jim.
Chvilku mu bude trvat než granulky ochutná,ale nepolevuj.Zkus mu k nim do misky dát trochu vloček,pomůžou na vykrmení a chutnají jim.
-
- Stříbrný uživatel
Ja si tiež myslím, že ak jej budeš dávať sem tam aj jabĺčko, ....a učiť ju na granulky a nie na tie rôzne zmesky...tak si rýchlo zvykne. Ja som mala ten istý prípad....ako kupovala som si samičku standart grey vo zverimexe, najprv som sa rozhodovala, že môjmu samčekovi zoženiem nejakú inú cez internet lebo viem ako to chodí vo zverimexoch a človek sa tam aj bojí ísť v akom dezolátnom stave tam nájde zvieratká....česť výnimkám. No, ale keďže som potrebovala dokúpiť niečo pre hafana tak som tam tak či tak musela ísť....a vtedy som tam videla moju terajšiu samičku, ako v čom ju držali....ešte k tomu bola tá klietka pri dverách, kde bolo prievanu....ona sa tak bála. Kukala na mňa a ja na ňu....no nezober ju :) . Okamžite som ju brala aj keď zo sumy som bola prekvapená, že 1100sk. Lebo ona je....samé sprostosti rozprávala, ževraj je mladunká len trojmesačná. Ako už len na prvý pohľad som videla, že môže mať určite tak polroka či rok. Ale mne to bolo jedno. Najlepšie je, že keď som ju brala tak mi chcela predať krmivo, takú tu zmes, kde sú samé slnečnicové semienka a....dokonca, že aj krmivo pre morčiatká môžu. Takže ako náhle som zaplatila tak som aj letela odtiaľ preč lebo by som už neudržala svoje ústa na uzde :x .
A vlastne s touto samičkou som mala problémy čo sa týka kŕmenia....ale zo začiatku som jej dávala viac sušeného jabĺčka, ruže, ....a pak si zvykla aj na granulky. :D . Len to che čas, u mňa bol aj ten problém, že sa strašne bála ľudí a vždy keď som ju šla pohladiť tak sa skrčila ako keby ju niekto bil....ale teraz je zdravunká, hopká po izbičke aj so samčekom a dokonca vždy ako náhle počuje, že už niečo beriem z poličky kde mám aj jabĺčka tak čaká lebo vie, že niečo dostane :lol: . Tak teda prajem nech sa aj tá tvoja samička, teda samček po zistení :D , dá dokopy a verím v tom, že bude papať granule bez problémov. :wink:
A vlastne s touto samičkou som mala problémy čo sa týka kŕmenia....ale zo začiatku som jej dávala viac sušeného jabĺčka, ruže, ....a pak si zvykla aj na granulky. :D . Len to che čas, u mňa bol aj ten problém, že sa strašne bála ľudí a vždy keď som ju šla pohladiť tak sa skrčila ako keby ju niekto bil....ale teraz je zdravunká, hopká po izbičke aj so samčekom a dokonca vždy ako náhle počuje, že už niečo beriem z poličky kde mám aj jabĺčka tak čaká lebo vie, že niečo dostane :lol: . Tak teda prajem nech sa aj tá tvoja samička, teda samček po zistení :D , dá dokopy a verím v tom, že bude papať granule bez problémov. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
Minlub-s váhou problém nemá,naštěstí (za to může asi ta tučná směska),ale je pravda,že by měli trestat konečně i výrobce těchto ´krmiv´.
Nefertiti-jak už jsem psala vícekrát-oni si jak zverimexáci,tak někteří lidé doma,nelámou hlavu s tím,čím činčilu krmit-je to smutná realita :cry:
Mně dorazili větou,že jí vždycky kupovali pokaždé něco jiného a že pelety taky několikrát měla-na mou otázku,co všechno jedla :roll:
Taky jsem se sbalila a rychle šla,jsem člověk,který nerad uvádí neslušné výrazy,takže odchod byl nejjednodušší cestou :lol: :?
Nefertiti-jak už jsem psala vícekrát-oni si jak zverimexáci,tak někteří lidé doma,nelámou hlavu s tím,čím činčilu krmit-je to smutná realita :cry:
Mně dorazili větou,že jí vždycky kupovali pokaždé něco jiného a že pelety taky několikrát měla-na mou otázku,co všechno jedla :roll:
Taky jsem se sbalila a rychle šla,jsem člověk,který nerad uvádí neslušné výrazy,takže odchod byl nejjednodušší cestou :lol: :?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Jak je mě přišel Maek byl taky naučený na směsku, jak jsem zjistila že ji nesmí tak jsem dala granule a do o trošku směsky ať to není pro jeho metabolismus taková velká změna.
-
- Stříbrný uživatel
já jsem mu to odmítla dát,fakt ho v tom nebudu podporovat,aby mi tu páchal sebevraždu :D
Zvládá to dobře,něco málo už uždíbnul,jablíčko taky zmizelo a hlavně i sena ubylo,z čehož mám velkou radost.
Zvládá to dobře,něco málo už uždíbnul,jablíčko taky zmizelo a hlavně i sena ubylo,z čehož mám velkou radost.
-
- Zlatý uživatel
No jo ale já jsem mu dala granulky pár slunečnic jsem mu tam přihodila přece to je velká změna!! Vločky jsou taky hodně tučné tak pozor. Ale stejně ty granulky začal baštit hned, dala jsme mu apetit ten je podle mě nejlepší - chutá mu, podle mě je dost výživný, a je taky za příznivou cenu :)
-
- Stříbrný uživatel
Vločky mu nedávám a nechystám se,přijde mi tak akorát :wink:
Tu směsku jsem od nich omítla (je pravda,že jsem si jí mohla vzít pro morčata :lol: ).
