více fotek ve fotogalerii
více fotek ve fotogalerii
Ahoj,potřebovala bych se dozvědět,jak bych mohla dát víc fotek do fotogalerie?Mám jich tam asi 20 a víc mi to nechce povolit :? Přitom někdo jiný jich tam má třeba 40.Na ty moje dva šmudly mi to bohužel nestačí :) díky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Zkus napsat Vaškovi, myslím, že jsem někde četla, že když mu napíšeš rozšíří ti fotogalerii. Nebo zkus dávat menčí fotky.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: více fotek ve fotogalerii
Lee-Ann napsal:Ahoj,potřebovala bych se dozvědět,jak bych mohla dát víc fotek do fotogalerie?Mám jich tam asi 20 a víc mi to nechce povolit :? Přitom někdo jiný jich tam má třeba 40.Na ty moje dva šmudly mi to bohužel nestačí :) díky
Musíš přesně definovat problém, hlášku, jakou ti to píše. Diskový prostor je omezen, nejsem si jistá, na několik mega(8). Jestli je v tomto problém, požádej admina a zvýší ti prostor. Je ale možné,že tvé fotky mají příliš velké rozlišení nebo mají větší velikost, než je povoleno na vložení jedné fotky.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Taky jsem narazil na problém prostoru. Je vhodné používat velkou komprimaci jpg, na monitoru to vidět není a tlačit si to nikdo nebude. Myslím že na jednu galerii je asi 4MB prostoru, pokud budeš mít fotky o velikosti cca 40kB, tak se jich vejde stovka. Já používám velikost kolem 50kB.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že je to 8 MB, nejsem si jistá.
Na požádání vám Vašek prostor pro fotky přidá.
Na požádání vám Vašek prostor pro fotky přidá.
-
- Zlatý uživatel
Re: více fotek ve fotogalerii
Lee-Ann napsal:Ahoj,potřebovala bych se dozvědět,jak bych mohla dát víc fotek do fotogalerie?Mám jich tam asi 20 a víc mi to nechce povolit :? Přitom někdo jiný jich tam má třeba 40.Na ty moje dva šmudly mi to bohužel nestačí :) díky
Tvoje fotky mají kolem 230kB, to je zbytečně moc. Načti si je do nějakého grafického programu a při ukládáni zvol nižší kvalitu. Výsledný soubpr by měl mít kolem 50-80kB.
Jo tak jo,díky všem za odpvovědi :lol: Oni totiž původně ty fotky měli asi 2MB,tak jsem to upravovala,ale právě jen je foťáku,takže to teda zkusim ještě jinde.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám stejný problém,koukala jsem co to je.Mám ve 2 galeriích přes 100 fotek.Velikost galerie je opravdu cca 4 mega.Používám na úpravu(zmenšení) fotek Vallen JPegger.Jediné co mě napadlo,je vymazat nejstarší fotky.STYRO napsal:Taky jsem narazil na problém prostoru. Je vhodné používat velkou komprimaci jpg, na monitoru to vidět není a tlačit si to nikdo nebude. Myslím že na jednu galerii je asi 4MB prostoru, pokud budeš mít fotky o velikosti cca 40kB, tak se jich vejde stovka. Já používám velikost kolem 50kB.
-
- Zlatý uživatel
Je dobré měnit rozlišení na 800x600 nebo 640x480, na monitoru to stačí a kdyby si to chtěl někdo vytlačit, tak požádá autora o plnou verzi.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Já to tam dávám právě v tom rozlišení 640x480
Je lepší zmenšit rozlišení, za prvé z důvodu úspory místa a za druhé, kdo by chtěl čekat půl hodiny, než se ti načte 1 fotka myšky (ocení lidé s pomalým připojením). Co se týče formátu, hlavně ne .bmp, mnohem lepší je .png, ale při rozlišení 640x480 bohatě stačí .jpg. :wink: