Neustale chce utect z klece

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Čt Lis 08, 2007 20:37

Hanysek napsal:No tak jsem ho vazil a ma neco kolem 100g ale ta vaha neni moc presna! Taky si myslim ze se bude mit lepe nez ve zverimexu a mluvil jsem stim kamosem ze mu ve zverimexu rekli at ho prinese 7 tyden a ze jestli chci tak at mu ho jeste prinesu k mamce ale ja myslim ze to zvladne :). A nebojte neurazil jsem se. Ale jeste by me zajimalo kolik by tak zanej chteli ve zverimexu kdyz je byli kolem oci sede a koren ocasku taky sedy a zadecek uplne jemne nasedle :P jo skousel jsem ho strcit pod triku no rekl bych ze ten muj az vyroste bude peknej hajzlik :D neustale prskal pod trikem :lol: Tak uz mam jeho foto jmenujse mysak 8) tak se kuknete a reknete jaky je

No když si představim, že sem si od chovatele přivezla činčilu a bylo ji 7 týdnů, vážila 170g a bala jsem se , že nepřežije, tak bych ti doporučovala kamošovi tu činčilku vrátit a vzít si ji až bude mít činčilka 250g.
Je to moc pěkna činčilka, je to podle mě wilson white a nebo white mozaik. Je ještě malej, ve třech měsích se ještě vybarvi ;-) bejt tebou ho vezmu a dam ho k mamče ;-)

Disable adblock

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 21:03

Prosimvas dotazek je cincila alergeni? a jeste je normalni kdyz spi a utoho piska? :lol:

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Čt Lis 08, 2007 21:08

člověk na ni může mít alergii. Při spani moje teda nepiskaj

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 21:09

ja nefim on porad zere a zere :lol: a pit taky hodne pije vodu tak ja bych rekl ze to zvladne ale jestli to pro nej bude nejlepsi tak ho asi kni jeste dam byl bych rad kdyby se vyjadrilo vice lidi nato jestli ho mam vratit kdyz porad papa a hodne pije a je mu 5-6 tydnu s vahou kolem 100g :?: :!:

Disable adblock

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Činčilka

Příspěvekod Terciolka » Čt Lis 08, 2007 21:19

Pokud nebydlí ten kamarád daleko, tak bych tu činčilku ještě k mamči dovezla... Ale kdyby cesta trvala zase příliš dlouho činčilka by mohla být hodně vystresovaná + ještě ta cesta zpátky, nové prostředí... Opravdu nevím.. :roll:

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 21:24

tak ja to udelam tahle zvazim ho zapisu si vahu a kazdy den ho budu vazit znovu a jestli bude pribyrat tak si ho necham jestli do 5ti dnu nepribere tak pude k mamci :idea: ted jsem si ho zvazil poradne a ma kolem 160g zapomel jsem vyvazit vahu :roll: a kamarad mi psal ze se narodil 18.9. takze kdyz jsem si to spocital ma neco malo pres 7 tydnu takze vyreseno bude ume :x
Naposledy upravil(a) Hanysek dne Čt Lis 08, 2007 21:36, celkem upraveno 2 x.

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re:.......

Příspěvekod Terciolka » Čt Lis 08, 2007 21:32

Hanysek napsal:tak ja to udelam tahle zvazim ho zapisu si vahu a kazdy den ho budu vazit znovu a jestli bude pribyrat tak si ho necham jestli do 5ti dnu nepribere tak pude k mamci :idea:

To je taky řešení :D :wink:

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Čt Lis 08, 2007 21:33

asi bych ho radši vrátila k mamině, ono je problém taky v tom, že ještě nemusí mít všechny správné návyky, které je mamka učí... je to fakt moc málo, vždyť je to ještě mimino, už podle té fotky...

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 21:39

a co bambus muze ho? a nejakou latku kdybych mu dal do domecku?

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Čt Lis 08, 2007 21:50

Raději jej vrať k mámě. 160g je hrozně málo a obzvlášť když má 7 týdnů. Já dávám činčilky z domova ve věku 10-12 týdnů při minimální váze 300g abych měla jistotu, že jsou dostatečně vyspělé (a zvládnou stres), umí samostatně papat(a jejich žaludek je schopen pouze pevnou stravu ztrávit) a koupat se v písku a jsou celkově připraveny na to aby se o sebe staraly samy. Taky neposíláme do světa 10leté děti.

