bydeni venku

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

marunka

bydeni venku

Příspěvekod marunka » Čt Dub 06, 2006 10:12

myslite ze je mozne mit cinciky pres leto venku na zahrade??? pokud ano, mate nekdo zkusenost cim je venku zabezpecit proti kunam, potkanum a podobnym zviratku...v cem je mit??? dekuji

Disable adblock

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Čt Dub 06, 2006 11:03

nedávala bych činčilu nikdy ven - už jenom proto, že by byla asi trochu vystresovaná - samý lidi, cizí psi štěkající na ty naše. Činča by měla mít přes den klid. Taky nesmí na slunce, letní teploty jsou na činči dost vysoký. 25°C už je na ně moc...
Možná tu má někdo jiný názor, nevím, ale můj názor je, že činčila není králík :wink:

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Čt Dub 06, 2006 11:22

Ja si taky myslim ze by cinca byt venku nemela, v pokoji ma svuj klid a ty letni teploty jsou opravdu hodne vysoke...

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Čt Dub 06, 2006 11:53

Já bych činču taky ven nedávala. Změna ovzduší, vlhkosti a teploty, to by nedělalo činče dobře. Ale je to jen můj názor :wink:

Disable adblock

Hanka

Příspěvekod Hanka » Čt Dub 06, 2006 12:42

Já ani za nic - už jen proto že by mi chyběl v pokoji, je to zkrátka můj mazel :lol: a ani by mě nenapadlo ho dát ven. Mám ho pro radost a ne pro to, abych ho v létě šoupla ven. Jak si představuješ, že bys ho pouštěla na proběhnutí? Vzala by sis ho domů a po proběhnutí ho dala zpět ven? Asi by v tom měl chudák zmatek a to nemluvím o stresovanosti z nového prostředí, zvuků, vzduchu, průvanu. Podle mě je to i dost nebezpečné, pokud ho máš zvyklého doma a pak najednou půjde ven....

Nikdy bych to neudělala, je to zkrátka člen rodiny, ne jen nějaké pokusné zvíře, které můžu posouvat z místa na místo. Možná jsem podle někoho na něj zafixovaná moc, ale prostě to tak cítím, beru ho prostě jako naši součást a vím, že Pišta je tou součástí rodiny rád 8) . Nejlíp to vystihnu asi tak, že své dítě bych ven taky nedala :lol: . Možná nadsázka, možná ne. :lol: :lol: :lol:

Lena

Příspěvekod Lena » Čt Dub 06, 2006 13:33

Já bych ho ven v žádném případě nedala. Ani by mě to nenapadlo. To není zvíře na "letnění". A rozdíly mezi nočními a denními teplotami by mohl odnést zápalem plic.

Ketka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Pilníkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ketka » Čt Dub 06, 2006 14:35

A taky by mohl sníst trávu,to by se nadmnul a praskly by mu střeva a umřel by :cry: .A to asi nechceš,co?...Takže můj návrh je:"Ven ho nedávat!!!"... :wink: .

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Dub 12, 2006 16:10

V zadnem pripade ven nedavat. Cincila neni kralik ani morce a mohla by to odnest zivotem nejen ze stresu, ale take zmeny vzduchu, teplot a vseho, co zde bylo napsano. Je to pouze zviratko do mistnosti a velke klece bez pruvanu a vysokych teplot, ktere musi mit pres den klid a spat.

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Stř Dub 12, 2006 20:52

Hanka napsal:Já ani za nic - už jen proto že by mi chyběl v pokoji, je to zkrátka můj mazel :lol: a ani by mě nenapadlo ho dát ven. Mám ho pro radost a ne pro to, abych ho v létě šoupla ven. Jak si představuješ, že bys ho pouštěla na proběhnutí? Vzala by sis ho domů a po proběhnutí ho dala zpět ven? Asi by v tom měl chudák zmatek a to nemluvím o stresovanosti z nového prostředí, zvuků, vzduchu, průvanu. Podle mě je to i dost nebezpečné, pokud ho máš zvyklého doma a pak najednou půjde ven....

