Radiátor
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: blízko Hradce Králové
- Kontaktovat uživatele:
Radiátor
Zdravím,
obávám se, že asi budu mít v zimě s Matýskem problém. Matýsek je někdy tak trochu náladový a zaleze za radiátor a pěkně dlouho je za ním.
Tak se bojí, že až bude zima, bude se topit, aby se mi tak trochu nepřismahnul a.....
Nemáte s tím někdo zkušenosti? a hlavně jak mu mám zabránit aby tam nelezl. Jsem přemýšlela a jediný co mě napadlo dát tam třeba látku přidělat jí ke zdi a na druhou stranu zašít magnety a dát je na radiátor, aby se tam nedostal. Nebo já fakt nevím.
Pro představu v pokoji mám takovýdle radiátor...
obávám se, že asi budu mít v zimě s Matýskem problém. Matýsek je někdy tak trochu náladový a zaleze za radiátor a pěkně dlouho je za ním.
Tak se bojí, že až bude zima, bude se topit, aby se mi tak trochu nepřismahnul a.....
Nemáte s tím někdo zkušenosti? a hlavně jak mu mám zabránit aby tam nelezl. Jsem přemýšlela a jediný co mě napadlo dát tam třeba látku přidělat jí ke zdi a na druhou stranu zašít magnety a dát je na radiátor, aby se tam nedostal. Nebo já fakt nevím.
Pro představu v pokoji mám takovýdle radiátor...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Rajhradice
- Kontaktovat uživatele:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrý nápad :wink: dík
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Oskar mi včera zalezl taky za radiátor a mám doma úplně stejný. Zkusím to taky....někdy mám strach, že je tam moc natěsno, ale on pak vesele skočí dolů, jakoby nic :lol: Zlobidla :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Já řeším podobný problém. Topíme ve sporáku na dřevo a naše činčila na něj pořád skáká. A když tam skočí jak se bude topit, tak je 100% po ní. Tak přemýšlím jak to zadělat aby se nic nepopdálilo a aby se tam nedostala.
Jinak myslím že ten radiátor by se mohly dát ty kartony.
Jinak myslím že ten radiátor by se mohly dát ty kartony.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
co zkusit syporexový cihly? mají více tvarů a tak by se za kamna dali naskladat
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Tak sporák máme takový : http://www.dobra-kamna.cz/sporak-na-tuh ... -levy-bila Ve vnitř prostě hoří oheň kdo to nezná a ta černá deska nahoře je rozpálená do červena. A činčila se naučila skákat na tu desku. Tak to by si pak hodně ublížila. Na to se nic dát asik nedá když je to horké, možná u toho při výběhu sedět a hlídat aby tam neskočila. Nebo kolem toho při výběhu postavit vysoký karton.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubicný kraj
Co zkusit takové ty zábrany proti dětem. na normální sporák se to dá celkem snadno přidělat, nevím, jak je to s tím vaším.
S radiátorem mám stejný problém. máme podobjý typ a na něm je ještě kamenná deska, takže tam jsou 3 spáry kam nám leze (mezi stěnu a radiátor, mezi dva listy radiátoru a mezi radiátor a kámen). Ochranná opatření by byla hodně drahá, tak asi budu spoléhat na to, že to činčila pochopí, že tam nemá lozit. Doufám, že jsou činčy dost chytré na to, aby nelezly tam, kde to pálí.
Je tu někdo, kdo má špatné zkušenosti? Doufám, že jsou činčy dost chytré na to, aby nelezly tam, kde to pálí.
S radiátorem mám stejný problém. máme podobjý typ a na něm je ještě kamenná deska, takže tam jsou 3 spáry kam nám leze (mezi stěnu a radiátor, mezi dva listy radiátoru a mezi radiátor a kámen). Ochranná opatření by byla hodně drahá, tak asi budu spoléhat na to, že to činčila pochopí, že tam nemá lozit. Doufám, že jsou činčy dost chytré na to, aby nelezly tam, kde to pálí.
Je tu někdo, kdo má špatné zkušenosti? Doufám, že jsou činčy dost chytré na to, aby nelezly tam, kde to pálí.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Jaroměř
Nacpat tam krabici od pizzy.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Rajhradice
- Kontaktovat uživatele:
Co zkusit takové ty zábrany proti dětem. na normální sporák se to dá celkem snadno přidělat, nevím, jak je to s tím vaším.
