březí samička odmítá samce
-
- Stříbrný uživatel
březí samička odmítá samce
Prosím někoho,kdo zažil nebo někdy slyšel o tom,že březí samička vyjíždí po samci,poraďte..
Mám samičku,která má v přibližně koncem března rodit-zezačátku se se samcem krásně snesli,ale od včerejška po něm začala vyjíždět,jen párkrát,když šel do písku jako první,ke krmení a nepustila ho do domečku,že spal na něm apod.
Dneska se to teď navečer zhoršilo-samička po něm vyjíždí více a on se dokonce bránil postavením na zadní a počural jí.
Chci se proto zeptat,co by jste udělali vy?Mám obavu,že když je rozdělím třeba až do porodu a odstavení miminka/miminek(?) ,aby nakonec po sobě nesmutnili(spíše teda on po ní) a jestli se pak dokážou po porodu k sobě vrátit.
Budu ráda za každou odpověď,předem děkuji.
Mám samičku,která má v přibližně koncem března rodit-zezačátku se se samcem krásně snesli,ale od včerejška po něm začala vyjíždět,jen párkrát,když šel do písku jako první,ke krmení a nepustila ho do domečku,že spal na něm apod.
Dneska se to teď navečer zhoršilo-samička po něm vyjíždí více a on se dokonce bránil postavením na zadní a počural jí.
Chci se proto zeptat,co by jste udělali vy?Mám obavu,že když je rozdělím třeba až do porodu a odstavení miminka/miminek(?) ,aby nakonec po sobě nesmutnili(spíše teda on po ní) a jestli se pak dokážou po porodu k sobě vrátit.
Budu ráda za každou odpověď,předem děkuji.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nám se to samé stalo teď.Jen s tím rozdílem že v kleci byli dvě samičky a sameček.
Jakmile jedna zabřezla,začala být agresivní na oba dva.Nepomohla ani když jsme jí nechali samotnou se samcem-vyloženě po něm šla a honila ho po celé kleci.
Museli jsme jí dát nadobro pryč do vlastní klece.Když jsme jí tam zkoušeli dát samce,vyjela po něm.
Někde na fóru jsem četla že se to někdy stává a vrací samce zpět až po narození či odstavu miminek.Pak ale je potřeba postupovat jako při seznamování.
Snad někdo bude mít nějakou radu.My už jsme zkoušeli vše a nic. :(
Jakmile jedna zabřezla,začala být agresivní na oba dva.Nepomohla ani když jsme jí nechali samotnou se samcem-vyloženě po něm šla a honila ho po celé kleci.
Museli jsme jí dát nadobro pryč do vlastní klece.Když jsme jí tam zkoušeli dát samce,vyjela po něm.
Někde na fóru jsem četla že se to někdy stává a vrací samce zpět až po narození či odstavu miminek.Pak ale je potřeba postupovat jako při seznamování.
Snad někdo bude mít nějakou radu.My už jsme zkoušeli vše a nic. :(
-
- Stříbrný uživatel
Děkuji,
já ho teda dám pryč,teď je schoulený v rohu,tak připravím novou klec a bude.
Snad po tom odstavu bude vše v pohodě,jen je mi ho docela líto,přijde mi,že jí má přesto moc rád a chtěl by s ní být(vyhledává jí),ale ona jej odhání.Chjo :cry:
já ho teda dám pryč,teď je schoulený v rohu,tak připravím novou klec a bude.
Snad po tom odstavu bude vše v pohodě,jen je mi ho docela líto,přijde mi,že jí má přesto moc rád a chtěl by s ní být(vyhledává jí),ale ona jej odhání.Chjo :cry:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
To je u nás to samé,ale naštěstí má druhou holku.
Jen samička bude ze začátku trochu skleslá,tak se nelekej.
Jen samička bude ze začátku trochu skleslá,tak se nelekej.
-
- Stříbrný uživatel
no,nepřijde mi,že by strádala :D Vesele si žere u misky a snad si na něj ani nevzpomněla :)
Spíš mi přijde líto jeho,sedí na domku a nic-prozkoumal okolí,najedl se,ale tím to hasne :(
Holku mu dát nemůžu,mám teď všechny volné´nezletilé´ :lol: :lol:
Spíš mi přijde líto jeho,sedí na domku a nic-prozkoumal okolí,najedl se,ale tím to hasne :(
Holku mu dát nemůžu,mám teď všechny volné´nezletilé´ :lol: :lol:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
a seš si jistá, že má do porodu ještě tolik času? třeba je teď otevřena a bude každou chvili rodit ? ;-) Pokud samička samce vyloženě nenapadá, tak bych je neoddělovala
-
- Stříbrný uživatel
Jo,tím porodem jsem jistá-našla jsem hlenovou zátku a koukla na kalendář březosti :wink:
Vytrhla mu chomáček chlupů při posledním útoku,než jsem připravila klec,takže nemám ani odvahu jej nechávat přes noc,kdy je nemám na očích,u sebe :(
Vytrhla mu chomáček chlupů při posledním útoku,než jsem připravila klec,takže nemám ani odvahu jej nechávat přes noc,kdy je nemám na očích,u sebe :(