Mohou byt spolu?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mohou byt spolu?
Muzete mi poradit, jestli muzu mit spolu samecka a samicku, kteri jsou pribuzni? Rodice meho cincilaka meli dalsi mladata a samecek z tohoto vrhu je otcem samicky. Mohou byt spolu nebo ne? Dekuju za radu.
-
- Zlatý uživatel
Určitě ne . Samecek by mohl oplodnit samicku a to by nemuselo dopadnout dobre .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
v žádném případě příbuzné spolu nedávej
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dekuju za odpoved. Rikala jsem si, ze by to asi nebylo uplne v poradku. Ale pribuzny kluky bych mohla, ne?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
to sice ano, ale pokud máš doma samičky, tak bys je musela mít v jiné místnosti, jinak se ti kluci porvou.
-
- Zlatý uživatel
Ano , vetisou to tak byva , samecci se muzou navzjem zabit, pokud uciti samici , pribuzni nepribuzni , jak ma samice říji , už to jede. Ja spolu mel pul roku 3 kluky v mistnosi se samicemi a ani jednou se nerafli , je to individualni .
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nene, mám doma jen toho svýho činčiláka. Chci mu přídit společnost, ale pořád se nemůžu rozhodnout jestli kámošku nebo kámoše :?
-
- Zlatý uživatel
Zalezi na tom , jestli chces miminka :) .
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky, už přes rok... vlastně už rok a půl (jééé to to letí) doma s náma bydlí a kraluje činčilák Wilík... Do budoucna bych mu chtěla pořídit společnost a možná aby byly i miminka... Jak stará samička by pro něj v tuhle chvíli byla třeba ideální?? Nemáte někdo zkušenost??
Díky předem za rady;)
Díky předem za rady;)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hodonín
- Kontaktovat uživatele:
bych rekla, ze nejlepsi bude stejne stara samicka, nebo o trosku mladsi, zadna mladice
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Sušilova, Brno
Chtěla bych se zeptat. Mám páreček - samečka starýho cca 8 měsíců a pořídili jsme si samičku, které jsou tak 3 měsíce. Já vím, že to byla blbost, že by měli být od sebe, dokud nebude dospělá, ale oni si na sebe strašně rychle zvykli a mají se rádi. Myslíte, že by mohli zůstat spolu?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lom (západní Čechy)
3 měsíce je strašně málo pro samičku by to nemuselo dopasdnout dobře pokud by byla těhotná v tak mladém věku :?
Já bych je dal od sebe aspon na 8 měsíců taky si ted v neděli jedu pro samičku at ten náš kluk není sám ale ještě hold bude muset vydržet nějakej ten měsíc :P
Já bych je dal od sebe aspon na 8 měsíců taky si ted v neděli jedu pro samičku at ten náš kluk není sám ale ještě hold bude muset vydržet nějakej ten měsíc :P
-
- Zlatý uživatel
Bubu: odděl je od sebe, samička může zabřeznout docela brzy a může se Ti stát, že budeš bez samičky i bez mimina, protože to prostě tak mladá nezvládne.
Doporučovala bych Ti, aby sis to tu trochu pročetla, tohle je hodně zásadní chyba!!!
Doporučovala bych Ti, aby sis to tu trochu pročetla, tohle je hodně zásadní chyba!!!
-
- Nový uživatel
Ale jak je mám v tom případě pouštět? Budou lupkat, když budou puštění spolu?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
No asi jedneho a potom druheho oni by toho dost stihlui za tu chvilu ked su pustený.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A nebo velmi pozrně sledovat jestli je samička v říji a po její dobu je na společné procházky nepuštět.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
K tomuto tématu bych se ráda zeptala, jak dlouho spolu mohou být v jedné kleci sourozenci bez mámy - kluk a holka, když jsou jim teď 2 měsíce? Aby taky nedošlo k nehodě... ??? :oops:
-
- Zlatý uživatel
Bubu: pouštěj je po jednom, každého zvlášť, dokud samička nebude mít tak 8 měsíců. Je to časově náročné, ale jinak to nevyřešíš. Nebo jeden pouští jednoho myšáka v jednom pokoji, druhý pouští druhého myšáka ve druhém pokoji :D
-
- Nový uživatel
Jo, to je fakt. To mě nenapadlo. Jen si asi v tom druhým pokoji budu muset uklidit knížky z knihovny :D Díky za radu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Pokud to nebudeš stíhat, můžeš je pouštět obden. Pokud nemají malé klece, tak to v pohodě zvládnou.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Mišulka napsal:K tomuto tématu bych se ráda zeptala, jak dlouho spolu mohou být v jedné kleci sourozenci bez mámy - kluk a holka, když jsou jim teď 2 měsíce? Aby taky nedošlo k nehodě... ??? :oops:
do tří měsíců :-) pak je už odděluju :-)
-
- Nový uživatel
Tak, ono ani tak nejde o stíhání. Oni běhaj tak od sedmé, osmé a domů je dáváme až jdem spát a to je někdy až po půlnoci, takže nejde o čas. A klec má každej 120-100-60, takže na tom taky nejsou tak strašně. Jenže kdybych pouštěla jen jednoho,tak se mi ten zavřenej zblázní.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”