!! PROSÍM POMOC !! KOZÍ ZÁDA !!

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Lucey

!! PROSÍM POMOC !! KOZÍ ZÁDA !!

Příspěvekod Lucey » Ne Říj 22, 2006 10:48

Holky a kluci pomoc, koukala jsem ve fotogalerii a nešla fotečky činčily která má nejspíš kozí záda. Vím že to není moje věc, ale majitelka činčily to nejspíše neví. A mě by zajímalo jestli činčila kozí záda má nebo ne. A ještě je na fotce v pravém zadním rohu vidět klec, kde činčila žije. Klec je opravdu malinká .. ... :evil: :evil:

url=http://http://fotogalerie.cincila.com/albums/userpics/10005/P1020152_resize.JPG.cz/]Kokni se !![/url]

Disable adblock

khelis
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: olomouc

Příspěvekod khelis » Ne Říj 22, 2006 11:01

http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... m=5&pos=51

no jestli myslíš tuhle fotku, tak Ferda byl nemocný a měl pár problému, což se projevlo na tom, že má kozí záda....ovšem Ferda se teď pěkně léčí a zase papá
každý nemůže mít velkou klec, ale pokud má myška hodně pohybu(což u terezky má :D ) tak se nic neděje :wink:

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Ne Říj 22, 2006 11:59

moc dobrý téma jsi si nevybrala. Než někoho začneš soudit, tak si pročti diskuzi.

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: !! PROSÍM POMOC !! KOZÍ ZÁDA !!

Příspěvekod Monika » Ne Říj 22, 2006 12:46

Lucey napsal:Holky a kluci pomoc, koukala jsem ve fotogalerii a nešla fotečky činčily která má nejspíš kozí záda. Vím že to není moje věc, ale majitelka činčily to nejspíše neví. A mě by zajímalo jestli činčila kozí záda má nebo ne. A ještě je na fotce v pravém zadním rohu vidět klec, kde činčila žije. Klec je opravdu malinká .. ... :evil: :evil:

url=http://http://fotogalerie.cincila.com/albums/userpics/10005/P1020152_resize.JPG.cz/]Kokni se !![/url]

Tohle je od Tebe fakt hloupé. :roll:

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Ne Říj 22, 2006 13:09

Nedívala jsem se na odkaz, ale jestli je to můj Ferdík, nejsou to kozí záda, je jen vyhublý, jsou mu vidět všechny kostičky. Pomalu přibíráme.
Děkuju za starost. Byla jsem za poslední měsíce u doktora několikrát a ptala jsem se několikrát dokola na kozí záda prý to kozí záda nejsou.

khelis
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: olomouc

Příspěvekod khelis » Ne Říj 22, 2006 13:56

aha, tak to je dobře :D
hlavně že se uzdravuje!

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Ne Říj 22, 2006 14:09

Přestala jsem si dělat naděje, že by to mohlo být lepší, ale začal nabírat gramy. Sice už nějakou dobu stagnuje na 450 g, ale lepší než těch 320 g co měl nejmíň. Má obrovskou chuť žít, všeho si tak užívá. Sice nevyskočí už moc vysko, ale pořád někde pobíhá a loudí nebo se někde vyhřívá. Taky mi papá ty granulky od Janči, takže hlady neumře ;-)

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Ne Říj 22, 2006 20:19

Ahojky :) !nechci se nikoho zastavat-jako vzdy-ale vetsina z nas vi ze proste nejde precist celou diskuzi.ani ja sama nevim ze terezka ma nemocnou cincilku,a myslim ze se Lucey jen snazila cincilce pomoci takze jestli necetla celou diskuzi tak logicky nevedela o co go!takze si myslim ze nektere reakce byly prehnane i kdyz ste se chtely terezky zastat uz vas nenapadlo jadro veci=pomoc cincilce :roll: .a s tou kleci si myslim ze je to ten samy pripad nemuze nikdo vedet jaka cinca je a co potrebuje takze v podstate rady sou na miste ale odpovedi typu:tos prehnala a pod.to asi lidicky docela odradi od dalsiho psani a asi ji to ted i mrzi, je videt ale ze drzite spolu ty co ste tu uz dyl a docela tezko prijimate nekoho mezi sebe,ale terezka to pochopila a taky se podle toho zachovala :wink: :wink: :wink: ...tot muj nazor :wink: a reakce at sou jakekoliv prijimam :roll: :) :wink: !

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Ne Říj 22, 2006 20:34

No, nepřijde mi moc fér vtrhnout do diskuze jako uragán a házet soudy bez znalostí povahy věci.
Především mě nikdo neoslovil jménem, nikdo se mě neptal.
V pohodě, "když nevím, tak se zeptám". :wink:

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Ne Říj 22, 2006 22:09

Terezko, odkud jsi? Možná bych Ti mohla pomoct s větší klecí. Je dělaná, rozměry jsou (přibližně) 80 x 30 x 100 cm, dřevěná, přední stěna je pletivo. Jsme z Brna.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Ne Říj 22, 2006 22:22

Ahoj, o klec nejde, to byl jen takový hec.
Měla jsem v plánu si pořídit větší, vyrobit. Teď se rozmýšlím, protože někdo říkal, že starší činču by mohlo nové prostředí totálně vykolejit, česky řečeno by se mohla zcvoknout.
Jsem z Prahy.

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Po Říj 23, 2006 22:56

hlavna vec je ze sa dievca snazilo pomoct asi nevedelo o co ide, ale snaha sa ceni, i ked sa to mohlo niekoho dotknut, zamer bol dobry, hod kamenom kto je bez viny.

som rada ze ferdicek pribera, malinky sa musi z toho dostat a este par rockov si pozit :wink: je to krasna cincilka :D

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Po Říj 23, 2006 23:39

Terezka napsal:Ahoj, o klec nejde, to byl jen takový hec.
Měla jsem v plánu si pořídit větší, vyrobit. Teď se rozmýšlím, protože někdo říkal, že starší činču by mohlo nové prostředí totálně vykolejit, česky řečeno by se mohla zcvoknout.
Jsem z Prahy.

Terezko můj osobní nážor je že činča změnou klece nezcvokne, jen jí chvilku trvá než se zorientuje:
Barča je cvok pořád, taky jsem ji stěhovala do většího, aby jí nebylo smutno pořídila jsem jí Matyldu na hraní a pak ještě Terezku... Myslím, že není o moc větší blázen než byla, ale řekla bych, že Matylda a Terka přebírají její zvyky...
Ale každá činča je jiná

Jinak myslím, že jména se tu hodněkrát nepoužívají (a taky přímé oslovení toho dotyčného) - a hlavně u kritiky... Ale to je můj osobní názor, když jsem si přečetla o někom kdo chce něco udělat pro svou činču, a že by jí to měl někdo rozmluvit, no přeběhl mi tenkrát dost hrubě mráz po zádech (tuším, že když jsem se ptala na zkušenosti s materiálem pro stavbu terárka)...
Martina

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Út Říj 24, 2006 8:49

Ale no tak holky, dotyčná se snažila jen pomoct, já bych jí hned neodsuzovala. Je pravda, že témata začínají být dost nepřehledná a pročítat se vším, no nevím :roll: Já když vidím něco co se mi nezdá, tak taky na to upozorním....
Jinak Terezko je super, že Ferdíček přibírá a začíná mu chutnat, jen tak dál. :wink:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Říj 24, 2006 11:52

Vždyť nic neříkám :)

Ferdyště je v pohodě, lítá jako šipka a papá, je hodně vyhublý, ale nevím, jestli se to někdy ještě zlepší.

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Út Říj 24, 2006 11:53

Veronika napsal:Ale no tak holky, dotyčná se snažila jen pomoct, já bych jí hned neodsuzovala. Je pravda, že témata začínají být dost nepřehledná a pročítat se vším, no nevím :roll: Já když vidím něco co se mi nezdá, tak taky na to upozorním....
Jinak Terezko je super, že Ferdíček přibírá a začíná mu chutnat, jen tak dál. :wink:

já vím, dobře, omlouvám se, ale já to prostě beru tak, že jsem si taky projela celou diskuzi, tak že to tak dělají i ostatní... Je fakt, že je to tady dost nepřehledný...

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Út Říj 24, 2006 13:00

camilla napsal:
Veronika napsal:Ale no tak holky, dotyčná se snažila jen pomoct, já bych jí hned neodsuzovala. Je pravda, že témata začínají být dost nepřehledná a pročítat se vším, no nevím :roll: Já když vidím něco co se mi nezdá, tak taky na to upozorním....

já vím, dobře, omlouvám se, ale já to prostě beru tak, že jsem si taky projela celou diskuzi, tak že to tak dělají i ostatní... Je fakt, že je to tady dost nepřehledný...

Jojo v pohodě, každý má svůj názor na věc, nikomu ho neberu :wink:

Host

Příspěvekod Host » Út Říj 24, 2006 17:51

Veronika napsal:
camilla napsal:

Jojo v pohodě, každý má svůj názor na věc, nikomu ho neberu :wink:

jj, někdo ten čas na pročítání má a druzí zase neví kam dříve ....

Lusinka

!!! Holky !!!

Příspěvekod Lusinka » Čt Říj 26, 2006 16:14

Holky tak promiňte, já sem se do toho nechtěla montovat .. a už to taky nikdy dělat nebudu .. asi sem se zachovala hloupě .. tak promiňte .. moc se omlovám .. a hlavně Terezce .. PRoMÍÍÍÍŇ
:D

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Re: !!! Holky !!!

Příspěvekod Terezka » Čt Říj 26, 2006 19:06

Lusinka napsal:Holky tak promiňte, já sem se do toho nechtěla montovat .. a už to taky nikdy dělat nebudu .. asi sem se zachovala hloupě .. tak promiňte .. moc se omlovám .. a hlavně Terezce .. PRoMÍÍÍÍŇ

V pořádku, troufám si říct, že jsem odpověděla asertivně ;-).
Děkuju za starost.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Říj 26, 2006 20:55

Liliana napsal:Lusinko, klidně se pleť dál. Lepší toho občas říct moc než nikdy neříct nic. :wink: A můžeš své výřečnosti využít třeba i ve zverexech, když tam budou dělat něco špatně :D

Tak to je dobrá poznámka, Lili, ve zverimexu. To je fakt, v osobním jednání by to bylo občas potřeba.

Lusinka

Holky

Příspěvekod Lusinka » Po Říj 30, 2006 8:38

Nevím si rady .. četla jsem v diskuzi o tom že když má činčila plíseň, tak se může ostříhat. No a mé holčičce je už 9 let a její srst je mastná i když se pravidelně koupe. Srst se lepí .. není to co bývala. Myslíte že by jí srst dorostla ?? A že by jí ostříhání trochu pomohlo ?? Jestli by jí nenarostla srst nová a lepší ?? Neměla by být nemocná .. mám furt otevřené knížky a činčily kontroluju .. no a prostě mě překvapilo že se může činča i ostříhat .. Děkuju vám :)

A jde ňáké téma třeba odstranit ??

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Říj 30, 2006 9:15

Můžu libovolné téma odstranit, patrně se jedná o ty spamy, co se tu neustále množí.
Činčilka by se neměla stříhat, to už musí být hodně zábažný problém. Zkus se zamyslet, jestli činčilce nechybí nějaký vitamín nebo zkus nějaký kvalitní písek, doporučuju Witte Molen, zlepšení je vidět po prvním vykoupání.

Lusinka

Příspěvekod Lusinka » Stř Lis 01, 2006 11:54

Moc děkuju holky .. :P Něco proti tomu podniknu :D Děkuju moc za rady :D Ste super :P

A Teri jak všichni máte ty hvězdičky a ste zlatí uživatelé tak to je jedna hvězdička za rok ??

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”