Nikdy bych to neudělala, je to zkrátka člen rodiny, ne jen nějaké pokusné zvíře, které můžu posouvat z místa na místo. Možná jsem podle někoho na něj zafixovaná moc, ale prostě to tak cítím, beru ho prostě jako naši součást a vím, že Pišta je tou součástí rodiny rád 8) . Nejlíp to vystihnu asi tak, že své dítě bych ven taky nedala :lol: . Možná nadsázka, možná ne. :lol: :lol: :lol:

taky bereme Kulíška za člena rodiny a ven bych ho v žádném případě nedávala jak už tady bylo řečeno

Mia

Příspěvekod Mia » Pá Dub 14, 2006 9:16

camilla napsal:nedávala bych činčilu nikdy ven - už jenom proto, že by byla asi trochu vystresovaná - samý lidi, cizí psi štěkající na ty naše. Činča by měla mít přes den klid. Taky nesmí na slunce, letní teploty jsou na činči dost vysoký. 25°C už je na ně moc...
Možná tu má někdo jiný názor, nevím, ale můj názor je, že činčila není králík :wink:

Tu by se ta má z těch psů asi zbláznila,a to máme ještě jednoho přímo na zahradě :lol: :lol: Přes den by ji stresovali oni a v noci ona je :lol: :lol:

Iveta47
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Iveta47 » So Črv 30, 2007 13:30

ja som cez leto mala činčilu vonku v antalku - takže bola kryta pred slnkom,vetrom a ak bolo nejake yle počasie tak som ju prikrila dekou :wink:

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » So Črv 30, 2007 13:54

Iveta47 napsal:ja som cez leto mala činčilu vonku v antalku - takže bola kryta pred slnkom,vetrom a ak bolo nejake yle počasie tak som ju prikrila dekou :wink:

Činčila ven NEPATŘÍ!!! Jak zajistíš aby nepřišla do styku se zvířaty, která žijí venku... přes peltivo se ti dostanou myš. Také je tam spousta mikroživočiků (třeba roztoči a parazité), kteří činčilu přímo ohrožují na životě. Jak těm zabráníš, aby se k ni dostali? V bytě je jejich počet snížený na minimum, ale venku to zajistit nelze! Také choroby přenosné vzduchem... plísně... atd. Nezapomeň že činčila se neočkuje jako např. králík. V bytě má stálé klima, ale venku to zajistit nelze.

Ve všech literaturách, co jsou o činčilách napsány je pobyt "mimo dům" nebo uzavřenou místonost činčil označen jako nevyhovující.

lululík
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lululík » So Črv 30, 2007 13:55

Když je tak akorát-neprší ani nesvítí hodně sluníčko,když není vítr atd.
Tak dám činčilky na půl hodky na balkon i s klecí.
Zadní stranu dám proti sluníčku aby jim to nesvítilo do vnitřku klece.
Nebo pod slunčník. :wink:
Jinak jako že bych je měla i přes noc venku to ne.
Max. tak na tu půl hodku aby se vyvětrali. :wink:

kovbojicek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod kovbojicek » Po Črc 02, 2007 15:01

no vsude to pisou, ale tak si matne vzpominam, ze kdyz jsem byla ala a jezdila na tabory tak asi ve dvou nebo trech z nich meli cincily umisteny venku, ve velkych klecích (po dvou) na stinnem a klidnem miste, ale mozna je meli nakozichy, protoze pro deti to urcite nebylo

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Črc 02, 2007 15:29

Iveta47 napsal:ahoj chcela som len napisať že
ja mam činčilu vonku a ma sa tam fajn :wink:
je schovana pod antalkom a okolo neho su stromy takže sa nemože stat žeby mi ju ochuklo alebo by zmokla :D .... a ked je počasie zle že moc fuka alebo prši tak ju davam do nutra (zatial som nemala žiadne problemi)
tento odkaz som preto napisala lebo mi tu odpisali niektori že sa činčily nemaju chovat vonku :?

Ps: vonku je len cez leto a v zime je vnutri :wink:

Iveta47
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Iveta47 » Po Črc 02, 2007 16:15

Činčila ven NEPATŘÍ!!! Jak zajistíš aby nepřišla do styku se zvířaty, která žijí venku... přes peltivo se ti dostanou myš. Také je tam spousta mikroživočiků (třeba roztoči a parazité), kteří činčilu přímo ohrožují na životě. Jak těm zabráníš, aby se k ni dostali? V bytě je jejich počet snížený na minimum, ale venku to zajistit nelze! Také choroby přenosné vzduchem... plísně... atd. Nezapomeň že činčila se neočkuje jako např. králík. V bytě má stálé klima, ale venku to zajistit nelze.

