klec v kuchyni???
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
35cm hloubka není ideálni, ale myslim, že to tak vadit určitě nebude..je to dost na výšky, a když je budeš pouštet, tak to bude vphodě.......jen to rozděl do pater, ktrý budou mít nanejvejš výšku 1 m, jak už tu říkala lwici, oni když se honěj a skočej vedle, tak by ten pad hodně bolel ;-)
Jinakpodle mě 2 metry vysokou klec pro dvě činčily potřebuje člověk, kterej čični pouští ven je svátečne a jen na krátkou dobu. My co je každej den pouštíme ven je postačující výška 120, šířka 70 a hloubka 60 8)
Jinakpodle mě 2 metry vysokou klec pro dvě činčily potřebuje člověk, kterej čični pouští ven je svátečne a jen na krátkou dobu. My co je každej den pouštíme ven je postačující výška 120, šířka 70 a hloubka 60 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
přesně tak.. pokud v tý kleci nejsou činči zavřené od rána do večera celý život, nezdá se mi hloubka 35 jako až takový prohřešek..
-
- Stříbrný uživatel
:lol: no čakysek je prave vic pustenej nez zavrenej to by mi totiz neodpustil kdyby nemel svou svobodu :lol:
-
- Stříbrný uživatel
tak to se u vás má jako v ráji :)) a ke štěstí mu chybí už akorát tak kamarádka nebo kamarád.. :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
čaky napsal:ahoj :) tak uz mame skrin hotovou ted uz jen staci pridat spoustu prolizacek,domecku,houpacek a dalsich vymakanosti :D jen jsem se chtela zeptat jestli je dostacujici pro dve cincilky je vysoka 180coz si myslim ze je dobry siroka je 65 ,ale prijde mi ze hloubka neni nic moc je hluboka jen 35 :( bouzel uz se nam do kuchyne vic nevleze :? myslite ze jim to staci?
Já myslím že jim to bude stačit. Hlavně je třeba rozmístit poličky a prolézačky tak, aby bylo více možností dostat se zespoda nahoru a opačně. Když jedna činča obsadí některou poličku, aby se dala obejít jinudy. Jinak vůbec nesdílím názor, že dvě činče potřebují dvojnásob prostoru než jedna. Ty moje se stejně téměř pořád tulí k sobě a zaběhat si jdou do kuchyně. Doporučené minimální rozměry vychází z toho, že činča klec nikdy neopustí. Taky u lidí chovajících desítky činčil by to byl problém. Ale u nás klec slouží jako útočiště, životní prostor na zkoumání býva někde jinde.
-
- Stříbrný uživatel
STYRO napsal:čaky napsal:ahoj :) tak uz mame skrin hotovou ted uz jen staci pridat spoustu prolizacek,domecku,houpacek a dalsich vymakanosti :D jen jsem se chtela zeptat jestli je dostacujici pro dve cincilky je vysoka 180coz si myslim ze je dobry siroka je 65 ,ale prijde mi ze hloubka neni nic moc je hluboka jen 35 :( bouzel uz se nam do kuchyne vic nevleze :? myslite ze jim to staci?
Já myslím že jim to bude stačit. Hlavně je třeba rozmístit poličky a prolézačky tak, aby bylo více možností dostat se zespoda nahoru a opačně. Když jedna činča obsadí některou poličku, aby se dala obejít jinudy. Jinak vůbec nesdílím názor, že dvě činče potřebují dvojnásob prostoru než jedna. Ty moje se stejně téměř pořád tulí k sobě a zaběhat si jdou do kuchyně. Doporučené minimální rozměry vychází z toho, že činča klec nikdy neopustí. Taky u lidí chovajících desítky činčil by to byl problém. Ale u nás klec slouží jako útočiště, životní prostor na zkoumání býva někde jinde.
jsem ráda, že si to myslí i někdo jiný :)
já mám v současné době dvě činči v kleci o 115cm š*48cm hl*85cm v a nezdá se mi, že by nějak trpěly (přesto se jim v dohledné době chystám bydlení vylepšit ještě o nějaké ty centimetry do výšky a do hloubky). jasně, e-mu, který má takovou druhou klec pro sebe sám, má místa víc, ale brzy mu taky přibude kamarád ;)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
čaky napsal:policek tam budou mit spoustu budou to mit udelany jakoby schodky a mezipatra :) proto sem myslela ze se mi tam dve v pohode vlezou :cry: ted si nevim rady uz sem čakyskovi slibila kamaradku :(( az bude hotova tak ju vyfotim a nemohli byste mi poslat nejaky tipy ,aby se tam vlezla čakyskovi kamaradka :oops: diky doufam ze to nejak vyresime :wink:
Vhodným rozmístěním poliček a větví můžeš využít vnitřní prostor... a myslím, že i když je šířka menší, tak tam dva bydlet můžou :wink:. Mnoho chovatelů má i menší klece :). Tak tragické to není... ostatní 2 rozměry jsou dostatečné :wink:.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
lwici napsal:čaky napsal:policek tam budou mit spoustu budou to mit udelany jakoby schodky a mezipatra :) proto sem myslela ze se mi tam dve v pohode vlezou :cry: ted si nevim rady uz sem čakyskovi slibila kamaradku :(( az bude hotova tak ju vyfotim a nemohli byste mi poslat nejaky tipy ,aby se tam vlezla čakyskovi kamaradka :oops: diky doufam ze to nejak vyresime :wink:
Vhodným rozmístěním poliček a větví můžeš využít vnitřní prostor... a myslím, že i když je šířka menší, tak tam dva bydlet můžou :wink:. Mnoho chovatelů má i menší klece :). Tak tragické to není... ostatní 2 rozměry jsou dostatečné :wink:.
Doufám, že jsem tě moooc nevyděsila. Já osobně jsem totiž zastáncem většího prostoru(co do půdorysu) a raději ne úplně vysoké, ale prostoré aby se dalo i běhat. Heheh a nepadalo :)
-
- Stříbrný uživatel
:) no abych rekla pravdu tak ted porad merim a premeruju aby byli policky dostatecne rozmistene :lol: myslela sem ze to o vikendu stihneme ale nevyslo to takze čakysek porad jeste ceka :? ale snad uz to brzy dodelame.diky moc za rady
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Neboj, bude to dobrý i se spolubydlící. Podle mých poznatků dvě činče nepotřebují podstatně víc prostoru jako jedna, pokud se jim večer budeš věnovat a zajistíš výběh. Akorát počítej s tím, že se asi budou tlačit v jedné budce, tak by měla být dostatečná. Já když jsem dotáhl Lojzíka k Mišce, tak jsem prostě dodělal druhou budku. Bohužel tenhle systém oddělených ložnic nefungoval :roll: , tlačili se v tý jedný a když se Miška rozvalila, už tam moc prostoru nezbylo. Tak jsem ji musel zvětšit. A teď se tam tlačí obě s dvěma mláďaty :twisted: .
-
- Stříbrný uživatel
STYRO napsal:Neboj, bude to dobrý i se spolubydlící. Podle mých poznatků dvě činče nepotřebují podstatně víc prostoru jako jedna, pokud se jim večer budeš věnovat a zajistíš výběh. Akorát počítej s tím, že se asi budou tlačit v jedné budce, tak by měla být dostatečná. Já když jsem dotáhl Lojzíka k Mišce, tak jsem prostě dodělal druhou budku. Bohužel tenhle systém oddělených ložnic nefungoval :roll: , tlačili se v tý jedný a když se Miška rozvalila, už tam moc prostoru nezbylo. Tak jsem ji musel zvětšit. A teď se tam tlačí obě s dvěma mláďaty :twisted: .
taky musíme vyrobit novou velkou budku:D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:Neboj, bude to dobrý i se spolubydlící. Podle mých poznatků dvě činče nepotřebují podstatně víc prostoru jako jedna, pokud se jim večer budeš věnovat a zajistíš výběh. Akorát počítej s tím, že se asi budou tlačit v jedné budce, tak by měla být dostatečná. Já když jsem dotáhl Lojzíka k Mišce, tak jsem prostě dodělal druhou budku. Bohužel tenhle systém oddělených ložnic nefungoval :roll: , tlačili se v tý jedný a když se Miška rozvalila, už tam moc prostoru nezbylo. Tak jsem ji musel zvětšit. A teď se tam tlačí obě s dvěma mláďaty :twisted: .
Do tá naší budky se spřehledem napasovali 2dospělí a 4mladý :lol: sice nevím jak dovnitř už se totiž kouknout nedalo :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Tak do té naší nové se vejdou nejmíň 3 činčily. Ale asi by se tlačili u východu. :lol: :D
-
- Stříbrný uživatel
konecne foto
ahojky vsichni,tak sem se konecne dokopala k tomu abych vyfotila čakyskovo neve bydleni :wink:
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/32631 ... .28kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/83912 ... .21kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/58397 ... .69kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/02631 ... .41kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/32631 ... .28kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/83912 ... .21kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/58397 ... .69kB.html
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/02631 ... .41kB.html
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná klícka:-) Jen bych ho nedávala k tomu sporáku, ale spíš dál, protože všechny výpary mu pudou do klece. Jen ještě takový dotaz:-) Jak vaříte na tom sporáku, když máte u něj klec :-D ja bych tam asi nedošáhla :-D
-
- Stříbrný uživatel
:lol: :lol: :lol: no klec je normalne prirazena u zdi jen mi to slo spatne fotit tak jsme ji museli vtahnout :lol: jinak je naproti sporaku je to asi metr a pul takze vypary tam nejdou :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak dobry:-) ja už myslela, že máte tak malinkou kuchyň a tak nebudete chodit do trouby a klec budete mít na půl sporáku :lol: :lol: :lol:
Ale jinak je fakt krásná:-) Ještě kamaráda a bude to dokonalý 8)
Ale jinak je fakt krásná:-) Ještě kamaráda a bude to dokonalý 8)
-
- Stříbrný uživatel
:lol: kamaradka pricestuje pristi tyden,čakysek uz se nemuze dockat :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
čaky napsal::lol: kamaradka pricestuje pristi tyden,čakysek uz se nemuze dockat :wink:
To je rychlost, ale stejně si bude msuet ještě rok počkat:-)
-
- Stříbrný uživatel
:lol: to jo ale budou na sebe aspon koukat :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mne to nejde zobrazit, asi o tu nadheru prijdu :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
ani mne to nejde otvorit :cry:
-
- Stříbrný uživatel
:( asi se vloudila nejaka chybicka ale uz se na tom pracuje :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mě to šlo otevřít, ale ted už to nejde 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 9
Mě to taky nějak nejde... :( :( :(