Příspěvekod saskie » Stř Srp 10, 2011 17:44
V kuličkách pro mimi toho vápníku naopak žádný kvanta nejsou. Jen 0,8%. Versee Laga complete má třeba 0,9%, Ovator 1,4%. Řešila jsem to konkrétně s paní doktorkou Lietavcovou, že se mi zdá divné, že v granulích pro mláďata vápníku moc není. Je právě důležité je nepřevápnit, aby byl vývoj postupný, jak má být. Moc vápníku by vedlo naopak k předčasné zástavě růstu/vývoji. Navíc by se jim ukládal nerovnoměrně, až by mohly vznikat bouličky. Paní doktorka s tím měla zkušenost (minimálně) u jednoho psa, kdy majitelka přidávála dost vápníku, ač jí bylo řečeno, že ho navíc ke granulím, které ho měli akorát, dávat nemá. Pak měl pejsek boule na krku a kdesi cosi a léčba byla dost zoufalá.
Jinak že by Vitakraftí kuličky nebo granule mohly mladejm ublížit, by mě ani ve snu nenapadlo. Mladý kluky mám teď spolu bez rodičů, tak regular (pro dospělé) ani nedávám, ale jinak dostávaj i Ovator a Versele Lagu a vše ok. Miminku, co máme teď, dávám do misky (bydlí i s mámou a babičkou) Vitakraft pelety, kuličky pro mimi, Ovator zlatá mrkev i trochu ten obyč. Plus vločky. Do misky o patro výš, kam už se taky mladá dostane, je i Versele Laga, Beaphar Care+ a nově přidávám Supreme Science Selective, který jim chutná. Ten výčet jen proto, abych řekla, co myslim, že jim nemůže ublížit.