Ve všech literaturách, co jsou o činčilách napsány je pobyt "mimo dům" nebo uzavřenou místonost činčil označen jako nevyhovující.[/quote]

je viem ale zatial žiadny problem sa nevyskytol !!!!!!!
a ja by som ju mala radšej doma ale moji rodiačia mi to nedovolia !!!! :cry:
kvoli timu že robi bordel :oops:
a žeby sa okoli vyskitovali kuny alebo niečo podobne tak to určite nie lebo byvam tak strede dediny a mame vysoky plot cz ktore ani mačky sa k nam nedostanu a už sa mi stalo že zajac mi utiekol večer s klietky a rano som ho našla.
ale ved činčili žiju normalne v prirode a tam ich nikto nechrani voči mikrobom a su stale tu s nami

Burýska
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Burýska » Po Črc 02, 2007 16:23

:? kde prosim tě žijou činčily volně v přírodě? :roll:
A jsi si jistá, že máš činčilu? Aby to nebyl potkan, fretka nebo něco jinýho?

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Črc 02, 2007 16:28

tak to hle nechápu..... 50 lidí ji řekne, že je to špatně a ona si stejně mele svou :roll:
souhalsim s lwici..... jak zabráníš aby činčila nedostala kokcidiozu od králíku ??? Aby jim do klece nelezli paraziti... dit jenom taková giardie, která ostatním vzířatům nic moc neudělá je pro činčilu smrtelna? Nehledě na to, že venku je velmi nestálá teplota, vlhkost ........

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Činčila ven nepatří!!!!

Příspěvekod Terciolka » Po Črc 02, 2007 16:34

Já bych rozhodně ven činču nedala ani na chvilku. A taky se to ještě nestalo a ani nestane. Jen když si pomyslím, že bych byla pryč a ono začalo pršet a foukat a bůhví ještě co.... :?

Činčily prostě ven nepatří!! (to je můj názor)

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » Po Črc 02, 2007 16:37

jak zabráníš aby činčila nedostala kokcidiozu od králíku ???Aby jim do klece nelezli paraziti... dit jenom taková giardie, která ostatním vzířatům nic moc neudělá je pro činčilu smrtelna?

Prostě je necháš naočkovat :wink: A budeš ji dávat převařenou vodu na pití, přeci. To nevíš??? :lol:

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Črc 02, 2007 16:39

žanda napsal:
jak zabráníš aby činčila nedostala kokcidiozu od králíku ???Aby jim do klece nelezli paraziti... dit jenom taková giardie, která ostatním vzířatům nic moc neudělá je pro činčilu smrtelna?

Prostě je necháš naočkovat :wink: A budeš ji dávat převařenou vodu na pití, přeci. To nevíš??? :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: a budu jim dávat actimel, ne? :-D:-D

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » Po Črc 02, 2007 16:39

Martina Tejnilová napsal:
žanda napsal:

No vidíš! A budeš mít zdravou činčilku. :lol:

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Črc 02, 2007 16:44

Chovat činčilu venku opravdu není dobrý nápad. Zkus přemluvit rodiče, aby její pobyt venku ještě zvážili. Přeci jenom je to zvíře, které pochází z jiných klimatických podmínek a navíc je velice citlivé jak na změnu prostředí, stres tak i případné medikamenty(např. antibiotika). Kdyby onemocněla mohlo by to pro ni být i smrtelné(třeba zápal plic). I léčba pak bude finančně hodně nákladná a nemusí být úspěšná.

PS.: Člověk taky kdysi žil volně v přírodě :wink:.

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Črc 02, 2007 16:52

žanda napsal:
žanda napsal:

No to je výborný nápad (to bych hodila do psychologické přípravy :) )... A já si lámu hlavu s tím, abych jim nevětrala příliš dlouho :)... a on stačí actimel. To víš takové ofouknutí... třeba by je potom bolela záda :lol:.

:lol: :lol: :lol: :lol: joke!!!

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » Po Črc 02, 2007 16:54

lwici napsal:
žanda napsal:
žanda napsal:

No to je výborný nápad (to bych hodila do psychologické přípravy :) )... A já si lámu hlavu s tím, abych jim nevětrala příliš dlouho :)... a on stačí actimel. To víš takové ofouknutí... třeba by je potom bolela záda :lol:.

:lol: :lol: :lol: :lol: joke!!!

Ještě by to chtělo Activii s Bifydus Esencis pro zdravé zažívání :lol: :lol: :lol:

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”