Týrání?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Týrání?
Můj známý si pořídil činčilu. Ale po několika dnech si začal stěžovat že mu vše kouše, má ohlodaný nábytek, dráty a podobně. Navíc činčila má problémy chodit po venčení do klícky a zahání se tím způsobem že se honí tyčkou a občas jí tou tyčkou ťukne. Říkala jsem mu že hlodavci prostě hlodají co vidí a to honění s tyčkou jí jen stresuje. Ale prý to pomáhá, protože když jí honí a ona nejde do klece a pak jí klepne, tak hned letí. Něco jako facka u dětí. Ale já myslím že se jen letí schovat. Na jednu stranu se s ní mazlí a má jí rád ale jak vidí něco ohryzaného tak jí prý nebude pouštět vůbec. Prý někteří lidi činčily vůbec nepouštějí. Mě to přijde jako týrání činčilky.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Hlučín
- Kontaktovat uživatele:
promin nechci byt hnusny na tveho znameho ale asi takovemu cloveku nepatri zviratko do rukou. at si koupi nejakou hracku ta mu nic neokouse a na zachod taky nemusi. si o cincile mel nejdrive neco zjistit nez si ji poridil.
pokud ji bude takto vystavovat neustalemu stresu tak mu brzo umre.
pokud ji bude takto vystavovat neustalemu stresu tak mu brzo umre.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je síla :twisted: jak se může někdo k tomu zvířátku takhle chovat :?: je fakt, že někdy to chce pevné vervy, ale s tyčkou? to nechápu..
Stejně jako nechápu lidi co si pořizují zvíře a nic si o něm nezjistí, nepřečtou..
chudák zvíře.. zkus mu říct nějaké lepší techniky na "zahánění" zpět do klece, třeba si dá říct..
Jinak v lepším případě začne ta činča byt agresivní a v tom horším mu umře.. to určitě ani on sám nechce..
Stejně jako nechápu lidi co si pořizují zvíře a nic si o něm nezjistí, nepřečtou..
chudák zvíře.. zkus mu říct nějaké lepší techniky na "zahánění" zpět do klece, třeba si dá říct..
Jinak v lepším případě začne ta činča byt agresivní a v tom horším mu umře.. to určitě ani on sám nechce..
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Žádné omluvy. Mě se to taky nelíbí. On uviděl činčilu, a jé to je hezké beru. Aniž by věděl co a jak. Já jsem mu jí nedávno chtěla zhanat do klece jak to dělám se svojí, nalákat na pamlsek. Ale ona je vyloženě vyděšená. Tak sice chtěla jablíčko ale bála se přijít blíž. On říkal že jí mám švihnout tím klackem a poletí. Což jsem neudělala samozřejmě. Sice jsem dlouho seděla s jablíčkem na zemi ale přišla ke mě já jí vzala a dala do klece. Ale prý je to zbytečně zdlouhavé. Stačí zabouchat tyčkou o zem a činčila už je nachystaná. A taky to že jí nebude pouštět protože všechno ničí, to ¨je hrozný. neznám nikoho kdo by činčilu nepouštěl.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
kdyz k ni ma takovy vtah tak nechce je radsi prodat??? klidne si ji vemu... ale asi by musel byt nekdo u predavani aby mi neujely nervy a nezabouchal bych tyckou... aaaaa pardon takovi invidua mi piji krev
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No a je alespon trošičku přístupnej, kdybys mu zkusila říct něco o nich a jak se k nim chovat, vždyt i to malé zvířátko se to naučí, i já dlouho dlouho sem se rozčilovala když nechtěl Mišánek zpět, ale časem se to naučil a chodil dobrovolně, z kraje sem ho lákala snad na vše a na konec sem stejně musela počkat, až se uráčí sám jít zpět :lol: když ji nebude pouštět vůbec a pak pustí nedostane ji do té klece už vůbec, ta činča tu klec pak nebude brát za svůj domeček, ale že tam musí za trest.. teda aspon si to myslím..
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No a nebo ji prodejte to je dobrej nápad, akorát s ní bude muset novej majitel mít hooooodně pevný nervy, už je asi hodně vystrašená..