Podle mě jsou činčily trochu jako děti, musí všechno prohledat, vyzkoušet a dokud nevyzkouší tak neuvěří... A v tomto případě s horkým radiátorem aby pak nebylo příliš pozdě.... (to už radčï pustit činču v jiném pokoji třeba)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
tak ja bych s těma kamny to vyřešila tak, že bych činčilu bud pouštěla jinde a nebo v době, kdy nejsou rozpálená a nebo na ně nechala udělat nějaky kryt. Nic jiného mě nenapada.
Jinak činčilka opravdu neni tak chytra. Musí to zkusit a teprve když ví, že to palí, tak tam nepujde - ale to už bude pozdě, protože bude mít těžké zranění.
Jinak činčilka opravdu neni tak chytra. Musí to zkusit a teprve když ví, že to palí, tak tam nepujde - ale to už bude pozdě, protože bude mít těžké zranění.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
neseto napsal:Co zkusit takové ty zábrany proti dětem. na normální sporák se to dá celkem snadno přidělat, nevím, jak je to s tím vaším.
Bohužel já mám hodně špatnou zkušenost se sporákem. Kvik nám lozil do sporáku, dolů tam kde bývají schované plechy, naučil to i Šmudlu. Jednou nám tam vlezli, když jsme v troubě pekli maso. Kvik měl popáleniny 2-3 stupně. :cry: :cry: Bohužel jak jsme zjistili tak měl srdeční vadu a 2 dny potom co se popálil nám umřel. :cry: :cry: Naštěstí Šmudla vyvázla jen s hnědým spáleným kožichem. :D :D Prosím dávejte hodně velký pozor. Potom je už pozdě. :!: :!: :!:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
zábrany
No já mám všechna místa založená odstřižky s koberců jekoru, někde mám i prkna - to Žoli rák okusuje a není to nic proti ničemu. Koberec nechá a chápe ho jako zábranu. Nepere se s ním :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si vzala pravítko a zjistila jsem, že mám radiátor daleko od zdi přesně 5 cm.. takže když bych tam dala ty plata od vajček už by se tam fakt nemusel vejít :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Čikitka se vždycky přitulí ke stoupačkám a je spokojená. Já bych u nich tak dlouho nevydržela. Asi jim to zas tolik nevadí.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky skoro všechny činčilky zalézají pod radiátor.
Když běhají,předem ho vypínám. :D
Když běhají,předem ho vypínám. :D
neseto napsal:Co zkusit takové ty zábrany proti dětem. na normální sporák se to dá celkem snadno přidělat, nevím, jak je to s tím vaším.
celou dobu sem vypínala radiátor aby se můj myšáček nespálil,protože taky s oblibou leze za radiátor. No a dneska, když jsem ho nevypla tak tam s radostí zalezl a to jsem ho hlídala!!! naštěstí se mu nic nestalo.. no takže tady je důkaz, že činčilky asi nepochopí, že to pálí a nemají tam chodit :( trdla no :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že nejsou tak hloupá zvířátka, aby zůstala za radiátorem a nechala se spálit. Jiná věc je, pokud někomu hřeje, že se spálí už jedním dotykem.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem
Nám tohle dělá Mikešek ,ale mxslím ,že kdyby je to pálilo ,tak tam určitě nelezou.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
u nás oba a pro jistotu mám to topení zapnutý tak na čtvrtinu...
kdyby je to pálilo tak tam nelezou, na to jsou podle mě dost inteligentní zvířátka :-)
kdyby je to pálilo tak tam nelezou, na to jsou podle mě dost inteligentní zvířátka :-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No tak jasný, že nejsou blbý.. ale Matýsek někdy, když mu hrábne, tak letí, nečumí na cestu (nedávno narazil do akvárka s pískem) a pak zaleze za topení... tak jsem se obávala, aby se "nepřismahnul".... jinak jsme už začli topit a ani k tomu radiátoru moc neleze, takže jsem měla obavy trochu zbytečné zatím
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
nj, tak ale to je taková potřeba se po nějakym trapasu schovat :D ale stejně je pro jistotu hlídám, když topíme :-) a občas je jdu odehnat :D
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To moje činčilka taky zalízá pod radiátor, ale jak se začalo topit, už tam tolik nechodí a neleze tak blízko, myslim že blbý vážně nejsou..
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubicný kraj
Tak jsem přišel na to, že činčily jsou asi chytré každá jinak. Anička leze jen za ten radiátor, který nefunguje, zatímco Jimmy leze i za ten rozpálený, takže asi budu muset něco vymyslet. Asi koupím samonosné pletivo a přilištuju ho ke zdi. Třeba to půjde.