malá činčilka ve zverimexu?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
malá činčilka ve zverimexu?
ahojte činčiláři, dneska jsem byla ve zverimexu (Brno - Vaňkovka), moc se mi tam líbí. dívala jsem se na činčilky - měly tam jednu standart a bílou. mají pro ně krásnou voliéru - větev, moooc poliček na hopsání, granulky, seno, písek, vodu, myslím že to vše mají správně.....
moc se mi tam líbila ta bílá (pač chci jinou barvu ke svý samičce standart) - moc tomu nerozumím ale myslim že "pink white", ale bylo dost malinká. ptala jsem se jestli to je samička a je a že je 5 týdnů stará! jak jsem všude vyčetla, tak tu upozorňujete, že činčilka musí být do 3 měsíců u matky. je to teda hodně špatně?! že už byla ve zverimexu?
dost nad ní přemýšlím, ale máme klec tak akorát na jednu bych řekla, tak nevím :(
moc se mi tam líbila ta bílá (pač chci jinou barvu ke svý samičce standart) - moc tomu nerozumím ale myslim že "pink white", ale bylo dost malinká. ptala jsem se jestli to je samička a je a že je 5 týdnů stará! jak jsem všude vyčetla, tak tu upozorňujete, že činčilka musí být do 3 měsíců u matky. je to teda hodně špatně?! že už byla ve zverimexu?
dost nad ní přemýšlím, ale máme klec tak akorát na jednu bych řekla, tak nevím :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
5 týdnů je fakt strašně málo, ale taky to nemusí být pravdivá informace. A co tak skusit vyrobit nové bydlení? Pak by se ti tam druhá činča určitě vešla, a i ta stávající by ti poděkovala :lol: .
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já vím, s mamkou furt něco vymýšlíme, že bychom doma něco zrekonruovaly, nová klec větší je drahá (tohle co mám jsem kupovala před 5 měsíci). mě nenapadlo, že mě to tak chytně a budu chtít ještě jednu ;)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ehm jen tak mezi námi chodim do vaňkovky už celkem dlouho ale činčily sem tam ještě nikdy neviděl?
Ja nevim ale ja bych nechal malé myši u matky 4 a ne 3 mesice.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mis.sniper napsal:Ehm jen tak mezi námi chodim do vaňkovky už celkem dlouho ale činčily sem tam ještě nikdy neviděl?
Zverimex(Zvěrokruh), je tam celkem odstrčenej(od krokodýla, jednou kratší chodbou)......Jinak činči jsou tam až v zadu, za takovým sloupem....... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mis.sniper napsal:Ehm jen tak mezi námi chodim do vaňkovky už celkem dlouho ale činčily sem tam ještě nikdy neviděl?
To bych asi moc nedelala.Pak k mamine muzou moc prilnout a je tezke je oddelit.Ja myslim ze tri mesice jsou akorat.Navic si myslim, ze by si mela mamina odpocnout.
-
- Zlatý uživatel
Jestli má 5 týdnů, je strašně malá. Jestli můžeš, tak si ji vezmi, asi potřebuje víc péče než má ve zverimexu, navíc se Ti ji povede asi dost dobře ochočit. Pro jistotu bych se zeptala na veterině, kolik může mít týdnů a čím ji případně dokrmovat.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj je to za takovym sloupem, všimla jsem si toho až dneska a to jsem tam nebyla poprvé.
no mám nazenýho brouka v hlavě co s ní :o)
to by mě zajímalo kdo dal měsíc starou činčilu do zverimexu....
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nešmarek napsal:jj je to za takovym sloupem, všimla jsem si toho až dneska a to jsem tam nebyla poprvé.
Maš pravdu 1 měsic stara cincila ve zveraku najit člověka co tam dal tu myš a před desatou to neukazovat kvůly krvelačnosti(samozřejmě roztrham toho člověka vlastně to neni člověk toje něco horšího)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nešmarek napsal:jj je to za takovym sloupem, všimla jsem si toho až dneska a to jsem tam nebyla poprvé.
A joooooooo už možna vym no ja se tam podivam. dík.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
hani napsal:mis.sniper napsal:Ehm jen tak mezi námi chodim do vaňkovky už celkem dlouho ale činčily sem tam ještě nikdy neviděl?
To bych asi moc nedelala.Pak k mamine muzou moc prilnout a je tezke je oddelit.Ja myslim ze tri mesice jsou akorat.Navic si myslim, ze by si mela mamina odpocnout.
Hlavně taky jestli nechávš samce u matky, tak může v 4rech měsíc oplodnit samičku, tkerá má první říji. J a si myslim, že po 10 tejdnech by se mláďatka měla oddělit a ještě nechat doma a pak je poslat ve třech měsících do světa:-)
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: malá činčilka ve zverimexu?
