Ohrievanie medzi radiatorom

Zde se můžete ptát a radit o tom, co činčila smí či nesmí jíst.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Host

Ohrievanie medzi radiatorom

Příspěvekod Host » Út Pro 29, 2009 19:57

ahojte, myslite že je normalne že sa moja činča chodí ohrievať pod radiator, alebo rovno do neho, kedže mám radiator z dvoch platni vedla seba???
môžem ju tam nechať spať?? lebo ako náhle sa tam strčí zaspí tam....

inak mám len asi 4-mesačnú potvoru, ale teda, nejak sa nechce velmi ani cez den spať... furt by chcela lietať po izbe, a už ani v klietke velmi nechce byť... je to strašný zloduch... a najhoršie je že mi začal cikať na postel, ked tam vylezie.. už tretí krát za posledný týždn to urobil,, nestihnem ho ani vyhnať z postele... :-(

Disable adblock

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Út Pro 29, 2009 21:32

To je normalne cincilky chodia na radiator sa trochu vyhriat. A s tym cikanim na postel s tym neviem poradit jedine mu nejako zabranit aby ti nesiel na postel, alebo mu skus dat noviny aby sa naucil ist cikat na ne ak nemas klietku v tej istej miestosti kde ho vencis. Ak mas klietku tak mu ju nechaj otvorenu aby si tam mohol skocil cvrknut.

neprodejny vzorek
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod neprodejny vzorek » Stř Pro 30, 2009 7:53

S čůráním na postel jsem taky měla problémy. Pořiď si jako přehoz takový ten gumový ubrus a čekej. Holky to už taky přestalo bavit. Jen ji zkus odehnat, než tam stačí skočit. Najde si jiné místo, nebo se naučí vracet se do klece.

jaji-nka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod jaji-nka » Stř Pro 30, 2009 9:03

Mně to dělají kluci,hlavně kolikrát ve strachu....A nejhorší,že dělají,že je nevydím,že čůrají.Už jsem si zvykla,že mi čůrají na koberec,vždycky jsi ho vyčistím a je pokoj...Naštěstí to dělají fakt málo!! :)

Disable adblock

Host

Příspěvekod Host » Stř Pro 30, 2009 13:08

no s tym obrusom je to celkom dobry napad, a určite mame nejaky stary doma.. dakujem :-)
no klietku má stále otvorenú, dokonca v kliekte ciká len do rohu kde má piliny, tak neviem prečo čúra na postel...
ja som bola na neho hrdá, že aký je čistotný že si v klietke ciká len na jedno miesto a bola som si istá že sa mi ani nestane že sa vyciká ked je vonku... a potom ked sa prvý krát vyčúral na postel, tak som len zostala kukať na mláčku ako obarená.... normalne som nechápala že ako to mohol urobiť :-) :-)
ešte malá otázka.... má sa činčila očkovať proti zajačiemu moru??? chodíte s nou k zverolekárovi??

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Stř Pro 30, 2009 13:28

Cincilky sa neockuju. :wink: Nie su to fretky.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Stř Pro 30, 2009 13:31

činčilka se neočkuje...nechodí se s ni ven a tak je zbytečné ji očkovat. K zvěrolékaři není třeba chodit, ale je dobré každý půl rok dělat koprologické vyšetření (vyšetření bobků)

Host

Příspěvekod Host » Stř Pro 30, 2009 13:37

ved ja som sa len pýtala ak nahodou :wink:

inak ked si pri tých fretkách, moju činču mi zohnal kolega cez znameho ktorý vlastní chovprodukt a už ked som si mala po nu isť, tak mi kolega ráno volal že v noci ušla fretka z klietky v choprodukte a zaškrtila moju prvú činčilku... chúda moje....
ked som si išla po dalšiu, ktorú objednali hned potom, tú ktorú mám teraz už naozaj doma a videla som tú fretku spokojne spať v klietke tak..... by som jej riadnu klepla po hlave.... :-(

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Stř Pro 30, 2009 13:45

To je chyba predavajuceho mal zaistit lepsie klietku.
Cincilky sa neockuju a ked je cincilka zdrava tak nechot zbytocne s nou veterinarovi su to stresove "potvorky". :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Strava”