Písek na koupání a potrava
-
- Nový uživatel
Písek na koupání a potrava
Ahoj chtěl bych se prosím zeptat na 2 otázky.
1)který písek na koupání byste mi doporučili nejvíc?Je něco lepšího než Vitakraft?
2)kterou značku jídel pro činčily byste mi doporučili?
Vitakraft vidím skoro všude,ale nemám to vyzkoušené,tak nevím,prosím poraďte,děkuji :)
1)který písek na koupání byste mi doporučili nejvíc?Je něco lepšího než Vitakraft?
2)kterou značku jídel pro činčily byste mi doporučili?
Vitakraft vidím skoro všude,ale nemám to vyzkoušené,tak nevím,prosím poraďte,děkuji :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: okr. České Budějovice
písek od Vitakraftu je dobrý moje činčilky se v něm rádi koupaji a mají po něm krásný kožíšek.pak jsou kvalitní písek sepiolite a witte molen.A granulky já krmím Ovator a míchám to s Apetitem a baští to dobře :D a nebo hodně chválí Zbýšovský granulky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Písek Sandy je rozhodně nejlepší písek, co se u nás dá snadno sehnat :wink: . Sepiolite je taky úžasný, ovšem ten se neshání snadno, nicméně brzy bude k dostání tady: http://cincilka.cz/category/2-pisek.aspx
A granule: Ovator, Vitakraft pelety a kuličky, Versele Laga complete, Beaphar Care+. Ty jsou odzkoušený, sehnatelný a podle mě nejlepší. Rozhodně bych se u granulí i písku vyhla značkám jako Gravo, Apetit, Tukan a podobně. S tím tu ale někteří nebudou možná souhlasit. A doporučuji míchat třeba dvě značky (typy). No projdi si temata, je tady spousta názorů a zkušeností.
A granule: Ovator, Vitakraft pelety a kuličky, Versele Laga complete, Beaphar Care+. Ty jsou odzkoušený, sehnatelný a podle mě nejlepší. Rozhodně bych se u granulí i písku vyhla značkám jako Gravo, Apetit, Tukan a podobně. S tím tu ale někteří nebudou možná souhlasit. A doporučuji míchat třeba dvě značky (typy). No projdi si temata, je tady spousta názorů a zkušeností.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Oravský Podzámok, 115/9
- Kontaktovat uživatele:
My krmíme Apetit granulkami, ktoré su fajn ale málo výživné, preto ešte dávam tie guličky Vita Special Regular Chinchilla od Vitacraftu, teda vlastne tiež miešam dve krmivá.
Piesok mám odskúšaný Sandy a Apetit, teraz máme nejaký od Agrochovex, tak som zvedavá, čo to bude, ale vyzerá veľmi dobre :)
Piesok mám odskúšaný Sandy a Apetit, teraz máme nejaký od Agrochovex, tak som zvedavá, čo to bude, ale vyzerá veľmi dobre :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karolína Kapitánová napsal: teraz máme nejaký od Agrochovex, tak som zvedavá, čo to bude, ale vyzerá veľmi dobre :)
Ty jo tak ten neznám. Je takovej spíš hrubší, jako Vitakraftí, nebo spíš jemnější jako Apetit? Jinak písek Apetit, jako činči se mi v něm taky koupaly, ale vždycky ho hned počůraly. Na Sandy ani Sepiolite mi prostě nečůraj, takže i když se zdá, že je Sandy ve srovnání s Apetitem dražší, u mě to tak rozhodně nebylo, protože Sandy mi vydrží dooouuho, Apetit hned letěl do koše. A na kožíšku to taky je trochu znát. Jo vzpomněla jsem si na jednu recenzi, co jsem tady na foru četla, dávám odkaz: http://mazlikari.mujblog.centrum.cz/cla ... 67965.aspx
-
- Stříbrný uživatel
písek od apetitu jsem taky zkoušela ale nemaji po něm tak hezký kožíšky a do koupání se moc nehrnuli.mě se zdá moc jemný o proti Vitakraftu
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Oravský Podzámok, 115/9
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
Ty jo tak ten neznám. Je takovej spíš hrubší, jako Vitakraftí, nebo spíš jemnější jako Apetit? [/quote]
Je taky hrubší, ja kupujem schvalne hrubsi piesok, pretoze z toho jemneho mal moj cincilak problemy s ocami. Zapalilo sa mu ocko a vyzeralo to zle, takze odvtedy ruky preč od jemneho piesku. A po takomto drsnom sa mi zda ze ma aj velmi dobry kožuštek :)
Ty jo tak ten neznám. Je takovej spíš hrubší, jako Vitakraftí, nebo spíš jemnější jako Apetit? [/quote]
Je taky hrubší, ja kupujem schvalne hrubsi piesok, pretoze z toho jemneho mal moj cincilak problemy s ocami. Zapalilo sa mu ocko a vyzeralo to zle, takze odvtedy ruky preč od jemneho piesku. A po takomto drsnom sa mi zda ze ma aj velmi dobry kožuštek :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten Sepiolite na Činčilce hned tak nebude, ale je tam vedle Sandy jiný, ale úplně skvělý písek ze sepiolitu - od JR Farm. Mně je ještě sympatičtější než Sepiolite, zkrátka doporučuji!!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
whitte mollen je taky výbornej písek! moje činče ho milujou :)
-
- Stříbrný uživatel
whitte mollen a Sandy jsou výborný.teď mám objednaný sepiolite :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
AnnaVV napsal:whitte mollen a Sandy jsou výborný.teď mám objednaný sepiolite :D
Jé a odkud?
-
- Stříbrný uživatel
jenom 2kg nám to stačí.Budu ho mít od paní Moniky(minlub) :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Záleží, od koho ho má ona, nechci podporovat kožkaře.