je tohle vyhovující klec?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hovorany 179
- Kontaktovat uživatele:
mrkni do inzerce v nabídce sou taky hezké klece :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Pokud se to dělá z laminovaný dřevotřísky, tak to vydrží hodně. Já mám podestýlku jenom v rohu, Miška tam chodí pravidelně, Lojzík často, ale malý pidimyšák si z toho těžkou hlavu nedělá a čurá kde ho napadne. Zatím na dně nejsou žádné známky opotřebení. Je to něco jako kuchynská pracovní deska, taky nevadí když se tam něco rozleje. A k té výrobě: v stolařství ti to nařežou podle tvých požadavek, takže jen zbývá to sešroubovat dokopy. Na to snad ňákýho chlapa ulovíte :wink: . Já jsem měl akorát trochu problém s dírama na panty, ale to zase zvládnou v truhlařství - stolařství. A navíc si to můžeš navrhnout přesně podle sebe.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Písek
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď teda opravdu nevim :roll: . Už jsem byla celkem rozhodnutá koupit mřížovou, ale když jsem si teď přečetla, že ta laminovaná dřevotříska vydrží, tak bych si jí možná nechala udělat... Mamka má totiž obavu, aby ta klec pak nebyla cítit... Já bych jí teda do rohu dala třeba nějakou nádobu a do toho podestýlku, snad by tam chodila, v té kleci, co mám, tak tady chodí jen do rohu :) . A ještě jsem se chtěla zeptat, jak na tu klec upevníte pletivo? Koukala jsem se do fotogalerie, ale já bych jí to nerada dávala zevnitř, mohla by to kousat. Ale zase zvenku by to asi nebylo moc hezký, kdyby tam byly hřebíky... Poradíte, prosím, jak jste to vyřešili vy?
Děkuju
Děkuju
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
KDyby ti nechodila činča do rohu, tak můžeš na dno klece dát buď nerezovou vanu a nebo tam třeba nalepit lino................. a pletivo maj podle mě všichni ze vnitř...kdyby ti to pak kousali, tak ho můžeš přidělat železnými lištami. Mě to pletivo teda nekoušou...jen dřevo a pletivem většinou lomcujou uprostřed :-D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Lucka napsal:Tak teď teda opravdu nevim :roll: . Už jsem byla celkem rozhodnutá koupit mřížovou, ale když jsem si teď přečetla, že ta laminovaná dřevotříska vydrží, tak bych si jí možná nechala udělat... Mamka má totiž obavu, aby ta klec pak nebyla cítit... Já bych jí teda do rohu dala třeba nějakou nádobu a do toho podestýlku, snad by tam chodila, v té kleci, co mám, tak tady chodí jen do rohu :) . A ještě jsem se chtěla zeptat, jak na tu klec upevníte pletivo? Koukala jsem se do fotogalerie, ale já bych jí to nerada dávala zevnitř, mohla by to kousat. Ale zase zvenku by to asi nebylo moc hezký, kdyby tam byly hřebíky... Poradíte, prosím, jak jste to vyřešili vy?
Děkuju
Lamino vydrží a cítit také není :). Dá se lehce udržovat omytím. Pletivo bych ale dala dovnitř. Jednak to vypadá dobře, ale také je 100% jisté, že pokud tam bude dřevo, tak se do něj činčila pustí :). U laminátu by to nebylo zrovna 2x zdravé. Já jsem volila variantu vyfrézovat drážku a nastřílet to háčkama, ale to ti udělají jen v truhlárně. Nejlepší a nejlehčí je to zevnitř připevnit buď železnými L-ky, která se přes pletivo přišroubují k rámům dvíře nebo I, které to drží po stranách. Je to estetické a myšákům to nevadí :).
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Pletivo musí být uvnitř, jinak by ohlodávali hrany. Já jsem použil z 2mm drátu (používá se pro velké papouchy), které je dost pevné a samo drží tvar a přichycené je jednoduše šroubky s velkými podložkami, je to vidět na obrázku vpravo dole na dvířkách.

