Pomozte prosím!!

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » Čt Črc 20, 2006 13:01

domcha napsal:Jistě, že jim to chutná. Ze začátku, když jsem nevěděla, že činči směsky nesmí, tak jsem jim míchala granule i směsku a jediný co jedli, byla samozřejmě směska :roll: :? Naštěstí už jsem poučená a dostávají jen granulky 8)

Jen mi nejde na rozum, že tohle raděj veterináři... :shock: K takovýmu bych nechtěla chodit... :?

Bohužel no. Je jich hodně co to radí! A i ve zverimexu, kde by vlastně měli vědět co je lepší pro zvíře jako krmení!ČAsto se kvůli tomu dohaduji páč mi vždy nabízej jen směsky a pak až šáknou po granulkách,pokud je vůbec maj =ú

Disable adblock

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črc 20, 2006 13:08

No to je to. Kdysi, když jsem začínala s činčama, tak jsem se /já blbec/ radila ve zveráči co koupit k papání pro mýho myšáka a samozřejmě mi narvali směsku, naštěstí i granule, takže jsem dávala obojí, ale co to je platný, když do sebe cpal i směsku :oops: Naštěstí, když mi přibyla Lory, tak asi po půl roce, jsem se dozvěděla, že to nesmí a přestala jsem. No jo, jenže Moriska už to nezachránilo a měl po čase problémy s játry a ledvinami a na jaře umřel... Snad ten půlrok Lory moc nepoznamenal a bude pořád zdravá :roll:

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » Čt Črc 20, 2006 13:11

To je mi líto jak ta první činčilka dopadla ale věřím, že ta druhá to zvládne =))

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črc 20, 2006 13:16

Snad jo, už má jen granule, poučila jsem se, sice na úkor Moriska :cry: ale mám vztek na zveráče :evil: Měli by ty prodavače školit!!!!!

Disable adblock

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » Čt Črc 20, 2006 14:25

No to každopádně!!! dávám zase Terinky fotky do galrky =) vypadá víc spokojeně =) aspoň podle mě =) no posuďte vy =))) :D :wink:

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: =)

Příspěvekod tuta » Čt Črc 20, 2006 14:43

Myška =) napsal:
domcha napsal:Jen mi nejde na rozum, že tohle raděj veterináři... :shock: K takovýmu bych nechtěla chodit... :?

No já byla u MVDr. Hartmana (na veterině v Brně) a ten mi schválil můj způsob krmení... Ona není směska jako směska... a když se dívám na obsahy granulí.....¨
Martina

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črc 20, 2006 14:56

tuta napsal:No já byla u MVDr. Hartmana (na veterině v Brně) a ten mi schválil můj způsob krmení... Ona není směska jako směska... a když se dívám na obsahy granulí.....¨
Martina

No, Vitakraft je snad OK, ne? :wink: Myslím, že tím nezkazím tolik, jak směskou, ať už sebelepší... I když ještě jsem o "zdravé" směsce neslyšela, ty o nějaké víš???? :shock:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Črc 20, 2006 19:15

domcha napsal:No, Vitakraft je snad OK, ne? :wink: Myslím, že tím nezkazím tolik, jak směskou, ať už sebelepší... I když ještě jsem o "zdravé" směsce neslyšela, ty o nějaké víš???? :shock:

Vitakraft je super, ale podľa toho, čo tu bolo písané, by sa mal kombinovať aj s inými granulami, lebo mu niečo chýba. Ja to aj musím, lebo u nás Vitakraft veľkú slávu nežne (čo je dôkazom, že je zdravý :lol:).
Mal som zmesku Beaphar, ktorá síce nemá úplne ideálne zloženie (aspoň podľa toho čo tu píšeme), ale nie je to úplne zabijácke. Vedel by som si predstaviť aj úplne zdravú zmesku, bola by to vlastne zmes granúl s mňamkami, ktoré mi dávame ručne. Ale výhodu by to malo len pre tých, čo im je zaťažko dať činče hrozienko z ruky a chceli by to riešiť prostým naplnením misky zmeskou. Takže nič pre nás :(.

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črc 20, 2006 21:14

Jojo, míchám Vitakraft a jiné granule... Darwin, Avicentra apod. Jak kdy, co kde seženu a vím, že to je pro činči poživatelná granulka :lol: Teď mám u Janči objednané Witte molen, když je tu všichni tak vychvalujete :D V HK je za prase nemůžu sehnat :roll:

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

jejda

Příspěvekod tuta » Pá Črc 21, 2006 12:33

ach ta skleroza.... máš pravdu pan doktor hauptmann - moc sympatický pán.....
Martina

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » Pá Črc 21, 2006 15:13

Tuto, ty dáváš činče směsku???????????,, :shock:

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » Pá Črc 21, 2006 15:19

Holky nevím, nevím ale vidím to s terinkou tak, že bych jí už od pondělka začala seznamovat se Skypíčkem! =) Už má podle mě o hodně lepší stav a mně se nelíbí jak je furt v malé kleci už bych jí nejradši viděla jak dovádí s prcíkem =))) :lol: :D :roll: ale sam. půjdu na to pomalinku =) co myslíte??juknětě schválně na fotky a posu´dte její stav =) :D

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Pá Črc 21, 2006 16:43

Myška =) napsal:Holky nevím, nevím ale vidím to s terinkou tak, že bych jí už od pondělka začala seznamovat se Skypíčkem! =) Už má podle mě o hodně lepší stav a mně se nelíbí jak je furt v malé kleci už bych jí nejradši viděla jak dovádí s prcíkem =))) :lol: :D :roll: ale sam. půjdu na to pomalinku =) co myslíte??juknětě schválně na fotky a posu´dte její stav =) :D

no vypadá už o moc líp, ale každopádně bych počkala na tu koprolku... jen tak si budeš jistá, že od ní nic Skipy nechytne...

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » Pá Črc 21, 2006 17:03

Děkuji =)))) myslíš, já nevím přijde mi o 90% lepší =) i pohyby vše =) ale počkám teda no =)

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Pá Črc 21, 2006 17:41

Vypadá už veseleji :lol: :lol: :lol: Jste šikovný holky!!!!! :wink:

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Pá Črc 21, 2006 17:47

Myška =) napsal:Děkuji =)))) myslíš, já nevím přijde mi o 90% lepší =) i pohyby vše =) ale počkám teda no =)

Jasně, protože 90% těch problémů měla ze stresu, teď už je jí dobře tak je z toho všeho venku... ale kdyby měla ty parazity, tak se to ještě vůbec nemuselo ani projevit (a léčit se to dá právě v tom stadiu, kdy to ještě není poznat jinak než z koprolky), tak si to radši nech zkontrolovat, nechceš přece riskovat, že to přenese i na Skipyho... ta karanténa je fakt nutná, i když už vypadá líp...

Myška =)

=)

Příspěvekod Myška =) » So Črc 22, 2006 11:49

Ok =) budu poslouchat odborníky :wink: takže je ještě nechám odděleně =) Te´d Skipy leží jak chcíplotinka v pelíšku :D :lol:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”