činčila ve sklepě

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Nový Jičín

činčila ve sklepě

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 16:25

Dobrý den, budu mít svou první činčilku, bohužel rodiče mi ji povolili, ale bydlet prý může pouze ve sklepě (sklep je světlý, je nad zemí, teplota 15°C).. samozřejmě když budu doma, tak si ji budu brát do bytu, pouštět ji,... Jediné, co rodičům vadí, je prý údajný zápach, ale všichni mi říkají, že činčily nezapáchají... ale prostě rodičům to nejde vysvětlit.. nechtějí přistoupit na to, aby byla v bytě :( Myslíte, že ji budou tyto podmínky vadit?? :roll: Děkuji za odpovědi..

Disable adblock

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Čt Pro 13, 2007 16:38

15 stupňů, sucho a dodržení denního rytmu jsou pro činčily výborné. Ale pokud ji budeš brát do bytu kde je 20stupňů a pak ji zase odneseš dolů do 15 stupňů mohla by s tím mít problém. Když už, tak ji zařídit bydlení ve sklepě a chodit za ni do sklepa nebo ji zařídit bydlení v bytě. Zkus s rodiči navštívit nějakého chovatele, který má činčilu doma. Tam se budou moct přesvědčít o tom, že činčila zkutečně nesmrdí.

nikolka135
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Krnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod nikolka135 » Čt Pro 13, 2007 16:51

jojo:) Je to SSSSSSSSSSSSkutečně tak :lol: :lol: :D

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Pro 13, 2007 18:47

nikolka135 napsal:jojo:) Je to SSSSSSSSSSSSkutečně tak :lol: :lol: :D

Možná chtěla lwici psát "zku... smrdí" :oops: , ale pak si to rozmyslela :lol: .

Jinak plně souhlasím s tím, co psala lwici. Brát ji nahoru do bytu není vhodné, maximálně na večerní proběhnutí. A běhat se na ni dívat přes den dolů taky není nic moc. Zkus to dohodnout tak, že činčila bude na začátek ve sklepě a když rodiče zjistí že nesmrdí, půjde nahoru. Mezitím jí tam můžeš připravit suprové bydlení.

Disable adblock

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 18:51

Přesně tak to chci udělat.. nechat ji zezačátku ve sklepě, chodit za ní tam, pouštět ji v mezipatře, kde je zhruba stejná teplota.. přesvědčit rodiče, že opravdu nesmrdí a bude jí lépe v bytě :D díky moc za rady..

holis
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem

Příspěvekod holis » Čt Pro 13, 2007 18:54

No ve sklepě nevím nevím ,to se mi moc nelíbí .Mít ve sklepě domacího mazlíčka.My máme činčilky doma a nesmrdí ani trochu.Zkus rodiče přemluvit ,aby jsi jí mohla mít doma určitě se jim zalíbí. :)

Barča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Barča » Čt Pro 13, 2007 18:57

Držím ti palečky aby se ti povedlo rodiče přemluvit.Já mám činčilky v obýváku a nejsou cítit vůbec.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Čt Pro 13, 2007 18:59

Equiska napsal:Přesně tak to chci udělat.. nechat ji zezačátku ve sklepě, chodit za ní tam, pouštět ji v mezipatře, kde je zhruba stejná teplota.. přesvědčit rodiče, že opravdu nesmrdí a bude jí lépe v bytě :D díky moc za rady..

Ale být tam dvě hoďky s ní v mezipatře, to spíš nastydneš ty. Tak zkus opačný variant: činča začne doma a když bude smrdět, půjde do sklepa. Když ji už jednou budeš mít doma, těžko budou mít rodiče to srdce vystěhovat jí do sklepa. Teda pokud nebudou mít klec u své postele :wink: .

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Čt Pro 13, 2007 20:13

Pokud ji budeš mít doma, abys rodiče přesvědčil, že činča nesmrdí, hlavně zajisti, ať činčila rodiče v noci nebudí :D :D :D

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Čt Pro 13, 2007 20:22

silva napsal:Pokud ji budeš mít doma, abys rodiče přesvědčil, že činča nesmrdí, hlavně zajisti, ať činčila rodiče v noci nebudí :D :D :D

A taky jim vysvětli, že ohlodanej nábytek je strašně COOL :lol: ...

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod silva » Čt Pro 13, 2007 20:29

:D :D :D A bobečky na koberci a seno a hobliny ... :D :D :D
Máš tolerantní rodiče?

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Čt Pro 13, 2007 20:34

a pri nejhorsim platit veterinu ale to doufam nebudes potrebovat

Barča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Barča » Čt Pro 13, 2007 20:37

Plačková Kamila napsal:a pri nejhorsim platit veterinu ale to doufam nebudes potrebovat

Ježiš Kamilo nestraš prosím tě,ale bohužel máš na druhou stranu pravdu.

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod silva » Čt Pro 13, 2007 20:41

Kamila má pravdu - činčilí veterina neí nejlevnější. Jestli nemáš vlastní příjem, zvaž rekaci rodičů, pokud bude potřeba řešit nějaký zdravotní problém. Zmiňovaný RTG zubů, odstranění přerostlých zubů v narkóze - to jsou položky 500 - 1 200,- korun. Jasně, že to nemusí být pravidlem, ale může se stát.