-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
My jsme to taky tak vyřešily.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Písek
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju moc za odpovědi, ještě nevím, jak se nakonec rozhodnu, musím si to chvilku promyslet :wink: . Ahoj
-
- Bronzový uživatel
Dámy mě taky přesvědčovaly o skříňových klecích. Nakonec mám drátěnou a vůbec mi nepřijde, že by se nějak nehodila do interiéru. Aspoň je vidět, že tu někdo bydlí. Přeci jen tak skříň mi přijde divná. Papouška si dám taky do voliéry a ne do skříně, přestože bude větší...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hovorany 179
- Kontaktovat uživatele:
záleží na vkusu a kam klec dáš řela bych ,že v obýváku bude lepší krásná dřevěná, než obyč kle z obchodu.Já mám doma dvě drátěný, ale nezamlouvají se mě sou na prd pařád uklízím bobky a seno, které z nich činče vyhází nechala sem si udělat dřevěnou a mám pokoj kolem klece ,už není žádný bordel ted chci nechat udělat další obrovskou at mají spoustu místa a nemusejí se mačkat v náký prtatý drátěný kleci :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
já taky preferuju skříňoklece.. i se skříní je poznat, že tu někdo bydlí;) a narozdíl od klece nemám bobky všude vedle klece..
jo a luci, je možný nechat si vyrobit plastový spodek na zakázku, ale vyjde to kolem 900. takže už je pak lepší investovat do kovu, je to sice dražší, ale odolnější. kdyžtak mi napiš SZ, můžeme se o tom pobavit..
dřevo se do klece dá připevnit tisíci způsoby, někdy stačí jenom zpařít, jindy se musí dořezávat, aby sedlo.. ale přidělat ho můžeš, jak tě napadne:) a pletivo, jak už psali ostatní.. určitě zevnitř :)
jo a luci, je možný nechat si vyrobit plastový spodek na zakázku, ale vyjde to kolem 900. takže už je pak lepší investovat do kovu, je to sice dražší, ale odolnější. kdyžtak mi napiš SZ, můžeme se o tom pobavit..
dřevo se do klece dá připevnit tisíci způsoby, někdy stačí jenom zpařít, jindy se musí dořezávat, aby sedlo.. ale přidělat ho můžeš, jak tě napadne:) a pletivo, jak už psali ostatní.. určitě zevnitř :)
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martej napsal:yanka napsal:já bych rozhodně nedoporučovala klece freddy (i když martě vyhovují..), protože mně takovou klec dokázali zrušit osmáci - normálně se jim podařilo vyhlodat mříže ven a zdrhli. potom stačí aktivnější znuděná činčila, která si chvilku bude hrát jako moji osmáci a máte po kleci--
ta ptačí se mi taky nezdá, k té výšce je moc úzká a přecejen ptačí, to znamená nižší dno, ze kterého bude lítat spousta nepořádku..
nejvíc doporučuju fretka chrom (ne činčila chrom..), která má sice velkou rozteč, ale je pevná, pomer ceny a rozměrů je nejvýhodnější, dno má dostatečně vysoké.. a pokud se tím alici neprotáhl ani malý mikroš, tak není problém..:) já jsem si tyhle klece chtěla původně pořídit a radši jsem kvůli mikrošům zaváhala a pustila se do dřevěné.. no a teď vidím, že jsem mohla dost ušetřit, když tím neprolezou.. :D
No hele když ta klec přežila i Shreka, kterej se zakous do drátu a vší silou lomcoval, to a samí manny, když byla Rozára v říji a přežila :-D
Neboj Shrek se už dostal ven..:D :D
-
- Stříbrný uživatel
o.M.M.o napsal:Martej napsal:yanka napsal:já bych rozhodně nedoporučovala klece freddy (i když martě vyhovují..), protože mně takovou klec dokázali zrušit osmáci - normálně se jim podařilo vyhlodat mříže ven a zdrhli. potom stačí aktivnější znuděná činčila, která si chvilku bude hrát jako moji osmáci a máte po kleci--
ta ptačí se mi taky nezdá, k té výšce je moc úzká a přecejen ptačí, to znamená nižší dno, ze kterého bude lítat spousta nepořádku..
nejvíc doporučuju fretka chrom (ne činčila chrom..), která má sice velkou rozteč, ale je pevná, pomer ceny a rozměrů je nejvýhodnější, dno má dostatečně vysoké.. a pokud se tím alici neprotáhl ani malý mikroš, tak není problém..:) já jsem si tyhle klece chtěla původně pořídit a radši jsem kvůli mikrošům zaváhala a pustila se do dřevěné.. no a teď vidím, že jsem mohla dost ušetřit, když tím neprolezou.. :D
No hele když ta klec přežila i Shreka, kterej se zakous do drátu a vší silou lomcoval, to a samí manny, když byla Rozára v říji a přežila :-D
Neboj Shrek se už dostal ven..:D :D
ale shrek utekl z klece fretka chrom a ne z freddy ;)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lučenec
Ja ich tiez na noc prenasam do obyvacky...uz si zvykli...niekedy poobede idu naspat a vtedy ich vypustam....podla mna to nie je nic strasne pre nich znasaju to v poho :lol:
neda sa jednoducho spat pri tom hluku....
neda sa jednoducho spat pri tom hluku....