váha samice po porodu
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
váha samice po porodu
Zdravím, chtěla bych se zaptat, jestli nevíte, jak by se měla pohybovat výha samice po porodu (myšleno jak dlouho hubne a zhrubla o kolik gramů aby to byo "v normě")
Možná už se to tu někde řešilo, ale nic jsem nenašla. Děkuji za odpovědi.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nám 2 samičky po porodu zhubli cca. 60g v průběhu 2 týdnů.Třetí třeba nezhubla skoro vůbec (asi 15g).
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: váha samice po porodu
Dantha napsal:Zdravím, chtěla bych se zaptat, jestli nevíte, jak by se měla pohybovat výha samice po porodu (myšleno jak dlouho hubne a zhrubla o kolik gramů aby to byo "v normě")
Určitě záleží na samičce -jedna přibere, druhá zhubne, druhá zůstane. Myslim, že norma je do těch 100 g, ale to už je krajní mez.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpovědi, budu myšku hlídat a snad nezhubne moc a začne brzy zase přibírat.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Je dobré ji trochu přilepšovat dokud kojí nebo ji mláďata vycucnou hlavně kalcium.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To se snažím seč můžu. Dávám jí granule, trochu ovesných vloček na přilepšenou a to vše posypané směsí kočičího mlíka a otrub (radila to tu v diskusi martej, že se jí to osvědčilo). A k tomu dostává ještě kalciové tabletky (vitakraft) - moc jí chutnají.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám dle rady taky otruby a nemůžu si stěžovat.Taky dávám sépiovku,tu milujou.
Ještě jsou dobré mléčné granulky.
Ještě jsou dobré mléčné granulky.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Sépiovku jsem jim také dávala, ale sameček je na ni hrozně akční, takže ji celou rozhlodá a za pět minut jsou všude kousky sépiovky, ale moc ji nesežerou, jen ji roztahají nebo aspoň mi to tak příjde. Ty tabletky jsou supr v tom, že si každý vezme svůj kousek a zbaští jako pamlsek. :D
Na otruby se nejdřív tvářili docela kysele, ale teď mi příjde, že z misky taky mizí. A je pravda, že asi fungují, tatínek hezky přibral, tak snad i maminka ho bude následovat.
Na otruby se nejdřív tvářili docela kysele, ale teď mi příjde, že z misky taky mizí. A je pravda, že asi fungují, tatínek hezky přibral, tak snad i maminka ho bude následovat.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Rokycany
Můžu se zeptat jaké přesně otruby?Je to v obchodě běžně k mání?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Já otruby beru u koní ve stáji, když se v nějaké zastavíš, myslím, že ti klidně jednu nebo dvě hrsti dají. Jinak se dají koupit ve zdravé výživě, ale tam jsou celkem drahé. Jinak otruby jsou většinou pšeničné, ale dají se sehnat i ovesné.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já je kupuju v obchodě s chovatelskýma potřebama.Brala jsem kilo cca. za 6kč.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”