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ale az si zvikne na vlidne a mile zachazeni tak bude vdecna za vysvobozeni od toho ... tyrana ja bych do toho klidne sel
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj to je pravda :) znám z vlastní zkušenosti, brali sme činči v půl roce, vystrašenou a málinko agresivní, časem přišel činči na to že my mu neublížíme..
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když se hezky zachází tak si činčik zvykne. Ta moje měla 2 měsíce co jsem jí dostala a chovatel říkal že jí mám nechat tak 10 dní v kleci aby si zvykla a začínat venčit opatrně. Ale mě jí bylo líto tak jsem jí pouštěla už na druhý den. Ona zdivočela a měla jsem problémy jí zahnat,tak jsem vždycky čekala i pár hodin až zaleze sama. Teďka jí před čumáčkem zamávám dobrotou a ta už honem utíká do klece a čeká až jí to dám. Já myslím že on jí má rád, protože když něco nepokouše a nedělá problém při chytání tak je na ní moc hodný. Přemýšlím o dvou variantách. Napřed bych zkusila si o tom s ním pokecat a pomoct mu jí naučit poslouchat i bez té pitomé tyčkÿ. A kdyby to nepomohlo a chtěl jí i nepouštět vůbec aby mu nic neokousala tak zajistím nové majitele. 10 minutek odemne bydlí rodina, kterým před rokem umřela po 11 letech činčilka, takže se o ní hezky starají a myslím že by tohldle chudáčka brali. No hodně mne to štve. Já když jdu od něj tak se jdu hnedka pomazlit s tou svojí aby nestradala.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je dobře, že má ten tvůj známej tak super známou :D která mu chce pomoct, pevné nervy přeju a snad dostane ten pán rozum a naučí se chovat jinak..
pak napiš jak to jde, doufám že to dobře dopadne no a kdyby to nešlo, těch zájemců by bylo určitě hodně, kteří by tu činčilku brali :)
tak hodně štěstí a napiš pak jak to jde.. :)
pak napiš jak to jde, doufám že to dobře dopadne no a kdyby to nešlo, těch zájemců by bylo určitě hodně, kteří by tu činčilku brali :)
tak hodně štěstí a napiš pak jak to jde.. :)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Napíšu. Já bych jí v nouzi taky azyl poskytla. Štvou mne lidi co se nechovají hezky ke zvířátkům.
-
- Bronzový uživatel
Tak tohle mě vysloveně s..... pokud si pořizuji nějaké zvíře zjistím si informace a rozhodnu se zda jsem ochoten se o to zvíře starat se vším všudy. Když si pak někdo pořídí hlodavce a říká to je hrůza on hlodá....no to je překvapení! Proboha proč si to vůbec pořizoval? To je jako si koupit štěně a pak se rozčilovat, že s tím člověk musí chodit ven. Tyhle lidi naprosto nechápu a nikdy asi nepochopím....
Na druhou stranu velice ocenuji tvou snahu pomoci a veřím, že to dobře dopadne když ta činčilka bude mít někoho komu není její osud lhostejný....děkuji ti za to. Je to možná převapující ale takových lidí moc není.
Na druhou stranu velice ocenuji tvou snahu pomoci a veřím, že to dobře dopadne když ta činčilka bude mít někoho komu není její osud lhostejný....děkuji ti za to. Je to možná převapující ale takových lidí moc není.
