škareda srst
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Karlovarský Kraj - Ostrov
- Kontaktovat uživatele:
My mame vapenitej pisek a jak psala Zanda nekterym cincilam trci napul vytazene chloupky. A pekne se z nej prasi, to je lehky prach ktery se usadi opravdu vsude.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Zdravím včecky, tento problém jsem tu nenašel, ale ať to nepíši jinam. Mám činčiláka přes 10 let, nikdo pořádně neví, kolik mu je, je to taková naše stará vojna :) Má problémy s kožíškem. Hlava, ouška, náprsenka, i cca 5cm za hlavou krásný kožíšek. Ale v zadní části má kožíšek takový jak bych to řekl, jakoby slepený, škaredý, takové chuchvalce místy. Písek má čístý, mastné to není. On to má už hodně dlouho. Je problém, že na sebe moc nechce nechat šahat, už mě jednou i kousnul, ale třeba minulý týden sám přišel a chtěl si vykládat, tak jsem ho vzal i ven :) V létě, když jsem ho měl venku sem mu pár těch sloučenejch chloupků i vytrhl. Byla to bleskovka ani si toho nevšiml.
Ale pořádně nevím, co to je a co s tím mám dělat, poradí někdo??
Ale pořádně nevím, co to je a co s tím mám dělat, poradí někdo??
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pokud to činčilákovi nevadí, tak mu to nech. Můžeš mu je třeba ostříhat, ale netrhej mu je. Jaký používáš písek. Ještě bych tě chtěla upozornit, že činčila nesmí chodit ven. Zaprvé je noční zvíře, za druhé činčily ještě nejsou zvyklé na bakterie a choroby u nás a za druhé nesmějí být na voditku, protože mají velmi křehké kosti a můžeš ho rozlámat. ;-) Takže ven ho chudaka neber ;-)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Ven sem myslel proběhat do pokoje, nebo na sedačku a postel :D Né jako ven do mrazu, neboj :) činčilu bych na vodítko nikdy nedal, to by byla hrůza :D Mrknu na značku písku. Ale co to je? je to plíseň? Nebo co? Dříve mu to samička čistila, nyní máme novou a té je to jedno :)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”