Tu směsku jsem od nich omítla (je pravda,že jsem si jí mohla vzít pro morčata :lol: ).
-
- Zlatý uživatel
No aspoň by morčata pojedla :D ale kdo ví co v tom bylo, lidi stejně většinou ví že směsku činči nesmí ale stejně ji dávají třeba PetCentru v Ostravě mají standartky za 1422,-kč (přehnané) jídlo směska když jim řekneš že můžou jen granulky řeknou: jo jo ale tahle směska je zdravá a plná itamínů, stejně ji dávají protože je nejlevnější. Potom lidi koupí činču a díví se že jim po pár letech umře (na selhání jater).
-
- Stříbrný uživatel
Myslíš ve Futuru? :wink: Tam mají třeba přehnaně drahý písek Apetit 1kg za 49,- nebo tak nějak,tak jsem tam kupovala jen klece a kalcifit-jsem původem od Ostravy :)
A co se týče krmiv,tak mi nepřijde,že by měli výběr pro činčily
:(
A co se týče krmiv,tak mi nepřijde,že by měli výběr pro činčily
:(
-
- Zlatý uživatel
JJ ve futuru, jídlo tam mají pro činči - apetit a jinak samé směsky, ceny jsou přehnané, křeček který stojí normálně 50,-kč tak ho tam mají za 180,-kč atd.
-
- Stříbrný uživatel
čo sa týka tých enormných cien vo zverimexoch....ako je pravda, že som ešte nevidel škrečka za takú sumu, to ešte nie :lol: , ale za to strašne rady dajú iné názvy ...či už je to škrečok ďžungársky zlatý...alebo standart velvet...či čo, som si všimla, že niekto už videl aj taký názov činčilky vo zverimexe. A potom niet divu, že sú tak enormné ceny keď tu behom pár minút vynájdu nový druh :P .
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Řekla bych že jsou sami proti sobě.
Granulky jsou levnější než směsky.
-
- Zlatý uživatel
minlub napsal:Řekla bych že jsou sami proti sobě.
Bych ani neřekla oni tam maji granulky za 40 a když si koupí na váhu třeba v bauhasu Tak to výjde levněji o HODNĚ
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Myslím ve zveráči,směsky tam mají dražší,tak nechápu proč jimi krmí.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Adamov (Blansko)
Nefertiti napsal:čo sa týka tých enormných cien vo zverimexoch....ako je pravda, že som ešte nevidel škrečka za takú sumu, to ešte nie :lol: , ale za to strašne rady dajú iné názvy ...či už je to škrečok ďžungársky zlatý...alebo standart velvet...či čo, som si všimla, že niekto už videl aj taký názov činčilky vo zverimexe. A potom niet divu, že sú tak enormné ceny keď tu behom pár minút vynájdu nový druh :P .
:lol: :lol: :P
podle mě by to neměl být problém, když tak mu do granulek přimíchen křížalku nebo vločku
-
- Stříbrný uživatel
ako to som nepochopila :?: . To nie ja som sa pýtala, že keď má problémy papať granulky :D . Teda aj ja som niečo podobné zažila a ako som už vyššie uviedla tak som použila cca takú istú metódu ako ty, tiež som ju jablĺčkom dokrmovala a .... :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
to je na koho?
-
- Stříbrný uživatel
chocolate napsal:to je na koho?
no keď sa pýtaš mňa? Tak ja sa ospravedlňujem, ale zatiaľ som ešte nejak neprišla na to ako mám dať...to keď chcem odpovedať na niekoho správu....to som odpovedala na to čo mi písala karas.Martinka. Lebo ona podobne dokrmovala alebo teda radila dokrmovanie činčilky, podobné ako som písala už ja. Momentálne som skúsila dať, že ...citujem na tvojej správe...tak dúfam, že som neurobila nejakú prkotinu :D .
-
- Stříbrný uživatel
á podarilo sa :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Adamov (Blansko)
Nefertiti napsal:chocolate napsal:to je na koho?
no keď sa pýtaš mňa? Tak ja sa ospravedlňujem, ale zatiaľ som ešte nejak neprišla na to ako mám dať...to keď chcem odpovedať na niekoho správu....to som odpovedala na to čo mi písala karas.Martinka. Lebo ona podobne dokrmovala alebo teda radila dokrmovanie činčilky, podobné ako som písala už ja. Momentálne som skúsila dať, že ...citujem na tvojej správe...tak dúfam, že som neurobila nejakú prkotinu :D .
já tě citovala, protože mi to přišlo úsměvné - neodpustila jsem si smajlíky, poslední řádek měl patřit chocolate, že já bych to udělal tak, že kdyby nechtěli papat ty granulky, že bych do mističky přimíchala něco navíc (ty křížalky třeba) :roll:
-
- Stříbrný uživatel
karas.Martinka napsal:Nefertiti napsal:chocolate napsal:to je na koho?
já tě citovala, protože mi to přišlo úsměvné - neodpustila jsem si smajlíky, poslední řádek měl patřit chocolate, že já bych to udělal tak, že kdyby nechtěli papat ty granulky, že bych do mističky přimíchala něco navíc (ty křížalky třeba) :roll:
konečne pochopené :D :roll: