2 samičky a sameček

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

2 samičky a sameček

Příspěvekod minlub » Ne Zář 20, 2009 14:34

Jaké máte zkušenosti s párečkem 2 samičky a sameček?Jsou spolu od mala,zatím mezi sebou neměli žádné rozpory.
Ale co až budou mít miminka?

Disable adblock

jaji-nka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Re: 2 samičky a sameček

Příspěvekod jaji-nka » Stř Pro 30, 2009 19:39

Kdybych věděla ,tak bych poradila .Ale znám někoho,kdo má 2 samičky a samce knim..A jsou normálně spolu,ale s mláďaty,fakt nevím....

Terdule
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Zdice

Příspěvekod Terdule » Stř Pro 30, 2009 20:58

Já sama nevím, ale někdo tu psal, že mu sameček se samicí tu třetí i zabili, když se po čase nepohodli:( A někdo to tu zase má úplně bez problému- hodně záleží na jejich povaze a taky příležitostech se hádat (mám na mysli třeba malou klec, málo domečků a pod.) Možná by se snesli i s mladýma, ale já bych radši dala maminu na chvilku stranou (pro jistotu). Nevim, nevim :?

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Stř Pro 30, 2009 22:43

je to různý. nějaka skupinka je v pohodě, jiná ne. Měla sem dvě samice ....celou dobu byly v pohodě, než white ebonka porodila. Braun velveta mi pokousala mlaďata, ale samici i samce nechala. Pak mam skupinku, kde samičky si navzájem pomáhají s kojenim a sou naprosto v pohodě. Prostě pokud mame víc jak jednu činčilku, je to vždy riziko.

Disable adblock

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Pá Led 01, 2010 14:13

Tak uvidíme,když budou mladý,tak je budeme hlídat.Snad bude vše v pořádku.
Jsou bez problémů,ještě jsem neviděla že by po sobě vyjeli nebo se hádali.

chocolate
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod chocolate » Pá Led 01, 2010 20:10

to asi záleží i na povaze činčilek-některé jsou mírumilovné,některé naopak náladové,tak jak píšeš-pozorovat :wink:
já tedy také časem plánuji dvě samičky s jedním samečkem,tak uvidím,jak to bude klapat.
Držím Ti palečky,ať je vše v pohodě :wink:

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » So Led 02, 2010 16:24

chocolate napsal:to asi záleží i na povaze činčilek-některé jsou mírumilovné,některé naopak náladové,tak jak píšeš-pozorovat :wink:
já tedy také časem plánuji dvě samičky s jedním samečkem,tak uvidím,jak to bude klapat.
Držím Ti palečky,ať je vše v pohodě :wink:

Díky,dám vědět. :D

Magda
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Magda » Stř Led 06, 2010 23:09

Já spolem měla tři samičky, které spolu byly od odstavu. Byly jako sestry, spaly spolu na jedné poličce. Pak jsem jim přidělila chlapa( podotýkám, že měli velký prostor se spoustou poliček a 3 domečky) . Porodila první, bylo to v pohodě, všichni se cpali do jedné boudy. Když byl mimčům asi měsíc, tak ta jedna mi dotrhala škaredě jedno mládě. Naštěstí přežilo, byla jsem s ní asi 2x na veterině, ale je z ní nádherná myš s prokousaným uchem jako vzpomínkou. Zlou samici jsem hned oddělila, pak porodila druhá samička a nebyl jediný problém. Myšata brala obě samičky jako mamky a ta dotrhaná se více tulila k tetě než k mámě. Navíc se samička s dotrahným cizím mládětem tak sblížila, že jsou spolu dosud, už od září mají partnera a zatím to vypadá vše ok a nepředpokládám, že by tam vznikla nějaká nenávist ( aspoň budu doufat ), ale rozdělit je nechci, aby jim po sobě nebylo smutno, jsou to obrovské kamarádky. U dalších už to neriskuju, pokud mají společného samečka, tak ho dámám střídám :lol: . Toť mé zkušenosti. Chce to prostě hlídat.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Čt Led 07, 2010 9:39

Budeme hlídat.
Taky je nechci oddělit,jsou spolu od mala a zvykli si na sebe.Jsou klidné povahy a všichni tři se pořád tulí k sobě. :D
Tak nám to snad vyjde.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Čt Led 21, 2010 7:58

Tak to vypadá,že to tak idilické nebude.
Včera jedna ze samiček byla zalezlá v rohu a pořád pískala ve vysokých tónech- nejdřív jsem si myslela že jí něco bolí.Nechali jsme jí proběhnout,prohlídli jí a vše v poho.
Pak se nám najednou začali všichni tři honit po kleci a pouštět chlupy.Při bližším zkoumání jsme zjistili že jedna samička vyjíždí po druhé a když se do toho připlete samec,tak po něm taky vyjede.Ta druhá se spíš zkoušela uklidit,ale ona jí pronásledovala.Ne že by se pokousali,jen na sebe drškovali a lítali po kleci jak trefený až lítali chomáče chlupů.
Ihned jsme agresivní samici oddělili a dnes ráno jsem je zkusila dát opět k sobě,ale se stejným efektem.Samice okamžitě šla po druhé a začala mela.
Tak jsou zas od sebe,jen nevím co teď.Byli spolu od mala a nikdy nebyl žádný problém.Jestli je zkusit dát znovu k sobě nebo oddělit na pořád.
Tipuju si že agresivní samice čeká mimča,ale proč vyjíždí po druhý netuším.
Jestli to takhle půjde dál,můžeme dělat další skříňoklec. :cry:

lulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lulka » Čt Led 21, 2010 9:31

U nás se stal stejný případ,taky holky byly spolu několik měsíců,když jsem je dala se samečkem,tak bylo taky vše o.k. ale jak holky zabřezly,tak bylo zle,Fionku jsem měla pěkně pokousanou .
Tak jsem je oddělila a Fionce našla jiného ženicha :D .

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”