Nešmarek napsal:ahojte činčiláři, dneska jsem byla ve zverimexu (Brno - Vaňkovka), moc se mi tam líbí. dívala jsem se na činčilky - měly tam jednu standart a bílou. mají pro ně krásnou voliéru - větev, moooc poliček na hopsání, granulky, seno, písek, vodu, myslím že to vše mají správně.....
Pink white je blíej s růžovýma ouškama, wilson white je s černýma ouškama 8)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
vzhledem k tomu, že 6 týdnů jsou mláďata na mateřském mléku... to je síla...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tyjo, tak já doufám, že se ta paní spletla.....
nikdy jsem neviděla činčilu starou 5 týdnů, tak nemůžu posoudit...
ale jelikož se nejdřív spletla a řekla mi že má 5 měsíců a pak se opravila že vlastně 5 týdnů tak nevim
5 měsíců určitě ne, moje činča má 5 měsíců
nikdy jsem neviděla činčilu starou 5 týdnů, tak nemůžu posoudit...
ale jelikož se nejdřív spletla a řekla mi že má 5 měsíců a pak se opravila že vlastně 5 týdnů tak nevim
5 měsíců určitě ne, moje činča má 5 měsíců
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TAdy to je Lwici 4 týdenní Adámek, tak si přidej jeden tejden a snad to odhadneš :wink:
zdroj: http://www.opachin.wz.cz
A tohle je 6ti týdenní osvaldek.

zdroj: http://www.opachin.wz.cz
A tohle je 6ti týdenní osvaldek.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
fakt..prilis mlade davaju cincilky do zverimexov... :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je síla kdyby měla jen 5 týdnů. :cry: :cry: :( Tak se tam může jít podívat někdo kdo věk odhadne. Je tu přeci hodně lidí z Brna. :wink: :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a znáte firmu JPP (pro ty kdo neznají JEDNA PANÍ POVÍDALA)... Když už tam prtě je, nemá se tu řešit jeho věk ale jeho nákup... Těžko soudit prodavačku, která tam není celou směnu (nebo ne všechny směny, musí se tam určo střídat) za zvířátko, které sama třeba nevykoupila... Ale třeba to zase vidím moc růžově... Je tu spousta třeba... a spousta třeba se dá udělat...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To mi zas ten mrňous ve zverimexu připadal větší než Osvaldek - ale teda ne o moc :( hlavně byl schoulenej do kuličky, podřimoval, takže se to dá blbě porovnat.
Bohužel já si ji teď vzít nemůžu, s našima teď šetříme na můj oční laser, tak teď asi žádná investice do většího bydlení činčlky nebude.
Tak prostě doufám, že se prodavačka spletla, je fakt že byla nějaká pomatená, nejdřív mi řekla, že je to samišek, pak se opravila že samička....
ale asi opravdu ty 3 měsíce neměla, to byla zas malá....
Bohužel já si ji teď vzít nemůžu, s našima teď šetříme na můj oční laser, tak teď asi žádná investice do většího bydlení činčlky nebude.
Tak prostě doufám, že se prodavačka spletla, je fakt že byla nějaká pomatená, nejdřív mi řekla, že je to samišek, pak se opravila že samička....
ale asi opravdu ty 3 měsíce neměla, to byla zas malá....
-
- Stříbrný uživatel
ahojky,muzu se zeptat kdy jsi tam byla naposledy se na ni podivat?myslis ze tam deska jeste bude?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
byla jsem tam tenhle týden v úterý....dneska je pátek, tak by tam mohla být
-
- Stříbrný uživatel
:wink: no snad se tam dneska dostanu se na ni podivat :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak písni, jestli si ji už někdo vzal. :wink: :wink:
-
- Zlatý uživatel
Byla jsem dnes ve zverokruhu ve Vaňkovce. Z domečku koukaly dva ocásky - šedý a bíločerný a na poličce chrupala šedá činčilka. Víc jsem jich tam neviděla. U pokladny jsem nechala letáčky o činčile, slečna pokladní byla ráda, že to dá těm, co si činču koupí. Klec mají suprovou, velikou větev, spoustu poliček. několik domečků, pěkný.
-
- Stříbrný uživatel
:lol: :lol: ahoj silvi ja uz sem tam take nechavala letacky u jednoho kluka,byl docela ochotnej tak doufam ze ted uz budou letacky na obou smenach :wink: klec je suprova,libi se mi,ze je az za tim stromem ze tam netahne je velika a myslim ze ani papousci cincilky moc nebudi :wink:
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”