-
- Bronzový uživatel
Ještě typ pro pána...já vždy dávám do místnosti, kde mám puštěnou činčilu velký klacek nebo větev z jabloně a když má činčilka potřebu si zahryzat jde si kousat do větve, přeci jen jí chutná víc jak dřovotříska. Může udělat i další prolejzky a věci které činčilu zabaví během výběhu a nebude tolik okousávat ten nábytek. Moje činčila se naučila chodit do klece na písek, ví že hned jak jí dám do klece dám jí tam písek a nechá se chytit bez problémů (na jednom konkrétním místě odkud mi i skočí do ruky). Další věc je to okousávání..každá činčilka je jiná moje začala okousávat kytku, kterou mám na zemi. Alternativa byla nikdy do té místnosti činčilu nepouštět (kytka přemístit nejde) nebo zkusit zda nebude něco fungovat. Vždy když se činčilka přiblížila ke kytce a okousavala jí tleskla jsem a řekla ne. Zpočátku to nefungovalo a musela jsem jí trochu honit někdy i zavřít do klece (hned po aktu kousání).Teď po několika pokusech příjde ke kytce a čeka co se stane já zatím vyčkávám v momentě kdy se natáhne že kousne tak tlesknu a řeknu ne. Už asi týden vždy když se ke kytce přiblíží tak stačí tlesknout a říct ne a ona odejde. Netvrdím, že to bude fungovat na každou činčilu jen říkám, že to možná stojí za pokus a že je to rozhodně menší zlo než nepouštění nebo tyčka. A pokud někteří budou tvrdit, že se tím děsí ano musím uznat že děsí ale jen krátkodobě a účelně jinak ke mně bez prolémů sama příjde a nechá se drbat dokonce i když je venku puštěná na volno přijde si ke mě sednout a nechá se mazlit, takže to v ní negativní následky nezanechává.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pajafa napsal:Tak tohle mě vysloveně s..... pokud si pořizuji nějaké zvíře zjistím si informace a rozhodnu se zda jsem ochoten se o to zvíře starat se vším všudy. Když si pak někdo pořídí hlodavce a říká to je hrůza on hlodá....no to je překvapení! Proboha proč si to vůbec pořizoval? To je jako si koupit štěně a pak se rozčilovat, že s tím člověk musí chodit ven. Tyhle lidi naprosto nechápu a nikdy asi nepochopím....
Já mám zvířata hodně ráda a nezaslouží si špatné zacházení. Do té doby než jsem činčilu dostala jsem sice taky nevěděla ani jak vypadá natož co potřebuje. Ale manžel který mi jí dal si to dlouho předem všechno zjistil a až pak usoudil že jí bere. A rozhodně mne nepřekvapovalo že mi během prvních vycházek ožrala kvítko a skříňky. Sice ještě teď pořádně nevím co a jak ale myslím že se má u nás dobře. To s těmi větvičkami jsem mu taky navrhovala. Ta činčila se naučí. Chce to jen čas. Když jsem jí lákala na jablíčko tak to trvalo, chodila bojácně kolem, ale za nějaký čas se nechala v pohodě chytit.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Pajafa napsal:Ještě typ pro pána...já vždy dávám do místnosti, kde mám puštěnou činčilu velký klacek nebo větev z jabloně a když má činčilka potřebu si zahryzat jde si kousat do větve, přeci jen jí chutná víc jak dřevotříska. Může udělat i další prolejzky a věci které činčilu zabaví během výběhu a nebude tolik okousávat ten nábytek.
Tak tomu nevěř 8) . Přece by nekousaly do větve, když můžou natropit mnohem větší škodu na nábytku :twisted: . Já zabraňuji v přístupu k nábytku kartonem, ten sice likvidujou taky, ale s tím se počítá...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, já si myslím že jak která činčilka :) u nás se mohlo dávat cokoli, ale ten lumpík šel vždy jen po tom na co nesměl, takže nějaký větve a podobně byly na nic :) ani překážky moc nezabíraly, vždycky si našel způsob jak ji zdolat nebo odstranit :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
No u nás taky nic nepomůže, ani kartony, ani dřevo na okusování, ani tleskání, prostě nic, chtějí mi udělat rozcvičku a nenechají ani kvítka, nebo nábytek. Sednou si třeba na květináč a koukají na mně co budu dělat a vyhrožování ani nic jiného nepomůže. Musím vstát a jít k nim a než příjdu tak zdrhnou. Jak říkám, dělají mi rozcvičku, přece nebudu sedět a koukat na ně jak běhají. 8) :roll:
-
- Zlatý uživatel
Rozcvička je taky u nás, ale bez kartónu by to bylo marný. Dřív než by člověk zareagoval, byly by na nábytku stopy po hlodácích. S kartónem mám čas něco podniknout. Kdybych tomu ovšem nechal volnej průběh, dopadlo by to asi takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=P5WbmpraL0Q
http://www.youtube.com/watch?v=P5WbmpraL0Q
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Krupka,Ústecký kraj
Mám teda kliku!!! Okusování nábytku se u nás nekoná a představa,že bych šla na činču s klackem,abych ji zahnala :roll: ,no nevím.Mě stačí trochu zvednout hlas,když provádí neplechu a zavolat na něho jménem a v tu ránu mizí.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
u nás se na neposlušný činče házejí ruličky od toaleťáku, ponožky, kapesníky, prostě co je po ruce jen aby se nemuselo vstávat a jít je zahnat ale neublížilo jim :lol: jinak nábytek koušou jen z trucu a zajímavý je že zbrusu nových dveří se ještě nedotkli.. a teda toho chovatele nechápu, tyč bych v životě na činču nevzala, na to je to příliš křehký zvířátko, celkově nemám ráda bití zvířat :evil:
Styro: to video je parádní :lol: a ještě to never pass through to nemá chybu :lol: co tam bylo schovaný že tam tak chtěli? :lol:
Styro: to video je parádní :lol: a ještě to never pass through to nemá chybu :lol: co tam bylo schovaný že tam tak chtěli? :lol:
-
- Bronzový uživatel
STYRO napsal:Pajafa napsal:Ještě typ pro pána...já vždy dávám do místnosti, kde mám puštěnou činčilu velký klacek nebo větev z jabloně a když má činčilka potřebu si zahryzat jde si kousat do větve, přeci jen jí chutná víc jak dřevotříska. Může udělat i další prolejzky a věci které činčilu zabaví během výběhu a nebude tolik okousávat ten nábytek.
Tak tomu nevěř 8) . Přece by nekousaly do větve, když můžou natropit mnohem větší škodu na nábytku :twisted: . Já zabraňuji v přístupu k nábytku kartonem, ten sice likvidujou taky, ale s tím se počítá...
no klidně tomu věřit může, moje činčila nábytek nekouše a opravdu si jde kousat do větve během výběhu,ale jak jsem psala každá činča je jiná a já asi měla štěstí na hodnou činčilu tím chci, že netvrdím, že to musí fungovat jen jsem to psala, protože za zkoušku se nic nedá...že.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně zkusit se múže všechno. Tedy myslím jen takové způsoby co činčilce neublíží. Na jednu stranu mi vadí že máme sem tam okousaný nábytek ale zas taková tragedie to není. Když jsme si činčlku koupili taky jsme o ní moc nevěděli, myslím o jejich zvycích, ale rozhodně bych na ní nepoužila tyčku to je strašný. Kdyby mi to moc vadilo tak bych ji radši dala pryč než tohle.Neuznávám takový lidi a neomluví ho ani to že se s činčilkou jinak mazlí a má ji rád, protože ji moc rád nemá. :evil: :evil: :evil:
-
- Zlatý uživatel
Peťulinka napsal:Styro: to video je parádní :lol: a ještě to never pass through to nemá chybu :lol: co tam bylo schovaný že tam tak chtěli? :lol:
No pasarán! Co by tam asi tak bylo schovaný. Pouze otevřevý dveře, to je vše.
Týranie?
Zdravím, aj ja mám činčilku, a je mi ľúto tej týranej :( no v tejto súvislosti tu mám pekný citát.
"Když vidíte děti, jak trýzní kočku nebo ptáčka, napomínáte je, učíte je soucitu s živým tvorem. Ale sami chodíte na lov a zasedáte k obědu, pro který bylo zabito pár tvorů. Nepozastavíte se nad touto zjevnou protichůdností?" L. N. Tolstoj
a ak niekto bude mať nejaké dotazy o humánnosti tak : http://video.google.com/videoplay?docid ... 6833909134
A ešte hudbička: http://www.myspace.com/fantaghiro666
"Když vidíte děti, jak trýzní kočku nebo ptáčka, napomínáte je, učíte je soucitu s živým tvorem. Ale sami chodíte na lov a zasedáte k obědu, pro který bylo zabito pár tvorů. Nepozastavíte se nad touto zjevnou protichůdností?" L. N. Tolstoj
a ak niekto bude mať nejaké dotazy o humánnosti tak : http://video.google.com/videoplay?docid ... 6833909134
A ešte hudbička: http://www.myspace.com/fantaghiro666