Nová činčila k té co už je doma
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
zkus to tou přepravkou,pak do klece (vyčištěné pokud není k dispozici úplně jiná kterou ani jedna nezná) a pokud to nepůjde,budou se napadat do krve bohužel k sobě nebudou moct.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
u nas krev tekla a seznámili se v pohodě :) zatim se mi vždycky povedlo činčily seznámit :)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pokud teče krev, tak je lepší dát menší klec do větší klece a nechat je tak 14 dni a pak je dát do přenosky a zkusit to znova. Do menší klece se dává ten agresivnější. Pokud i tak se budou v přenosce mydlit, tak bych je v té kleci nechala déle a zkusila to za dalších 14 dni.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Tak to tu čítám a vidím že nás čeká veselé zeznanování.Pomali sa na to pripravuju,lebo máme slúbenú samičku light tan vhite a má 2roky a 4mes. co je asi jak náš Jack.Tak študuju co mám všecko urobit a jak.Takže budu informovat.Ale ešte je čas lebo karanténu určite dodržíme.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
hlavně aby byla už po miminkách, jinak by k samečkovi byla už moc stará- na první miminka
-
- Zlatý uživatel
Pokud jeste nemela miminka, tak by je prvne mit uz nemela, hrozi srusty panve
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Áno nebojte sa už sem tu teho hodne prečítal a stále čítam. :P
-
- Zlatý uživatel
Tak citaj, citaj dalej:-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes ideme pre tú novú samičku menom Taminka.Je nádherne celá biela,ako mi poslala síce len staršie fotky.
Skoro všetko máme pripravené a počas karantény bude tu u mňa v pracovni.
Skoro všetko máme pripravené a počas karantény bude tu u mňa v pracovni.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Krásná, tak ať se to povede :wink:
-
- Zlatý uživatel
Je prekrasna, tak, at se ji u Tebe libi:-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na tých fotkách je teda hodne malá oproti súčasnosti.Je pekne urostlá
Dneska prvý krát po prvej noci má výbeh už asi 2hod. je venku.Odskočí sa vykúpat aj neco pojest a šup ven. :wink:
Dneska prvý krát po prvej noci má výbeh už asi 2hod. je venku.Odskočí sa vykúpat aj neco pojest a šup ven. :wink:
-
- Zlatý uživatel
Jeste bys ji nemel poustet, potrebuje si zvyknout postupne.Nechala bych ji zatim v kleci zvyknout a sblizovala se s ni postupne pres klec.Je to ale nadherna samicka.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
moc pěkná činčilka :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi nejak ta nová samička nejí granule :( majitelka mi povedela že Apetitky tak jich mám a buť nic nebo strašne málo.Je to od nedele.Vodu tu pije a seno v pondelí a úterí taky jedla,ale stredu už asi ani seno.Mlsku si zebere,ale včery sem jí nedal žádnou.Už sem zmenil i misku,včera sem jí dal i misku od našeho samečka,ale to nic.
Ale všiml sem si že když byla pustená a byla tu žena,tak pri ní i zostala a dokonca po ní chcela vylést.Tak sem sa pýtal majitelky na toto a mi potvrdila,že u nich muž činčilky moc nemá rád a sarali sa o ne len ona a decka.tak dneska musím skusit nech jí granule žena a uvidíme.Potom už mňa len napadá kúpit granule presne ty co kupuje bývalá majitelka.Alebo mi trochu dá svojich.
Co vy na to :?:
Ale všiml sem si že když byla pustená a byla tu žena,tak pri ní i zostala a dokonca po ní chcela vylést.Tak sem sa pýtal majitelky na toto a mi potvrdila,že u nich muž činčilky moc nemá rád a sarali sa o ne len ona a decka.tak dneska musím skusit nech jí granule žena a uvidíme.Potom už mňa len napadá kúpit granule presne ty co kupuje bývalá majitelka.Alebo mi trochu dá svojich.
Co vy na to :?:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
pro lepší přivykání že vždy lepší si od bývalého majitele vzít granulky kterými krmí.ze začátku (pár dní) činčilka může míň papat. někdy se zdá že nic nežere ale váha je stejná.vážil jsi jí po příjezdu a kolik má teď?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No chcela mi zebrat granule ,ale nejak zapomnela a zatím sem ju nevážil.