Lída
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: OSTRAVA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lída » Čt Lis 08, 2007 22:14

Já mám opačný názor, ale nemusí být správný!!!!
Nech si ho už doma. Měl by stres z cesty a potom máma už na něj nemusí mít náladu a po odloučení může na něj "vyjet". Třeba už zase bude mít mladé, já bych to nedělala.
Pokud má nějakých 160, dáš to :P Přidej do granulí trochu ovesných vloček, to malé činči neublíží. Zkoušej to ochočování, odvděčí se ti, uvidíš.
Nemám zkušenosti s vrácením mláďat k matce, ale myslím, že pokud ho jednou odstavíš, tak nevím nevím.
Nemá někdo tyto zkušenosti na foru????

Držím moc palečky a pokud žere a má pevné bobky, nevidím problém, dáte to :lol:

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Čt Lis 08, 2007 22:23

Lída napsal:Já mám opačný názor, ale nemusí být správný!!!!
Nech si ho už doma. Měl by stres z cesty a potom máma už na něj nemusí mít náladu a po odloučení může na něj "vyjet". Třeba už zase bude mít mladé, já bych to nedělala.
Pokud má nějakých 160, dáš to :P Přidej do granulí trochu ovesných vloček, to malé činči neublíží. Zkoušej to ochočování, odvděčí se ti, uvidíš.
Nemám zkušenosti s vrácením mláďat k matce, ale myslím, že pokud ho jednou odstavíš, tak nevím nevím.
Nemá někdo tyto zkušenosti na foru????

Držím moc palečky a pokud žere a má pevné bobky, nevidím problém, dáte to :lol:

Ja bych to zkusila:-) myslim, že když kamarad bydlí kousek, že by to nemusel být takový problém. A místo vloček bych použila suešené mléko pro koťata :-)

Lída
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lída » Čt Lis 08, 2007 22:27

To sušené mléko jsem měla také na jazyku, ale bála jsem se, že ho doma nebude mít (holka ho rychleji sežene).
No, tak jestli to zkusíš, tak tu prosím dej vědět, fakt mě zajímá, jak ta matka bude reagovat.

Je to na tobě :wink:

Jsem ráda, že diskuse je diskuse a i opačný názor je názor jednotlivce. To se mi na tom líbí :wink:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Lis 08, 2007 22:28

Ono mi to připadá celý ňáký divný :roll: . Jako by to ten přítel střílel od boku. Moje se taky narodili 18.9., trojčata a mají teď 202, 212 a 248 gramů. Bohužel teď s tím už asi moc nenaděláš. Nezbývá nic jen se prckovi věnovat a doufat že to na něm nezanechá následky. Rozhodně ale nešlo o zodpovědné chování původního majitele :@) ...

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 22:28

tak co mu mam pridat dotoho krmeni? potrebuju to presne vedet at to muzu conejdriv koupit. A jake to maji byt kdyztak vlocky :?:

Lída
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lída » Čt Lis 08, 2007 22:32

Já navrhuji dát jeho granule (neměň značku!!!), trochu ovesných vloček (odjakživa v nich byla síla) a zasypat jemně sušeným mlékem.
Pokud budeš potřebovat s něčím poradit, tak se ozvi na SZ, jsme skoro sousedé - já jsem ze Šenova a ty jsi z Havířova!!!!!
kdykoli. Kontakt máš na mých www.stránkách.

Pokud máš toho kamaráda blízko, zkus co ti radí holky :P ale hlídej to setkání s mámou, buď u toho.

Přeji mnoho štěstíčka s novou činčilkou a neboj, vyroste :P

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Čt Lis 08, 2007 22:34

Mé samice vezmou mladé i po týdnu odloučení. Mám to vyzkoušené na několika vrzích. Ale moje zvířata jsou "mazlochy" zvyklé na každodenní kontakt s člověkem a jinými zvířaty. Nicméně pokud je samice z farmy nebo je hodně stresová mohlo by dojít k tomu co lída popisuje. Tato varianta mě nenapadla.