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 20:45

vím, co všechno zvířátko obnáší.. mám 18, takže se nebojte, že jsem nějaké naivní 13leté dítě.. veškeré výdaje spojené s činčilkou si samozřejmě platím sama a když bude potřeba, budu si platit i veterináře.. v žádném případě nechci nic zanedbat a samozřejmě se budu snažit, abych rodičům rozumně vysvětlila, že pro činčilku i pro mě bude lepší, když bude v bytě.. v nejhorším případě, když budu ve škole a taky v noci bude ve sklepě, kde jak se tady již psalo, by se ji taky nic nestalo a dokonce by ji teplota tam vyhovovala.. bydlíme v rodinném domku, takže si určitě nepředstavujte panelákový sklep.. tam bych v životě žádné zvíře nedala.. takže nelze dneska říci, jestli bude v bytě nebo bohužel ve sklepě.. moji rodiče činčilu na vlastní oči nikdy neviděli, takže je docela možné, že si ji oblíbí a nakonec ji budou mít rádi..

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 20:49

mám vlastní příjem, ale přesto kdyby to byla nějaká vysoká částka, rodiče by mi určitě pomohli.. i kdyby to zvíře sebevíc nenáviděli, tak by mi vždy pomohli :wink:

Barča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Barča » Čt Pro 13, 2007 20:51

Equiska napsal:vím, co všechno zvířátko obnáší.. mám 18, takže se nebojte, že jsem nějaké naivní 13leté dítě.. veškeré výdaje spojené s činčilkou si samozřejmě platím sama a když bude potřeba, budu si platit i veterináře.. v žádném případě nechci nic zanedbat a samozřejmě se budu snažit, abych rodičům rozumně vysvětlila, že pro činčilku i pro mě bude lepší, když bude v bytě.. v nejhorším případě, když budu ve škole a taky v noci bude ve sklepě, kde jak se tady již psalo, by se ji taky nic nestalo a dokonce by ji teplota tam vyhovovala.. bydlíme v rodinném domku, takže si určitě nepředstavujte panelákový sklep.. tam bych v životě žádné zvíře nedala.. takže nelze dneska říci, jestli bude v bytě nebo bohužel ve sklepě.. moji rodiče činčilu na vlastní oči nikdy neviděli, takže je docela možné, že si ji oblíbí a nakonec ji budou mít rádi..

Tak to ti držím palce aby si rodiče činčilku oblíbily,protože je to fakt miloučké,krásnoučké zvířátko.Možná že si jí rodiče zamilujou až tak že budou rádi jí mít v bytě a pozorovat jí.

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 20:53

Děkuji :wink: Taky v to doufám...

sbeb
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Trenčianske Teplice

Příspěvekod sbeb » Čt Pro 13, 2007 20:53

:wink: verim tomu ze ked zvolis spravnu taktiku zoznamenia rodicov s cincilkou, tak budu s nej nameko a odpustia aj bobky aj nocne vystrajanie ... :D ..neskusala si im ukazat nejake foto? na priklad tot z galerie? Ked im ukatzes malych prckov alebo ako krasne buvaju ...myslim ze im zmeknu srdiecka :P

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Čt Pro 13, 2007 20:54

Já bych do toho veterinu netahal, dítě si taky nikdo nepořizuje s tím, že se narodí postižené a bude třeba půl milionu na operaci v zahraničí. Pokud by tento problém nastal, nechce se mi věřit, že by se našli rodiče, kteří by nechali trápit zvíře a tím i své dítě :? .

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 20:58

sbeb napsal::wink: verim tomu ze ked zvolis spravnu taktiku zoznamenia rodicov s cincilkou, tak budu s nej nameko a odpustia aj bobky aj nocne vystrajanie ... :D ..neskusala si im ukazat nejake foto? na priklad tot z galerie? Ked im ukatzes malych prckov alebo ako krasne buvaju ...myslim ze im zmeknu srdiecka :P

Musím na ně pomalu.. Ještě teď jsou trochu v šoku, že budeme mít doma další zvíře :D Už máme psa, kočku, andulky a teď ještě činčilku.. klec a veškeré vybavení už mám doma.. nezbývá fakt, než jim pomaličku ukazovat fotky a nebo nechat prolistovat knížku.. kdysi jsem měla křečka (asi před 5 lety) a to taky tvrdili, že to je myš atd.. a nakonec si ho oblíbili :wink:

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 21:02

http://jitulli.rajce.idnes.cz/Cincily/i ... 120226.JPG toto je moje škvrně (foceno u kamarádky - chovatelky), zatím je ještě doma.. ale za pár dní cestuje za mnou :D

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Čt Pro 13, 2007 21:02

STYRO napsal:Já bych do toho veterinu netahal, dítě si taky nikdo nepořizuje s tím, že se narodí postižené a bude třeba půl milionu na operaci v zahraničí. Pokud by tento problém nastal, nechce se mi věřit, že by se našli rodiče, kteří by nechali trápit zvíře a tím i své dítě :? .

no já takovi lidi znam takze nevim upozornit by se na to mělo ono některejm rodičum je to jedno bohužel

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Čt Pro 13, 2007 21:08

Equiska napsal:...moji rodiče činčilu na vlastní oči nikdy neviděli, takže je docela možné, že si ji oblíbí a nakonec ji budou mít rádi..

Tak jim ukaž tady fotogalerii a taky si můžete prohlídnout videa na youtube.com (tady je jedna moje pidimyška po narození http://www.youtube.com/watch?v=scb4206pVj8 :lol: ).

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Pro 13, 2007 21:11

STYRO napsal:
Equiska napsal:...moji rodiče činčilu na vlastní oči nikdy neviděli, takže je docela možné, že si ji oblíbí a nakonec ji budou mít rádi..

Tak jim ukaž tady fotogalerii a taky si můžete prohlídnout videa na youtube.com (tady je jedna moje pidimyška po narození http://www.youtube.com/watch?v=scb4206pVj8 :lol: ).

:D to je roztomilé... :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”