2 samičky a sameček
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
2 samičky a sameček
Jaké máte zkušenosti s párečkem 2 samičky a sameček?Jsou spolu od mala,zatím mezi sebou neměli žádné rozpory.
Ale co až budou mít miminka?
Ale co až budou mít miminka?
-
- Stříbrný uživatel
Re: 2 samičky a sameček
Kdybych věděla ,tak bych poradila .Ale znám někoho,kdo má 2 samičky a samce knim..A jsou normálně spolu,ale s mláďaty,fakt nevím....
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Zdice
Já sama nevím, ale někdo tu psal, že mu sameček se samicí tu třetí i zabili, když se po čase nepohodli:( A někdo to tu zase má úplně bez problému- hodně záleží na jejich povaze a taky příležitostech se hádat (mám na mysli třeba malou klec, málo domečků a pod.) Možná by se snesli i s mladýma, ale já bych radši dala maminu na chvilku stranou (pro jistotu). Nevim, nevim :?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
je to různý. nějaka skupinka je v pohodě, jiná ne. Měla sem dvě samice ....celou dobu byly v pohodě, než white ebonka porodila. Braun velveta mi pokousala mlaďata, ale samici i samce nechala. Pak mam skupinku, kde samičky si navzájem pomáhají s kojenim a sou naprosto v pohodě. Prostě pokud mame víc jak jednu činčilku, je to vždy riziko.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak uvidíme,když budou mladý,tak je budeme hlídat.Snad bude vše v pořádku.
Jsou bez problémů,ještě jsem neviděla že by po sobě vyjeli nebo se hádali.
Jsou bez problémů,ještě jsem neviděla že by po sobě vyjeli nebo se hádali.
-
- Stříbrný uživatel
to asi záleží i na povaze činčilek-některé jsou mírumilovné,některé naopak náladové,tak jak píšeš-pozorovat :wink:
já tedy také časem plánuji dvě samičky s jedním samečkem,tak uvidím,jak to bude klapat.
Držím Ti palečky,ať je vše v pohodě :wink:
já tedy také časem plánuji dvě samičky s jedním samečkem,tak uvidím,jak to bude klapat.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
chocolate napsal:to asi záleží i na povaze činčilek-některé jsou mírumilovné,některé naopak náladové,tak jak píšeš-pozorovat :wink:
Díky,dám vědět. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Já spolem měla tři samičky, které spolu byly od odstavu. Byly jako sestry, spaly spolu na jedné poličce. Pak jsem jim přidělila chlapa( podotýkám, že měli velký prostor se spoustou poliček a 3 domečky) . Porodila první, bylo to v pohodě, všichni se cpali do jedné boudy. Když byl mimčům asi měsíc, tak ta jedna mi dotrhala škaredě jedno mládě. Naštěstí přežilo, byla jsem s ní asi 2x na veterině, ale je z ní nádherná myš s prokousaným uchem jako vzpomínkou. Zlou samici jsem hned oddělila, pak porodila druhá samička a nebyl jediný problém. Myšata brala obě samičky jako mamky a ta dotrhaná se více tulila k tetě než k mámě. Navíc se samička s dotrahným cizím mládětem tak sblížila, že jsou spolu dosud, už od září mají partnera a zatím to vypadá vše ok a nepředpokládám, že by tam vznikla nějaká nenávist ( aspoň budu doufat ), ale rozdělit je nechci, aby jim po sobě nebylo smutno, jsou to obrovské kamarádky. U dalších už to neriskuju, pokud mají společného samečka, tak ho dámám střídám :lol: . Toť mé zkušenosti. Chce to prostě hlídat.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Budeme hlídat.
Taky je nechci oddělit,jsou spolu od mala a zvykli si na sebe.Jsou klidné povahy a všichni tři se pořád tulí k sobě. :D
Tak nám to snad vyjde.
Taky je nechci oddělit,jsou spolu od mala a zvykli si na sebe.Jsou klidné povahy a všichni tři se pořád tulí k sobě. :D
Tak nám to snad vyjde.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá,že to tak idilické nebude.
Včera jedna ze samiček byla zalezlá v rohu a pořád pískala ve vysokých tónech- nejdřív jsem si myslela že jí něco bolí.Nechali jsme jí proběhnout,prohlídli jí a vše v poho.
Pak se nám najednou začali všichni tři honit po kleci a pouštět chlupy.Při bližším zkoumání jsme zjistili že jedna samička vyjíždí po druhé a když se do toho připlete samec,tak po něm taky vyjede.Ta druhá se spíš zkoušela uklidit,ale ona jí pronásledovala.Ne že by se pokousali,jen na sebe drškovali a lítali po kleci jak trefený až lítali chomáče chlupů.
Ihned jsme agresivní samici oddělili a dnes ráno jsem je zkusila dát opět k sobě,ale se stejným efektem.Samice okamžitě šla po druhé a začala mela.
Tak jsou zas od sebe,jen nevím co teď.Byli spolu od mala a nikdy nebyl žádný problém.Jestli je zkusit dát znovu k sobě nebo oddělit na pořád.
Tipuju si že agresivní samice čeká mimča,ale proč vyjíždí po druhý netuším.
Jestli to takhle půjde dál,můžeme dělat další skříňoklec. :cry:
Včera jedna ze samiček byla zalezlá v rohu a pořád pískala ve vysokých tónech- nejdřív jsem si myslela že jí něco bolí.Nechali jsme jí proběhnout,prohlídli jí a vše v poho.
Pak se nám najednou začali všichni tři honit po kleci a pouštět chlupy.Při bližším zkoumání jsme zjistili že jedna samička vyjíždí po druhé a když se do toho připlete samec,tak po něm taky vyjede.Ta druhá se spíš zkoušela uklidit,ale ona jí pronásledovala.Ne že by se pokousali,jen na sebe drškovali a lítali po kleci jak trefený až lítali chomáče chlupů.
Ihned jsme agresivní samici oddělili a dnes ráno jsem je zkusila dát opět k sobě,ale se stejným efektem.Samice okamžitě šla po druhé a začala mela.
Tak jsou zas od sebe,jen nevím co teď.Byli spolu od mala a nikdy nebyl žádný problém.Jestli je zkusit dát znovu k sobě nebo oddělit na pořád.
Tipuju si že agresivní samice čeká mimča,ale proč vyjíždí po druhý netuším.
Jestli to takhle půjde dál,můžeme dělat další skříňoklec. :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
- Kontaktovat uživatele:
U nás se stal stejný případ,taky holky byly spolu několik měsíců,když jsem je dala se samečkem,tak bylo taky vše o.k. ale jak holky zabřezly,tak bylo zle,Fionku jsem měla pěkně pokousanou .
Tak jsem je oddělila a Fionce našla jiného ženicha :D .
Tak jsem je oddělila a Fionce našla jiného ženicha :D .