Pokud chceš mimčo dochovat sám přidej mu těch vloček více. Tzn. poměr 1(vločky)/4(granule) by neměl vadit. Přidej mu taky 2-3 hrozinky nebo 1/4 jablíčka, aby nedostal zácpu. Do napaječky přidej B-komplex (nech rozpustit) a přidej malému vápník. Ideální je sepiová kost. Mimča ji ráda žužlají. Rozlam ji na malé kousky tak 3-4cm. Tak toho sní víc. Až jeden sežere dej mu další :wink:.

Malého nejlépe ochočíš, když se s ním budeš mazlit. On časem zjistí, že se tě vlastně vůbec nemusí bát.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Lis 08, 2007 22:35

Hlavně kontroluj pravidelně váhu, při této hmotnosti by měla přibírat cca 4-5g za den. Pokud hmotnost poroste, stačí klasika granule + seno a občas mňamky, které si tady určitě najdeš :wink: .

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 22:41

OK ja mu vzdy hrozinky daval bokem pac jsem cetl ze kdyz jich maji moc muzou umrit B komplex hned zitra koupim a vlocky taky i tu tycinku JO a DIKY za rady musi to vyjit :!:

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Čt Lis 08, 2007 22:45

Sušené mlíčko můžeš použít buď psí nebo kočičí. Mají ho v každém zverimexu. Já mám vyzkoušený Puppy milk a myšákům chutná. Stojí cca 135,- Kč 200g balení.

Obrázek

Hrozinky bio - neobsahují syřidla.
Vločky obyč. ovesné.
B-komplex (obyčejný) koupíš v lékárně.

Hanysek
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanysek » Čt Lis 08, 2007 22:46

takze ten Bkomplex muze byt lidsky? a jak ho mam redit ? a to mam vsecko naraz donej nadupovat jak mliko tak vlocky i s hrozinkama s b komplexem a s tema tycinkama? :?: :!: a jak dlouho ho tim mam davkovat?

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Čt Lis 08, 2007 22:50

sepiovou kost koupíš ve zverimexu. já dávám jednu lžíci vloček na tři lžíce granulí. Potom jako když cukruješ babovku, jim tím pocukruju kočičím mlékem granulky. B-komplex koupíš v lékarně. Jednu tabletku dáš do napaječky a budeš sni třepat tak dlouho, dokud nebude voda nažloutla ( dej pozor, ale na to, aby měla napaječka aspoň 250 ml, pokud máš menší dej do půl litrové flašky do půlky vodu a nařeď si to v ni)

Kočičií mlíčko vypadá takto : Obrázek

v tom to krámě ho můžeš objednat za 105 kč http://www.kociciobchudek.cz

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Čt Lis 08, 2007 22:51

Sepiová kost je pro papoušky a měli by ji mít v každém zverimexu. Zkus se domluvit na slevě a vzít si rozlámané kousky. Oni to vyhazují takže smlouvat se vyplatí :wink:.

Z 2-3 hrozinek denně (než se dostane na zprávnou výhu) činčila neumře :lol:. Ani mimino. Slouží jako přirozené projímadlo. Vločky zatuhují a mohly by způsobit činčilce zácpu. A na ochočení.
Naposledy upravil(a) lwici dne Čt Lis 08, 2007 22:58, celkem upraveno 1 x.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Čt Lis 08, 2007 22:52

Hanysek napsal:takze ten Bkomplex muze byt lidsky? a jak ho mam redit ? a to mam vsecko naraz donej nadupovat jak mliko tak vlocky i s hrozinkama s b komplexem a s tema tycinkama? :?: :!: a jak dlouho ho tim mam davkovat?

rozinku použivej jako prostředek na ochočení ;-) když deš do klece, dávej mu to zruky ;-)
B kopmlex použij ten lidskej a nařeď ho v 250 ml vody ;-)

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Čt Lis 08, 2007 22:53

Hanysek napsal:takze ten Bkomplex muze byt lidsky? a jak ho mam redit ? a to mam vsecko naraz donej nadupovat jak mliko tak vlocky i s hrozinkama s b komplexem a s tema tycinkama? :?: :!: a jak dlouho ho tim mam davkovat?

Přesně tak, je to pro lidi. Poměr je jedna pilulka do 150-250ml. Před podáním ho nech trochu rozpustit. Chvilku třepej s napaječkou dokud se voda nezbarví do žluta. Celý prášek se nerozpustí. To nevadí, nech ho tam.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”