Zuby

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

Zuby

Příspěvekod Jitka Řeháková » Ne Pro 22, 2013 13:44

Zdravím všechny činčiláře chovatele odborníky i chovatele činčil jako mazlíčků, přeji všem hodně pohody, klidu, štěstí a zdraví.
My to máme zase jak na houpačce, vůbec tomu nerozumím - starší Žoli minulý týden baštil jak šrotička, bobků hromady a najednou nic, A k tomu Amy, ale ta to má dané geneticky, že po třech měsících jezdíme na korekce háčků. No oba baští lehce namočené granule, bobkují dobře, ale veterina nás nemine. Jenom nevím kdo z nich první - asi Žoli, je starší a má nižší váhu. Asi to budeme muset vyřešit do konce roku a potom Amy. Já se z nich picnu :roll: Takže šťasný a veselý :wink:

Disable adblock

Lenca
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň

Re: Zuby

Příspěvekod Lenca » Ne Pro 22, 2013 16:29

chudinky,takové trápení..i pro vás. Přejeme aby to bylo co nejméně vážné a převažovalo zdravé období nad tím trápivým. Užijte si Vánoce,snad to bude i přesto všecko hezké :)

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Jitka Řeháková » Ne Pro 29, 2013 12:35

Amy dobré, byly to háčky, vet měla obavy že jestli nezačne sama baštit, bude to na ATB. S příjezdem domů se pustila do povolených vojtěškových koleček a včera do lístečků v seně, začíná dobře bobčit. 2 . ledna nás čeká Žoli, doufám, že to bude taky dobré, na menší korekci byl před rokem, ale vet ho chce vidět taky. Ten sice baští taky povolené granule dost, ale musí se dostat zase zpět na tvrdé. Amy má dobrou váhu - 485, Žoli je subtilnější. Veselí jsou oba dva, tak snad to klapne a budeme mít zase u Amy na 3 měsíce pokoj a u Žolinka zase za rok. Bude mu sedm, Amy bude mít 4 roky [-o<

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Jitka Řeháková » So Led 11, 2014 13:06

Tak se hlásím po delší pauze a nervech. Na Silvestra jsem si zhmoždila prostředník na pravé ruce - zůstala mi na něm nákupní taška a otočil se až k malíčku. Dlahu jsem nechtěla, protože jsem musela 2. 1. lapit Žolina a jet s ním do Prahy na zuby. U veta všechno dobré, doma jsem ho dala po návratu kolem páté odpoledne do klece. Když jsem na něho kolem osmé nahlédla - to je jejich doba pravidelného výběhu + - , Žoli byl skoro bez sebe. Já taky. Vytáhla jsem ho ven, postavila na koberec a bobek byl jak klokánek, přední dával dopředu, ale přepadával na čumáček. 3 x a dost. Vzala jsem si ho k sobě, zahřívala, hladila a prosila. Z klece jsem dala pryč poličky, v písku neměl zájem se koupat....Posadila jsem ho na seno, dala šťávu z jablíčka, mělo... na bolest. Když už nechtěl nic, šla jsem od něho. Dokrmování v této fázi by nemělo smysl. Kolem půlnoci jsem kontrolovala, seděl na budce a skočil do prázdna - poličky byly pryč. Tak jsem mu je dala, ovšem nízko. Přijal taky rozmočené granulky, což byla dobrá zpráva. "Otravovala" jsem ho po dvou hodinách, vždycky šťávičku s jablíčka, namočené oblíbené granulky a tak to šlo do rána. Ve dne jsem byla v práci, nervní jak to s ním bude. Dobré, večer už běhal, láskyplně se okusovali i s Amy, dokonce za ní i vystřelil, ale to jsem ho odchytila, na rozdíl od něho jsem ho já nepovažovala za tolik silného. Krmili jsme rozmočenými granulkami a tak od středy dávám už normální stravu, Baštějí oba dva a tak si můžu na chvíli odpočinout. :roll:

Disable adblock

Dora
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dora » Út Led 14, 2014 8:49

tak to je super zpráva, snad už bude všechno jen dobré :-)

Kobylatko
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bouzov

Příspěvekod Kobylatko » Čt Bře 20, 2014 17:58

Ahoj prosím kolik stojí zákrok broušení zubů?u morčete?

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”