rozhodla jsem se, že vám napíšu příběh mého činčiláčka Filípka abych ukázala na lidskou krutost :(
Filípek se narodil 7.7.2007 jeden z dvojčátek mé 12leté činčilce Betynce (v té době jí bylo 10.let). Byl od malička moc hodný

a rostl jako z vody:

Po čase jsme se museli začít koukat po nové rodince. Nespěchala jsem, a tak jsem v lednu 2008, mluvila s mojí kamarádkou, že její teta hledá činčilku, že dali vyrobit už klec. Byla jsme ráda, že by mě o něm informovala a tak jsem ho 20.1.2008 prodala. Lidi byli moc milí a já byla ráda, že se bude mít dobře
takhle vypadal, když jsem ho prodávala- KRASAVEC

Kamarádka mi říkala, že se má skvěle, a že ho pouštějí každý den.
V dubnu tého roku jsme šla do naše nově otevřeného zverimexu a tam seděl v akvárku malá šedá kulička. Paní na ho oslovovala Filípku a si říkala že tak pojmenovali prcka. Byl mi povědomí, jeho očička byly moc smutný:-( hned druhý den jsem se ptala té kamarádky a ona říkala, že je to on. Bylo mi do pláče. Hned ten den jsem opět šla do zverimexu.
vipadal tak to:

Šla jsem domů a doma jsem to řekla. Dovolili mi ho vzít zpět. Ve zverimexu mi ho darovali a byly rádi, že si ho beru já. Ptala jsem se těch lidí přes kamarádku (nemohla bych s nimi mluvit) a oni říkali, že nemohli v noci spát, že si prý sousedi stěžovali, a že nepapá.
Prostě lži. Upozorňovala jsem je , že je noční a dála jsem jim jeho granulky a oni mu dávali směsky a to on nechtěl.
Doma jsem mu dala granulky a papkal jako o život
po příjezdu:

Dávali jsme mu vitamínky a dobře se zotavoval :D

nyní má svoji slečnu a je z něho zase fešák a na lidi vůbec nezanevřel :D rád se nechá drbat. :)
Chci tím to příběhěm jen zdůraznit, že i když vypadají nový majitelé dobře, nemusí jim to vydržet a je dobrý, když se snažíte s nimi držet kontakt. Od této doby jsem se s rodiči dohodla, že naše prodaný činčilky nám můžou vrátit nebo, že jim pomůžeme najít jiné páníčky, když zjistí, že se o něj nemůžou starat.
nyní vypadá tak to:

Přeji všem aby jste vždy našli co nejlepší nový majitele :D :D
S pozdravem Verča a Filípek