granulky...

Zde se můžete ptát a radit o tom, co činčila smí či nesmí jíst.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Zorka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zorka » Čt Led 15, 2009 20:59

gábina napsal:já mám desetiměsíční činčilku, dávám jí krmivo prestige ,to jí chutnáa teď jsem koupila darving,nejsou tm skoro žádný granule,tak jí to dávám málo.

A to jí krmíš směskou?

Disable adblock

davidhr
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: HK

Granule+dotaz

Příspěvekod davidhr » Čt Led 15, 2009 23:18

Také ho krmíme granulemi. Zprvopočátku jsme od chovatele dostali granule širšího průměru(asi 4mm), pak jsme museli pořizovat další, to bylo už v prodejně a tam měli pouze menšího průměru(asi 2mm). Nic jiného mu nezbylo, než je jíst taky, moc mu nejely. V Hornbachu jsme zjistili, že mají ty silnější, tak jsme je koupili, granule smíchaly dohromady s úzkejma a on si nejdříve sní ty širší a ty úzké nechává až když je asi větší hlad, ráno tam nejsou. To nemluvím o vyhazování z misky, všude asi stejné.
Ale spíše jsem se chtěl zeptat, někdy nám upadla na zem celozrnná cereálie od Bonavita-Dobrá vláknina, jsou to takové nudličky a on to snědl a moc mu to chutnalo. Od té doby sémo támo mu dámě nějaký kousek, je po nich jak divej. Tak jsem se chtěl zeptat jestli je to moc špatný pro něj či ne. Asi někdo z vás bude namítat, že to v přírodě nesežene, to je pravda, každý chce dát tomu svému něco dobrého.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Pá Led 16, 2009 0:09

nemšá složení? těžko soudit, ani nevím co toje:-)

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Pá Led 16, 2009 0:45

Myslis toto?:
Obrázek
Slozeni:
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energie (kJ) 1182
Bílkoviny (g) 10,8
Tuky (g) 3,7
Sacharidy (g) 51,1
– z toho cukry (g) 18
Vláknina (g) 24,8
Sodík (g) 0,2

Disable adblock

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Pá Led 16, 2009 1:06

jestli je to ono, tak byh to nedavala kvli tomu hroznymu množství cukru :)

davidhr
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: HK

Příspěvekod davidhr » Pá Led 16, 2009 11:16

To je přesně ono. Stačí zašustit krabicí a je hned v pozoru. Tak asi opustíme tento pamlsek.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Pá Led 16, 2009 11:56

se nedivim :-) musí to být hodně sladky:-)

gábina
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod gábina » Po Led 19, 2009 13:49

já už jsem jednou psala že kupuji směsku ,strašně jíchutná,vždycky vyžere všechno kromě granulí,tak jí to tam nechám at jí i ty granule. Máme julču teprve necelý rok tak se stále učíme,sestra má dvanáctiletýho Ferdu,a celý život dostává směsky a vypadá spokojený,tak nevim. :-k chceme jí pořídit manžela,tak si říkám že se po těch peletkách podívám a uvidíme co bude říkat.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Led 19, 2009 15:05

Ja osobně bych to bejt tebou neriskovala, to že jedna činčila z miliona přežije, neznamená, že ta druhá ti nebude umírat v bolestech, když ji přestanou fungovat diky tuku jatra. Bejt tebou bych je krmila tak ja se ma a raději nepokoušela štestí.

lulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lulka » Po Led 19, 2009 17:03

Ahojky vsem,dneska jsem koupila tyhle granulkyhttp://www.exo-eko.cz/Krmivo-pr ... remium-1kg ,kupuje je nekdo,jsou dobry?Nemohla jsem sehnat od vitakraftu,tak zkousim tyhle.Kdyz jsem je doma otevrela,tak me zarazily lentilky.Seminko slunecnice obaleny,barevny jak lentilka :lol:

lulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lulka » Po Led 19, 2009 17:04

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Led 19, 2009 18:23

Zkušenosti nemam, ale dle složení ty granule vypadaji dobře.....nemůžeš sem dát podrobnější složení z obalu? ;-)

lulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lulka » Po Led 19, 2009 19:56

jujda,zitra dodam slozeni.Jsem byla tak aktivni,ze uz jsem to presypala do dozicky a obal spalila.Ale cincam moc chutnaj,ted jsem jim davala a skoro se mi u toho popraly.Hlavne po tech lentilkach sly :lol: V tom odkazu jsou ty granulky mnohem levnejsi,ja za ne dala o tricet korun vic.

dusinecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dusinecka » Út Led 20, 2009 12:45

teda vypadaji dobre ale 65kč za kg???

lulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lulka » Út Led 20, 2009 13:55

Tak jsem jela ještě pro jednu krabku a je to to samé,víc tam o tom složení nepíšou.Jinak 65 korun jde,ja to koupila za necelých 90 kč. :roll: Jinak,opravdu jim moc chutnaj.Maj to jako takový zpestření jídelníčku :lol:

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod Equiska » Čt Bře 26, 2009 14:25

Prosím o radu.. Koupila jsem granulky Darwin´s. Po otevření krásně voní, ale něco se mi na nich nezdálo.. takže jsem si zahrála na popelku a přebíra a přebírala.. našla jsem pár smotanců jakoby pavučinky (vyhodila) a na dně pytlíku byl červ :evil: .. takže toho jsem taky vyhodila.. zbytek "přebraných" granulek jsem zavřela do plastového kyblíčku.. Mohu ty čisté granulky dát činči nebo ne? Díky za radu..

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » Čt Bře 26, 2009 14:50

Ja bych je šel okamžitě vratit , ihed jak bych našel ty motance a červa .

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Bře 26, 2009 15:01

Vyhoď to všechno, budou v tom vajíčka a ty budeš mít doma brzo plno molů nebo jiného hmyzu.

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Bře 26, 2009 16:05

Tak letěly do popelnice... V obchodě jsem si nevzala lístek a jet to vracet by mě vyšlo dráž než nové.. Ale už mě to nebaví.. lítám jako blázen po okrese a sháním granule.. výběr nulový a když už něco mají, tak to dopadne takto.. takže chci objednávat (nejlépe od výrobce, snad si tím zajistím tu čerstvost), i s tím poštovným se mi to snad i vyplatí než pořád objíždět zveráky a ztrácet nervy a čas.. Objednáváte někdo granulky, od jakého výrobce? z jakých stránek? díky za pomoc :wink:

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Čt Bře 26, 2009 18:33

Equiska napsal:Tak letěly do popelnice... V obchodě jsem si nevzala lístek a jet to vracet by mě vyšlo dráž než nové.. Ale už mě to nebaví.. lítám jako blázen po okrese a sháním granule.. výběr nulový a když už něco mají, tak to dopadne takto.. takže chci objednávat (nejlépe od výrobce, snad si tím zajistím tu čerstvost), i s tím poštovným se mi to snad i vyplatí než pořád objíždět zveráky a ztrácet nervy a čas.. Objednáváte někdo granulky, od jakého výrobce? z jakých stránek? díky za pomoc :wink:

Někdo tu myslím nabízel rozvažovan Witte Moleny za 35, doporučuju.... daj se objednat přímo od dodavatele (AKVATERAEXO Chrudim, majitel je moc milý, a když jede kolem, tak přiveze až k baráku zadarmo), ale ten prodává jen velké balení po 25 kg,proto to někteří chovatelé přeprodávají dál... Já je beru taky, spolu se Sharonou... Vydrží dlouho, nekazí se, jsou zdravé a činčilky je obvykle papaj moc spokojeně...

Equiska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Equiska » Čt Bře 26, 2009 19:09

Janča napsal:Někdo tu myslím nabízel rozvažovan Witte Moleny za 35, doporučuju.... daj se objednat přímo od dodavatele (AKVATERAEXO Chrudim, majitel je moc milý, a když jede kolem, tak přiveze až k baráku zadarmo), ale ten prodává jen velké balení po 25 kg,proto to někteří chovatelé přeprodávají dál... Já je beru taky, spolu se Sharonou... Vydrží dlouho, nekazí se, jsou zdravé a činčilky je obvykle papaj moc spokojeně...

Už jsem si to našla v inzerci a se slečnou jsem domluvená :D Ale i tak díky za pomoc.. :wink:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Črc 01, 2009 19:04

Už jste se někdo setkal s těmito granulemi? http://www.chovatelky.cz/848-lolopets-k ... ncila-450g
Jen jsem je zahlídla při surfování po netu.

MartinaK
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod MartinaK » Stř Črc 01, 2009 20:57

Granulky Cliffi Premium mám taky, ale klukům moc nechutnaj, přitom tak krásně voněj narozdíl od jiných. Jinak kupuju granulky v Liberci v Tropiku. Myslím, že je to jejich výroba, ty jim docela jedou.

KAKTUS1010
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod KAKTUS1010 » Ne Črc 19, 2009 17:34

nechcel som založit nove tema tak sa pytam tu. Moje činčily jedia granule značky TUKAN no a dne som im kupil nove granule a tie obsahuju vitamíny A,B,C a D možem im davta taku zmes že zmiešam 1KG Tukan a 1KG tych stými vitamínmi? A by to dostavali stale tak isto čiže dva druhy granuli naraz.

Ivy
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivy » Ne Črc 19, 2009 21:15

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenost s granulemi Fink (Žanda je nabízí ve svém obchodu, ale já zjistila, že je vyrábí firma kousek za Plzní a tak zvažuji, že tam zajedu...).

Myška prodělává "odvykačku", dříve dostávala směsku s granulema. Teď má převážně jen granule, k tomu občas nějakou mlsku a ovesné vločky, aby přibrala, protože nějak zhubla. Máme Darwins granule a nějak jí nejedou, tak chci zkusit jinou značku...
Bohužel tady ve zverimexech v okolí není moc velký výběr. Mimochodem, koukala jsem v Plzni na Borských polích v OBI, měli tam granule Vitakraft - ale týden prošlé... :?

Disable adblock

Vrátit se na “Strava”