Mnela co mi písala 750g
Mnela co mi písala 750g
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
kdyžtak zkus sehnat apetit,když je na něj zvyklá.a zvaž jí kolik má,pak za 2 dny zkontruluj zda nehubne.U starších činčilek po převozu chvíli trvá než si zvyknou.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak po tom co dala žena granule Taminke,tak bylo zjedeno víc z misky.Ale ne všecko.I to je pokrok.
V sobotu bych mnel zajet pro ty její granule pro jistotu :!:
V sobotu bych mnel zajet pro ty její granule pro jistotu :!:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska ráno je taminkina miska skoro úplne prázdná i sen fuč a tak sanat máme najhorší za sebú.Seznamování by mohlo jít lepší než to jedení. :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Re: Nová činčila k té co už je doma
Ahoj je možné že pár činčil samice+samice se můžou mezi sebou pohádat když oběví v činčilárně novou činčilu která má svou vlastní klec a ony taky.Přitom ta nová už je u nás dýl takže jí cítit musely i kdyby nechtěly.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Pokud tu jinou činčilku nemaj rádi tak jo, mně se holky v kleci perou pokaždy když kolem proběhne třetí,kterou nemusej. Nebo stačí že na ní z klece vidí a už tam bručej a už to lítá, když se třetí vzdálí a holky se uklidněj,tak jsou zase kamaradky. Takže preventivně každy večer oddělujem aby se nepopraly. To ze sebe asi musejí vybít, tak to vybíjí na tom co je nejblíž.
-
- Nový uživatel
Tak už taky měsíc seznamujeme roční činčilu s tříměsíční a zatím bez úspěchu.
Každý den máme klece vedle sebe, aby na sebe viděly. Zkoušeli jsme přepravku, zkoušeli jsme společný výběh a ta starší na malou pořád útočí. Dnes malé prokousla ucho.
Když pouštíme malou, starší se může v kleci zbláznit. Běhá z poličky na poličku a sápe mřížkama, jen aby se na ní mohla dostat.
Ještě to budeme zkoušet, ale pomalu začínám ztrácet naději, že by se ty dvě seznámily.
Po jak dlouhé době byste to už nezkoušeli?
Každý den máme klece vedle sebe, aby na sebe viděly. Zkoušeli jsme přepravku, zkoušeli jsme společný výběh a ta starší na malou pořád útočí. Dnes malé prokousla ucho.
Když pouštíme malou, starší se může v kleci zbláznit. Běhá z poličky na poličku a sápe mřížkama, jen aby se na ní mohla dostat.
Ještě to budeme zkoušet, ale pomalu začínám ztrácet naději, že by se ty dvě seznámily.
Po jak dlouhé době byste to už nezkoušeli?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já bych zkusila vzít malou klícku (ideálně velikost tak na myš nebo malého křečka) dát do ní starší činčilu, dát tam podestýlku trošku sena a vodu. Tuhle klícku dát do klece k mladé činčilce a nechat starší vydusit. Malé nic neudělá, pokud se nepřiblíží příliš blízko k mřížím. Večer bych je dala vyvenčit každou zvlášť. Po pár dnech bych vypustila dospělou do klece k mladé, ať se nažere granulí, ideálně ráno, když jsou klidnější, a hlídat! V momentě, kdy zaútočí na prcka, okamžitě ji zavřít zpět do klícky, ať se uklidní. Další den opět to samé. Intervaly bez rvačky by se měly začít prodlužovat, až spolu činčily zvládnou být celý den. (Samozřejmě, v případě, že potřebujete jít do práce, spát nebo něco podobného preventivně bych starší zavírala do klícky, do doby než budou celý den v klidu. A až budou přes den v klidu, zkusila bych je buď nechat přes noc v přepravce, případně rovnou v kleci)
Nicméně jsou i případy, kdy se seznámení nepodaří, ale s malou klíckou mám celkem dobré zkušenosti.
Nicméně jsou i případy, kdy se seznámení nepodaří, ale s malou klíckou mám celkem dobré zkušenosti.