jak vykrmit na správnou váhu - čím?
-
- Bronzový uživatel
jak vykrmit na správnou váhu - čím?
Před nedávnem jsem koupila novou činčilku- 8 měsíců a je skoro až podvyživená. Ostatní v chovu měly vždy ideální váhu nebo naopak se váha musela redukovat, čili s tímto problémem nemám zkušenost. Čím dokrmujete vy?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Na vykrmení se do granulí přidávají ovesné vločky.Ale v rozumném množství-pozor na zácpu.My k nim pak dáme jako mlsku kousek čerstvého jablíčka.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Jablonec nad Jizerou- okres Semily
- Kontaktovat uživatele:
ke mě dostala také podvyživená činčilka - dávala jsem jí dostatek granulek, hlavně ovesné vločky a častěji pamlsky - rozinky, bylinky na dokrmování mláďat, dodávala kalcium a hlavně hlídala aby neměla problémy se zoubkama, prostě jsem jí spestřovala jídelníček co nejvíce, ale samozřejmě jen tím co můžou :-D
Držím palečky aby se činčilka dala co nejdříve dopořádku :wink:
Držím palečky aby se činčilka dala co nejdříve dopořádku :wink:
-
- Stříbrný uživatel
Píše se,že je dobré přimíchat granule pro činčily s vyšším obsahem tuku-to znamená obsahově vyšším,než 2%-protože činčila vstřebá údajně jen ty 2 procenta-co je víc,tak se ukládá.Říkala mi to slovenská chovatelka,ale otázkou je,zda je to pravda-jestli to náhodou tady někdo neví?
-
- Stříbrný uživatel
koukla jsem na net a s vyšším obsahem tuku jsou granule
Bio Stan Chin od Biokronu-4%tuku
Versele Laga -3,5 %tuku
Darwin- pelety -4%tuku,ale všeobecně Darwina nemusím
Bio Stan Chin od Biokronu-4%tuku
Versele Laga -3,5 %tuku
Darwin- pelety -4%tuku,ale všeobecně Darwina nemusím
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Jablonec nad Jizerou- okres Semily
- Kontaktovat uživatele:
My krmíne Darwinksem stále a jsem moc spokojená - byli to jediné granulky, které v okolí prodávali když jsme měli první činču, tak že byla krmena hlavně ním a její téměř 13.let a nikdy nebyla nemocná. Já bych to zas moc podle obsahu tuku neřešila - hlavně přidávej ovesné vločky :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Na farmě Bobina si můžeš objednat mléčné granulky na dokrmování mláďat.Dávají to i kojícím samičkám není to drahé a je to vyrobeno přímo pro činčily.Viděla jsem to na výstavě vypadá to moc dobře.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
to že činčila spracuje jen nějaké množství tuku slyším poprvé....ja zase slyšela že je lepší, aby činčila měla 3-4 procenta tuku. Ja sem toho nazoru, že v každém věku by se měl dávat jiné. Mláďatum bych davala s vyšším obsahem tuku, naopak ,, duchodcům " s menším.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Rajhradice
- Kontaktovat uživatele:
Na farmě Bobina si můžeš objednat mléčné granulky na dokrmování mláďat.Dávají to i kojícím samičkám není to drahé a je to vyrobeno přímo pro činčily.Viděla jsem to na výstavě vypadá to moc dobře.
těma mléčnéma granulkama máte na mysli tydle granule?
Dodatková směs po porodu
Směs složená z ovesných vloček, sušeného mléka, vitamínů a bylin určená pro matky po porodu k posílení jejího porodem oslabeného organismu a pro mládata do 2 měsíců věku.
http://chinchillas-eshop.eshop-zdarma.cz/index.php?category_id=14[/b]
-
- Bronzový uživatel
no, to bych si objednala, Bobino? :-D
-
- Stříbrný uživatel
Martej napsal:to že činčila spracuje jen nějaké množství tuku slyším poprvé....ja zase slyšela že je lepší, aby činčila měla 3-4 procenta tuku. Ja sem toho nazoru, že v každém věku by se měl dávat jiné. Mláďatum bych davala s vyšším obsahem tuku, naopak ,, duchodcům " s menším.
mně to říkala i ´slečna´pod přezdívkou ewyk z jiné diskuze-prý se nějak specializuje na výživu činčil,ale říkám-kdo ví,jaká je pravda :?:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
tak to vůbec netuším, ani mi ta přezdivka nic neříka :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Nee oni to na stránkách nemaj dovezli to z Holandska jako novinku vypadá to jako klasická granulka jen je menší a bílá.Stačí si zavolat a určo zdělí víc.
-
- Stříbrný uživatel
Martej napsal:tak to vůbec netuším, ani mi ta přezdivka nic neříka :-)
pošlu Ti odkaz SZ,abych nedělala reklamu :wink: