čekáme miminka

Vše co se týká březosti a odchovu miminek

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

jinuska
Nový uživatel
Místo/Bydliště: Drozdov 222

čekáme miminka

Příspěvekod jinuska » Po Črv 01, 2009 12:45

Ahojky všichni tak včera jsem zjistila že budeme mít mimča už se na ně moc těším. Četla jsem v knížce že pokud samičce najdete v kleci takový ten voskovitý čípek nebo jak se tomu nadává tak že je březí. A já jsem ho včera našla večer v kleci. Pak se chci hlavně zeptat jestli můžu mít samečka se samičkou spolu než se narodí miminka a jestli spolu můžou být i po porodu někde jsem četla že je nezbytně nutné aby sameček byl se samičkou při porodu ale nevím jestli spolu můžou být i po porodu. A taky se chci zeptat kdy mám dát tak miminka od rodičů pryč četla jsem tady že by neměli být spolu v jedné kleci tak se chci na tohle všechno zeptat než se to narodí. A taky by mě zajímalo jestli když je samička březí jestli jse o ní mám starat více než předtím. Jestli jí něčeho mám dávat více nebo jí dávat něco co dopusud nedostávala nemám s tím zkušenosti tak se radši ptám budou to naše první miminka. Předem Děkuji.

Disable adblock

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Re: čekáme miminka

Příspěvekod Plačková Kamila » Po Črv 01, 2009 12:50

jinuska napsal:Ahojky všichni tak včera jsem zjistila že budeme mít mimča už se na ně moc těším. Četla jsem v knížce že pokud samičce najdete v kleci takový ten voskovitý čípek nebo jak se tomu nadává tak že je březí. A já jsem ho včera našla večer v kleci. Pak se chci hlavně zeptat jestli můžu mít samečka se samičkou spolu než se narodí miminka a jestli spolu můžou být i po porodu někde jsem četla že je nezbytně nutné aby sameček byl se samičkou při porodu ale nevím jestli spolu můžou být i po porodu. A taky se chci zeptat kdy mám dát tak miminka od rodičů pryč četla jsem tady že by neměli být spolu v jedné kleci tak se chci na tohle všechno zeptat než se to narodí. A taky by mě zajímalo jestli když je samička březí jestli jse o ní mám starat více než předtím. Jestli jí něčeho mám dávat více nebo jí dávat něco co dopusud nedostávala nemám s tím zkušenosti tak se radši ptám budou to naše první miminka. Předem Děkuji.

Ahojky když najdeš zátku tak to ještě nemusí znamenat že je březí ;) mohla ji začít jen říje. Jinak samečka se samičkou spolu nechej a odděl je jen kdyby byl nějaký problém připorodu jako třeba kdyby po něm samice nak moc vyjížděla. Miminka se oddělujou v věku 8-12 týdnech. Březím samičkám dávám listy z malin, kontryhel a občas vločky.

jinuska
Nový uživatel

Příspěvekod jinuska » Po Črv 01, 2009 13:21

No on jí právě den předtím sameček obskakoval jako blázen a jeto poprvé co jse nechala jinak mu vždycky utíkala. Takže to ještě nemusí být tedy 100% ale jak to tedy poznám jestli je a nebo není? A včera jsem je pouštěla a už si jí ani nevšiml a já jsem tady četla že jsou v říji 3-4 dni.

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Po Črv 01, 2009 13:30

Uvidiš :) to že si našla zátku neznamená že je těhotná ;) poznáš to podle toho jak bud přybývat ale pokud se ti pářili tak je to docela pravděpodobné že budou miminka :)

Disable adblock

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Po Črv 01, 2009 14:12

važ samičku a poznáš jestli přibírá - pokud ano tak je březí

jinuska
Nový uživatel

Příspěvekod jinuska » Po Črv 01, 2009 19:21

Moc děkuji všem co mi odepsali na můj dotaz jestli to vyjde tak se na ně moc těším. Děkuji za rady. A hned jsem dám fotky až budou miminka :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Březost a odchov mladých”