pokaždé najdu aspon jeden bobek v písku a nejen to...

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

rampempurda

pokaždé najdu aspon jeden bobek v písku a nejen to...

Příspěvekod rampempurda » Pá Ún 25, 2005 18:04

jak mám činčilu odnaučit čůrat do písku,ze začátku to nedělala vůbec.Udělala jsem něco špatně?předem děkuji za Váš názor :D

Disable adblock

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Pá Ún 25, 2005 18:31

tak nenechávej písek v kleci pořád, jestli ho tam teda necháváš, a když se koupe tak ji hlídej a když bude mít náladu udělat loužičku (nebo spíš blátíčko :D ) tak jí dej jednu symbolickou přes čumák :D... mě tam nikdy nečůrali, akorát mi tam jednou jedna činča která dobře maskovala těhotenství porodila! :?

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Ne Ún 27, 2005 11:49

Já radím jako koupelnu používat pětilitrovou lahev od okurek. Není dostatečně vysoká na to, aby si tam činča stoupla a vymočila se.
Nebo plácám hloupost a ve stoje čůrají jen samečci??? :shock:

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Ne Ún 27, 2005 12:36

Terezka napsal:Nebo plácám hloupost a ve stoje čůrají jen samečci??? :shock:

Moji kluci nestojí, jen se při čůrání přikrčí a zatváří se nad míru blaženě :lol: Jsou na všech čtyřech a jen trochu zvednou ocásek :lol:

Disable adblock

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Ne Ún 27, 2005 13:55

Iva napsal:Moji kluci nestojí, jen se při čůrání přikrčí a zatváří se nad míru blaženě :lol: Jsou na všech čtyřech a jen trochu zvednou ocásek :lol:

přesně tak, všechny moje činčilky to dělají stejně, ať kluci nebo holky.. :D
Naposledy upravil(a) Janča dne Ne Ún 27, 2005 18:27, celkem upraveno 1 x.

rampempurda

Příspěvekod rampempurda » Ne Ún 27, 2005 17:27

Janča napsal:tak nenechávej písek v kleci pořád, jestli ho tam teda necháváš, a když se koupe tak ji hlídej a když bude mít náladu udělat loužičku (nebo spíš blátíčko :D ) tak jí dej jednu symbolickou přes čumák :D... mě tam nikdy nečůrali, akorát mi tam jednou jedna činča která dobře maskovala těhotenství porodila! :?

písek mu davam jenom kdyz je pusteny :?

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Ne Ún 27, 2005 18:28

tak mu ho dej vždycky třeba až na chvíli po běhání, a hlídej ho.. jinak mu bv tom asi nezabráníš..

moutonka

Příspěvekod moutonka » Ne Ún 27, 2005 23:35

no tak moje činčilka mi taky čůrá do písku prstě jak jí ho dám do klece tak jako první se tam vyčůrá,nevím co s tím,asi použiju tu pětilitrovou lahev co tu doporučujete :D
Jinka mám teď 3,5 měsíční samičku mutace black velvet jmejue se mylene a je to úplný zlatíčko,mám ji teď 3 týden a je to pěkný mazlík,už poslechne na jméno a je fakt super,činčilky jsou nejkrásnější a nejmazanější zvířátka :wink:

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Iva » Po Ún 28, 2005 7:32

Ahoj moutonko, vítej ve fóru :lol:
Velkou lahev také používám, ale přiznám se, že mi to trochu připadá jako plýtvání pískem. Mrňous za chvilku většinu písku vykope ven a často musím dosypávat. Lumpík má v kleci vaničku z pozinku (misku), má jí tam neustále a i když bobečky přibývají, tak mu písek vydrží déle. Mám sítko a bobečky prosívám. Dřív si Lumpík do písku čůral, ale vypadá to, že jsem ho to odnaučila. Chodil tam vždy po běhání. Tak jsem ho pozorovala a vždy, když se přikrčil jako že udělá loužičku, tak jsem ho vzala a posadila na záchod (jeho činčilí - miska z varného skla plná hoblin). No a teď to vypadá, že už tam hodí sám. A záchůdek se mi také osvědčil. Podestýlka nejsou všude a varné sklo se dobře čistí. Jediná nevýhoda je, že Lumpík chodí čůrat do rohu (jakéhokoliv) a tudíž záchod má v každém ohroženém rohu :lol:

moutonka

Příspěvekod moutonka » Po Ún 28, 2005 12:12

ahojky :) jj moje myly taky většinu písku vykope ven a zrovna se chystám na nákup dalšího písku,jelikož mám myly tepr 3 týden tak ještě nemá ráda když se na ni dívám při koupaní prostě dokud tam jsem tak do písku nejde,jak odejdu už se rochňá,takže ji nemůžu moc hlídat jestli se tam vyčůrá nebo ne.Snad si brzy zvykne,jinka už je ochočená,jen když se na ni někdo kouká když se koupe,to nesnese a vyleze.Ale je to moje pusinka,už přemýšlím že jí pořídím kamarádku aby nebyla tak sama ale většinou stejně jak se kolme 6 odpopledne probere tak ji mám třeba až do půlnnoci puštěnou,většinou se mnou sledje tv,jak jito nšebaví tak si běhá po pokoj a dělá rošťárny ale je to vážně super zvířátko a jsem moc ráda že ji mám :D

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Bře 01, 2005 21:19

Tak to jsem blázen, vám činčiláci při čůraní nestojí? :shock:
To Ferda si vždy stoupne na zadní, sedne si, zapře se ocáskem, tlapky zatne v pěst a přitáhne je k hrudi a pak to pustí...čůrá. Při tom se tváří, jak když tam není. A ještě před započetím celého aktu couvá a hledá správné místo k zaparkování.

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Út Bře 01, 2005 21:34

jo, to parkování znám, ale opravdu nestolí... jen se přikrčí a zvednou ocásek... naposled jsem to zblízka pozorovala když Bony ve vlaku cestou do novýho domova (ke mně) počůral mýho přítele, protože ho rušil :lol:

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Stř Bře 02, 2005 8:26

Terezka napsal:Tak to jsem blázen, vám činčiláci při čůraní nestojí? :shock:
To Ferda si vždy stoupne na zadní, sedne si, zapře se ocáskem, tlapky zatne v pěst a přitáhne je k hrudi a pak to pustí...čůrá. Při tom se tváří, jak když tam není. A ještě před započetím celého aktu couvá a hledá správné místo k zaparkování.

Jé, tak to bych chtěla vidět :D , tohle jsem u HOnzíka taky ještě neviděla. Jak už psala Janča, jen se přikrčí, dělá jako že tam není a pak je po něm na koberci loužička :lol:
Taky Vám činčilka čůrá do domečku kde spí?? Vždycky když muho čistím, tak tam najdu pročůraná prkínka, to zachvilku budeme muset vyrábět nový domek...

XXX

Příspěvekod XXX » Stř Bře 02, 2005 17:45

vymazane
Naposledy upravil(a) XXX dne So Dub 02, 2005 19:57, celkem upraveno 1 x.

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Stř Bře 02, 2005 18:00

Valkyrien napsal:Taky Vám činčilka čůrá do domečku kde spí??

Nikdy, ani jedna :D

Tak já mám doma asi pěkný prasátko :lol: nechce se mu vylézt z domku, tak to udělá uvnitř...ach jo :?

Ilona
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Ilona » Čt Bře 03, 2005 9:14

Moje Barborka je čistotná tak nějak sama od sebe.Čůrá jen na noviny :!:
Možná je to tím,že pod podestýlku-hobliny jí dávám složené noviny.Lépe se to i čistí.Na stálo mám noviny i pod topením v předsíni.Když je navolno puštěná,tak i z kuchyně letí sem a "prdelí" se tam.Do teď jsem nevěděla,že jiné činčilkyčůrají kudy chodí.

Hanka G.

Příspěvekod Hanka G. » Čt Bře 03, 2005 9:24

Igor má krásnej velkej domek, s úžasnym vchodem a on??Chodí do něj jen čůrat, vyskytuje se je na poličkách a domek ho mimo tělených potřeb nezajímá. Pěkně mě tim štve!!!! Domek byl docela drahej na to, aby sloužil jen jako záchod. :)

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Čt Bře 03, 2005 9:27

Hanka G. napsal:Igor má krásnej velkej domek, s úžasnym vchodem a on??Chodí do něj jen čůrat, vyskytuje se je na poličkách a domek ho mimo tělených potřeb nezajímá. Pěkně mě tim štve!!!! Domek byl docela drahej na to, aby sloužil jen jako záchod. :)

Tak to máme stejný čuňátka, s tím rozdílem, že Honzík v tom i spí :roll:

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Iva » Čt Bře 03, 2005 9:44

Veronika napsal:Tak to máme stejný čuňátka, s tím rozdílem, že Honzík v tom i spí :roll:

Myslím, že tyhle věci se učí už mikrošci, když jsou v kleci se svou maminou. A když je klec jeden velký záchod, tak jsou z nich čuňátka...

VeronikaL.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Domečky, záchůdky, písečky

Příspěvekod VeronikaL. » Čt Bře 10, 2005 11:34

Gertruda a Muchly mají dvě výsuvné plechové koupelny přímo v kleci. Když jsem zjistila, že se do toho písku občas vyčůrají, chtěla jsem je nechávat koupat jen někdy, ale po poradě tady na fóru jsem nechala koupelny přístupné stále. Holky se koupají kdykoli je napadne, a někdy v té koupelně i spí (nejčastěji jsou nacpané obě v jedné :D ) a jsou spokojené, takže to takhle necháme. Minimálně jednou týdně z písku vyberu cedníkem (to mi poradila Iva) bobečky a seno, a když je tam načůráno, vyměním celý písek. Stejně musím písek měnit často, protože koupelny slouží jako koupelna i pro osmáky (postupně je přineseme, zastrčíme koupelnu tak, aby nemohli ven, a oni se pod tlakem okolností dokonce i myjí :D - pak je zase vyndáme. Činčily jsou z toho večer trochu jurodivé - kdo jim to leze do domečku a co tam chce, ale když provedeme proceduru přes den, tak ji vesele zaspí).
Takže smrdí akorát potkan Vilibald, který se v písku nemyje. :D

Ilča

Příspěvekod Ilča » Stř Bře 16, 2005 13:47

Já nechávám Pájovi koupelničku otevřenou celý den.Párkrát jsem mu ji zkusila zavřít,ale to pak lomcoval pletivem a bláznil, že do ní nemůže.Naštěstí do ní nečůrá.On má totiž jinou specialitku.Ve chvíli, kdy ho pustím ven, tak utíká do rohu místnosti a tam se přikrčí, slastně přivře očička a čůrá.Zkoušela jsem mu tam dát noviny, hadr, mističku s kočkolitem... Vše buď odtáhnul nebo svoji potřebu udělal někde o kousíček dál. Na bobky po místnosti jsem si zvykla (nebo jsem se spíš dočetla,že se to odnaučit nedá),ale to čůrání mě občas dost štve.Nevíte co s tím? Taky jsem se chtěla zeptat, jestli vaše činča v noci píská.Pája v noci občas zapíská a čeká.Když nejdu, tak pískne znovu.Já musím vylézt z postele a dojít ho pohladit.Pak je klid.Jen mám strach,aby ho něco nebolelo.Nebo je zvyklý na to moje hlazení?

VeronikaL.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Pískot

Příspěvekod VeronikaL. » Stř Bře 16, 2005 14:22

Nemám přesný přehled, co dělají činčily v noci, ale někdy určitě mroukají a pískají. Jednou jsem musela spát v kuchyni, protože náš kokršpaněl Theodor, který je troch mišuge, dostal záchvat, lítal sem a tam, řval jak protržený, hrabal v kočkolitu, snažil se ho sežrat, atd. (a když jsem z té kuchyně odešla, začal řvát ještě více, tak jsem tam musela být), a chudinka Gertruda z toho byla celá divá a začala pištět jako gumová hračka. (Původně jsem myslela, že tam někde má kočka pískací balonek a dost mě překvapilo, že ty zvuky vycházejí z činčily.) Pak už jsem ani ji, ani Muchly takhle pískat nikdy neslyšela.
Ale na fórum jistě chodí daleko větší znalci činčilích hlasových projevů.

Pavla STEJSKALOVÁ

Příspěvekod Pavla STEJSKALOVÁ » Stř Kvě 04, 2005 9:32

Holky mi tam taky delají bobky a chodí tam na záchod a to ten písek nemám v kleci takze kazdý den jim ten písek cistím a prosívám pres jemné sítko a potrech týdnech ho vymenuji.Snazím se abi byli porád v cistém jenomze te dve milují neporádek takze porád jen uklízet ,ale to mi nevadí dit jsou to moje zlatícka. :P :roll:

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Stř Kvě 04, 2005 10:04

Taky tak. Uklízím po nich písek denně. Šmudla do něj chodí čůrat a to mě vždycky vytočí, protože Bubáš je čistotná a nečůrá tam. Když se Bubo jde koupat po šmudle tak smrdí po čůránkách :evil: a to mě vždycky může klepnout. Musím písek měnit často. Doufám, že se to odnaučí, špunt jeden :x

K.a.r.l.i.cz.e.k.

Příspěvekod K.a.r.l.i.cz.e.k. » Stř Črc 27, 2005 8:54

Janča napsal:
Iva napsal:Moji kluci nestojí, jen se při čůrání přikrčí a zatváří se nad míru blaženě :lol: Jsou na všech čtyřech a jen trochu zvednou ocásek :lol:

přesně tak, všechny moje činčilky to dělají stejně, ať kluci nebo holky.. :D

U nás je to stejné

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”